Taas olis sunnuntai elikkäs viikon tympein päivä. Maanantain aatto. Onneks en sentäs krapulaa keräilly tälle päivälle, se ny olis viä puuttunu ni olis ollu perus ällösunnuntain ainekset kasas!

Perjantaina käytiin porukoitten kans siä keskiaikamarkkinoolla. Ostin sieltä semmosen kaulakorukokosen "helavyön", se oli kyllä aivan nappiostos! Helavyönki olisin ostanu mutten keherannu ku s'oli niin kallis. Lauvantaiaamuna kävin äitin kans vaateostoksilla. Tarkotus oli löytää äitille pari vaatekappalta, mutta löysin sitte vahingos ittelleniki pari paitaa samalla reissulla ;) Sitte ehtoopäivästä lähärettiin körötteleen kohti Helsinkiä.

Laivas luonnollisesti tutustuttiin baarien antimiin muttei kovin myöhälle viittitty kekkaloira kun täyty olla aamusta turnauskunnos ja lähtiä reippaana roudaahan kassikaupalla viinaa parempaan talteen. Ny on sitte tuomisjuomisia sen verran että kyllä pitäs yks hääporukka saada juotettua. Emmä muulla pirä väliä mutta kunhan booli ei vain pääse loppuun häis.

Äitin yks kaveri arvioitti, että boolia pitää varata jotaki litra-puolitoista per lärvi (lärvipä hyvinki). No se oliski joo kun ihimiset kaatais sen määrän kurkkuunsa, muttaku kaikki hakee enste mukin boolia ja sitte kun ne ei viä oo kovin pöhönäs, ne viä tyhyjää kiltisti sen kuppinsa ja hakee samahan kuppihin lisää. No sitte vähän päästä kun ihimiset laskee kuppinsa käsistänsä johki, ne unohtaa sekunnis mihkä ne sen puoliksi ryypätyn kupin taas laskikaa. Mut ei se mitää, kyllähän boolia piisaa ja uusia mukia!  Joku ehkä saattaa myöhemmin löytää sen erellisen kuppinsa jostaki, mutta ku joku toinen on unohtanu kuppinsa siihen vierehen ni eihän sitä omaksi kuviteltua uskalla ottaa jos se ei sitte ollukkaa se oma? Lopulta näyttää siltä, että boolia olis kulunu aivan tautinen määrä, mutta tosiasias varmaan kolomasosan kulutuksesta selittää ne juomatta jääneet jämät mitä ihimiset jättelee pitkin markkia.

Kyllä taas säästi melekosen summan ku haki nuo hääevähät Virosta eikä kotomaan pitkäripasesta. Viinojen hankintakuluja ei muute sitte lasketa, jumalauta! Ei tartte siis nassuttaa, että kaikenkaikkiaan kumminki prääsäsitte enempi rahaa menehen laivareissulla ku jos olisitte vain käyny Alkos. No TOTTAKAI prääsättiin, mutta kyllä oli viinanhakumatkaki antosampi kun sen sai taittaa paatin kyyttis Tallinnaan kun jos olis käyny tylysästi parin kilsan pääs viinakaupas :D Katsokaas kun huvi ja hyöty ne yhteen soppii.

No mut viinaralli on ohitte ja huomenna taas työmaalle. Kuinka voikaa pänniä sunnuntaipäivis just tää maanantain orottelu?! Ei se oo viä paha että viikonloppu päättyy, mutta se on perseestä ku uus viikko alakaa.