Tänä vuonna pääsiääseen on kuulunu tulevan pitkänperjantain lisäksi pitkä torstai. Herättiin jo ennen seittemää äijän kans ku isäntä koluutti keittiös kahavikuppien kans. Aateltiin sitte ittekki nousta ja vetästä aamupalaa.

Sitte rustattiin kauppalistaa äijän kans ja käytihin Kauhajoella kaupas. Ei muuten olisi nuon kauvas tarttenu lähtiä, muttaku piti viinakauppahanki päästä... Kotio tulles hämmästyyn ku kello ei ollu ku ykstoista! Siinä kohtaa tajusin, että tästä on tulos pitkä torstai pitkääperjantaita orotelles.

Tätä päivää on ny sitte kuluteltu erinäisin tavoin, käytihin vähä perhoo uittamas Isojoes sillä tuloksella että vehkeet, siis kala-sellaaset, oli vahavas jääs. Sitte poikettihin Honkajoella meirän mökiltä hakemas patjoja, cd-soitinta ja pallogrilliä. Ei meinaan oo eikä tuu kunnon pääsiäästä jos ei grilli oo ainaki yhtenä päivänä kuumana! Mökiltä tulles oli porukat teheny sapuskan valamiiksi ja syömisen päälle otettihin tirsat. Sitte piti viä käyrä kylillä kaupas ku ei ollu grillihiiliä. Kaikkia pientä on siis tehty, ny äijä sorvaa isännän verstaas linnunpönttöjä sill'aikaa ku mä täs taas kirjottelen. Eikä kello oo tosiaan eres kahareksaa viä. Viä olis siis aikaa tapettavana ennen huomista.

Tänään lunta on tullu ja menny. Kokonaissaldo on arviolta plusmiinus nolla. Tai no on tää ny vanahastaan niin paljo, ettei kehtaa pirttikalustoo raahata pihalle syömisen aijaksi niinku yks pääsiäänen tehtiin :D No sillon pääsiäänen oliki huhtikuus. No eikähän se ruoka maistu tuvaski. Huomenna onki ruokalistalla tortilloja ja tacoja, eli perisuomalaasta pääsiääsruokaa!