Otsikko kuvannee aika hyvin hautajaasten jäläkeesiä fiiliksiä. Ohi on, niin hautajaaset ku papanki maallinen taivallus. Tai no kai se taivallus loppu viimmeistään silloon ku pappa tyhyjää potkasi mutta hautajaiset oli niinku viimenen sinetti :)

Silimät on vähä turvoksis ja nenänalusta kipiä, ku on niin saanu hinkata nenäliinalla naamaansa kuivaksi kaikesta porusta, mutta muuten olo on yllättävän hyvä. Eli kaiken sen liikutuksenki jäläkeen jäi tavallaan hyvä mieli hautajaasista. Oli se kyllä ihan kaunis tilaisuus, veteraanikuoro laulo mennen tullen, pappi oli osannu valita oikiat sanat puheesiinsa ja pisteenä iin päällä oli muistotilaisuures atressipöyrällä ollu kuva papasta. Siinä pappa pönötti omas pihasansa lätsä kenos ja jokku verkkarinomaaset kutehet päällä ja housukki henkseliillä kii :D Ja ilonen virne naamas. Semmonen hassu ukkeli se oliki, ja semmosena mä sen haluan aina muistaakki, ennemmin ku sinä riutuneena vanhuksena, joka makas viimeset vuotensa sängyn pohojalla eikä tienny tän mailman päälle enää mitää.

Turhaan mä niin kamalasti etukätehen ressasin. Kyllä ens alakuun oli aika tukalaa koittaa istus kirkonpenkis iliman, että ääneen nyyhkiis, mutta kylä se siitä sitte heleppas. Ja sai siinä sitte vertaastukia suvun muilta naisilta ja vähä miehiltäki, ku porasivat kans. Jopa isänki silimät kostu, tais olla ensimmäänen kerta ku näen isän pillahtavan itkuun.

Mamma se vaan oli reipas. Mahtoko eres itkiä ollenkaa. No kai se on jo ehtiny eläisänsä nähärä kuolemaa enemmänki ja on kai se osannu jo papan kuolemista orottaakki, kun se niin kauvan kerkis olehen huonona ennenku se lopullisesti simahti. Mamma sanoki mulle muistotilaisuuren jäläkeen, että "Sulla näky ainaki olevan paha olla" ja samalla totes hymys suin, kuinka hän on jo tämmöseen tottunu. Mä sanoonki, että mä vasta koitan alottaa sitä totuttelua. Niinpä. Tästä se ny alako.

Mutta ny on tämä peliätty viikonvaihre voiton puolella ja kohta aletahan matkustaa taas Turkuun päin. Isä ja Jaakko kävi äsköön vähä lisäämäs jännitystä elämään ja vaihto Jaakon pirssihin kesärenkaat, vaikka yön ja aamun aikana on tullu lunta! Ei siä enää taira onneksi sataa muuta vettä, eikä Turuus kuulemma tainnu sataa sitäkää. No pian se nähärään.