Kävin Ramin kans tänään kalas. Meinas olla vähä aharasta, ha hah. No laatuvitsit sikseen ja asiaan...

Paineltiin tuonne Isojoen sekä yhyren siihen laskevan luoman varteen (ja jos ei joku tiä, luoma tarkottaa tommosta niinku isoo puroo tai pientä jokee... Ääh, no luoma on LUOMA, prkl) ja juhulallisesti siä sitte julistin Ramille, että ny menee mun toimesta tän vuoren ensimmäänen mato ongenkoukkuhun. Ja eipä aikaakaa ku sillä marolla tuli jo kevään ensimmäänen kala!

Kaikenkaikkiaan kala söi hyvin, sain jotaki kymmenen taimenta ja yhyren harjuksen, mutta kalaonnee himmensi vähä se, että vain yks taimen oli just ja just sen kokonen että sen kehtas ottaa taltehen. Ramiki siinä yritti virvelillä ja perhovehkeilläki kusta taimenia silimähän mutta mä olin tänään se kuningaskalastaja ja vein vissiin kaikki kalat Ramin nokan, tai no vieheen erestä kun Rami ei saanu reissulta muutaku kokemusta.

Tästä meiltä on palan matkaa tuohon joelle, misä me aina muutaman kerran kesäs käyrään kalas. Siä menee oikeen poloku joen rannas, siä käy vissiin joku muuki välihin tallustamas kun me. No se jokivarsi on mun mielestä about ihanin paikka mailmas ja sinne on mukava mennä ihan vaikka vaan kuunteleen joen lirinää, lintujen lirputesta ja kattelehen mitä rehuja siä rantapenkas kasvaa, ja mitä perhosia siä pörrää.

Mä löysin viimme viikolla sieltä rannasta jonku, vissiin vanahan lähteen ku siä oli maahan rakennettu lauroosta joku kehikko ja se kehikko oli täynnä vettä ja sitä virtas sieltä kehikosta pitkä noro jokia kohti. Mä nimesin sen Toivomuslähteeksi ja oli muute nimensä veronen paikka! Mä meinaan heitin sinne lähteeseen mielikuvituskolikon ja toivoin saavani jäätelöö kyseisenä ehtoona ja eikähän mun toive toteutunu ku kotona menin vaan pakastimelle ja otin sieltä paketista jäätelöö ;) Joo en toki etukäteen tiennykkää, että meillä on pakastimes jäätelöpaketti :P Tänään ei käyty Toivomuslähteellä asti, mutta ei mulla olisi ollu mitää ihimeellistä toivottavaakaa... Tai no kai sitä ainaasta lottovoittoo olis voinu käyrä anomas, mutta ei taira ihan mielikuvituskolikoilla irrota?