Jaahas täytinpä sitte tänä aamuna kakskytäseit... eiku -viis (taas) :D Kyllä onki vanaha ja raihnaanen olo, vaikka saattaa olla ettei täs varsinaasesti paina ikä vaan eileen kumotut siiterit.

Eileen siis Ramin kans hieman juhulistettiin mun synttäriä. Käytiin keskustas syömäs, piipahrettiin yhyres jokilaivas yksillä ja sitte vaihrettiin kuppilaa. Sitte joukkoon liitty yks kaveri ja kohta vaihrettiin taas yhteen muuhun pupihin, mihinä päästiin terassille ja siinä istuksittiinki niin kauvan ku tarkeni ja mentiin siitä sitte sisätiloihin viä joksiki aikaa.

Kovin myöhälle ei silti ehtoo venyny, mutta ei kai se oo ihime ettei jaksa myöhään ku aikasin alakaa ;) Se oli kyllä ihan tarkotuski, ettei notkuttasi mihinää baaris tappihin, ku tänään tarttis viä jaksaa teherä yhtä ja toista ja yhtätoista. Lisäks mun porukat tulee tänään Turkuun!

Perjantaina oli semmonen keli että sille päivälle suunniteltu parvekkeensiivo sai jäärä unholaan. Ei sillä, että sää olis estäny siivoomisen, vaan sillä, että sää oli ihan liika upee sisällä nysväämiseen. Niinpä tehtiin pikanen siistiminen muuten vaan kämpäs ja lähärettiin pyörääleen.

Tarttis ny sitte tänään siivota se parveke ja täs vähä orotellaan, koska olis lapasis niin palio virtaa että viittis käyrä toimehen... Rami nukkuu sohovalla ja mä melekeen nukun täs tietokoneella. Porukat ei oo viä mitää ilimotellu, koska ne meinaa olla tää meillä, mutta kaippa ne joskus ehtoopäivästä ilimestyy. Oliski tosi harmillista, jos joutuus pyytähän äitiä auttahan parvekkeen siivoomises, heh heh...

Huomenna ja tiistaina olis viä iltavuoroo pesulas ja sen jäläkehen voi sanoo sille paikalle että klara vappen ja äläkää hirttäytykö serpenttiiniin. Keskiviikkona nimittäin ammutaan Ramin kans kohti Houtskäriä välittömästi sen jäläkeen ku Rami pääsee töistä. Päästäänki viettään tommosta vaihtoehtosta vappua, eli ei olla tällä kertaa misää kaupungin hulinas örveltämäs vaan mökkihöperöirytään 5 päivää! Meirän kans on siä Ramin porukat höpertymäs. Ne on viettäny siä mökillä jo usiamman viikon, ku Ramin äiteellä on ollu lomaa (sen isä on eläkkeellä jo). Ihanaa, pääsen taas morjestaan ystävääni Merta :) Olispa vaan tää kyseinen ystäväni anteliaalla päällä ja pistääs meille sitte verkot ja virvelit täytehen kalaa ja mieluuten affanaa, kiitos. No toki lohikalatki käy.

Aattelin, että täytyy sinne mökille kehittää vähä vapputunnelmaa. Katotaan jos löyrän jostaki serpenttiiniä ni otan mukahan. Sitte saippuakuplapurkin ostin viimme viikolla. Vappunaamaria en tartte, mulla kulukee sellanen mukana ihan luonnostaan... tai lähinnä se on parhaiten näkyvis silloon ku raaputan siitä päältä pakkelikerroksen veke. Ja jos vapun aikaan aurinko paistaa, saan heleposti ilosen punaasen vappunenän! Sitte vois jotaki munkkia ostaa. Sima taas on niin pahaa että se saa mun puolesta pysyä kaupan hyllys vaikka tuomiopäivähän. Samate tippaleivät.

Nuosta tippaleivistä, muistan ku kävin josaki seurakunnan päiväkerhos kakarana. Sitte oli vappu tulos ja meillä oli sitte jotain vappumeininkiä siä kerhos, eli verettihin tietysti kaksin käsin viinaa ja... No ei vaan, muutamilla kakaroolla oli joku naamiaisasu päällä ja sitte osalla oli jotaki munkkia tai muuta vastaavaa eväänä ja ilimapalloja oli tietysti paikat täynnä. No yks jannu oli ottanu mukaansa tippaleipää ja mun mielestä se näytti ihan jumalattoman hyvältä! Siis tippaleipä, ei se pikkujätkä. Mut ujona pieruna en tietenkää keherannu pyytää mitää maistiaasta. Sen jäläkehen mietiin vuosikauret, että miltä se tippaleipä oikeesti maistuu.

Meinaan siitä on vissiin vasta jotaki vuosi taikka pari, ku ensimmääsen kerran sain aikaseksi ostaa tippaleipää kaupasta ja about 20 vuotta mua askarruttanu asia sai vihiroon ratkaasun. Ja mikä perkeleellinen pettymys se käkkyräleipä sitte olikaa! Ei saatana, mä olin ihan satavarma että se maistuus makialle niinku munkki, mutta olis semmosta ihanan rapeeta, mutta arvelut maun suhteen meni raakasti mettähallituksen maille. Siis ei mitää makeutta misää, ihan mauton rasvanen ritisevän kuiva kikkara! No pahinta oli tietysti se, että olin sen tippurileivän ostanu semmoses 2-päkis, eli sen ensimmäisen jäläkeen täyty viä puoliväkiste jyrsiä se toinenki käkkyrä. Niin että moni tippaleipä päältä kaunis.

Mutta olipa kerran sen pituinen se. Olkkarista kantautu justiin sen sorttista mökää, että Rami taisi aukasta silimänsä, tai ainaki se aukaasi telekkarin. Pitänee käyrä haastattelemas sitä, että ei kai me vain viä jakseta siivota...