Lähtölaskenta juhannukseen on alakanu! TJ (töitä jäljellä) 4 ja silleen! Ei vaan, ei mulla ny ihan nuon kauhiaa juhannusfiilistä viä oo, ku en oo tästä maanantaifiiliksestäkää viä toipunu :P Ehkä sitte torstaina tähän aikaan alakaa jo olla semmonen olo, että koska täältä työmaalta oikeen sais poistua?

Perjantai 13. ei sitte tuonu mitää tavallista kummempaa. Posotettin siis Isojoelle ja ehtoolla käytiin kylillä kaveria morjestamas. Sen jäläkeen kävin viä Ramin kans vähä ajelemas jotaki mettäteitä ja käytiin yhyren järven rannas pyörähtämäs. Sitte kotona viä onnistuin saamaan hienon kuvan yhyrestä kiitäjäperhosesta, mikä pörräs porukoitten liiterin tykönä puna-ailakinkukkia kuppaamas :)

Lauvantaina mentiin mökille porukoitten kans. Ne oli ostanu veneeseen uuren (ja toimivan) moottorin ja tottamooses se täyty päästä testaahan! Palas matkaa sattu hyvin, ku kanootilla meitä vastaan tuli serkku vaimonsa kans! Kyllä me oltiin tieretty, että ne on ollu lomaa viettämäs Honkajoella serän tykönä, muttei silti olis uskonu, että kun siä joella joskus harvoon joku tulee vastaan ni että se olis viä sukulaanen :D Putputettiin siitä sitte serän mökille käymäs, tuli ainaki sitä moottoria ulukoilutettua ihan mukavan matkan verran.

Lauvantaiehtoona Jaakko tuli Isojoelle kans. Oltiin siinä justiin Ramin kans käyty saunas ja porukoitten kans testailtu Virosta ostettuja kuohuviiniä (häitä silimälläpitäen tietty, kuinkas muutenkaa...). Porukat lähti kaveriensa kans pyörääleen ja mä ja Rami sitte keksittiin, että jos Jaakko lähtis kuskiks Honkajoelle Haarikkaan! Se on siis Honkajoen paras - ja ainut - menomesta, josta menoo sai kyllä hakia suurennuslasin kans.

Muutamat siiderikaljat siä sitte juotiin ja mä käväsin karaokeeki laulamas. Rami oli sitä mieltä, että mun täyty käyrä laulamas suohon yks ämmä, joka ei tienny laulamisesta enempää ku sika aapisesta. No sitte joku ämmä tuli viä oikeen pyytähän että mä olisin käyny laulamas jonku Kultaset korvarenkaat -biisin, mut en suostunu ku en ollu semmosta ikänä kuullukkaa. Vittu mä ny mikää jukepoksi oo.

Vähä siinä kyllä mietti, että ehkä Isojoen paikallises olis ollu mukavempaa ja ainaki enempi tuttuja (Haarikan saldo oli yks lukioaikanen luokkakaveri), mutta taka-ajatuksena mulla oli nimenomaan se, että välttelis sitä paikallista ettei sitte mahtavasta meiningistä (buahhahhah) innostuneena jäisi sinne tappiin asti tanihin ja hankkisi sunnuntaiksi kauhiaa kanuunaa ku piti serkun rippijuhuliin kumminki seleviytyä.

Päätettiin sitte koko perheen voimin skipata se kirkko-osuus niistä rippikemuusta, onneksi! Ei se olis kestänykkää ku melekeen kaks ja puoli tuntia! Huh huh, jos ei mulla muuten ollu mitää krapulaan viittaavia oloja sinä aamuna, ni varmaan olis siä kirkos alakanu pukkaahan hikee ottalle sen kyrvän ympärille, mikä siihen olis kasvanu jo viiren minuutin jäläkeen! Rippijuhulista lähärin Ramin kans suoraa kohti Turkkusta.

Eileen suunniteltiin tulevaisuutta ja käytiin kaupasta ostamas jo osa juhannuseväistä. Läskiä, makkaraa, siideriä, kaljaa. Eli tutuilla reseptiillä mennään :) Kauppahan jätettiin suosiolla viä orottaan perunat ja muut rehuset, mitä ei viä viittiny ostaa jääkaappiin nahistuun. Huomenna käyräänki siä Yläneellä ratsaamas se mökki, mikä meillä on vuokrattuna. Täytyy nääs tarkistaa sikälääsen grillin, kylymä- sekä nukkumatilojen vetävyyret ;) Meitä on kumminki menos sinne yhyreksän henkee eikä siä vissiin ollu ku seittemälle sänkyjä ni ei siä varmaan jääkaappikaa oo mitotettu millekkää jalakapallojoukkueen "urheilujuomille". Ja täytyy muutki kisaeväät saara enste kylymähän ja sitte kuumahan.

Katotaan ny viäkö mä eherin tilittää juhannuksen orottelutunnelmia täs tällä viikkoo. Joka ehtooksi ku on kaikenmoista jo luvas. Mut jos tää töis vaikka olis niinku tänä aamuna, eli ei tartte itteensä kiireellä tappaa ni enkähän mä viä jotaki eheri tänne raapustaa!