Mä oon sitä mieltä, että yläasteella pitäs kyllä eherottomasti olla valinnaisena aineena sellanen ku hiusten värjääminen. Tai siis sen olis pitäny olla jo silloon, ku mä itte viä kyseises puulaakis vaikutin... Veikkaan, että aika moni lätkii eläisänsä enempi väriä päähänsä ku paperille ja pilalle menneen piirrustuksen voi aina rutata ja heittää menehen, mutta mitäs teet jos menee tukan värjäys mönkään? Ei saatana, kyllä täytyys päästä käymään alan kurssi ettei moista tilannettä pääsisi tulehen!

Ja ne ihimiset, kekkä nuita tukkaväripakettia työksensä kuvittaa, sais kans käyrä jonku värisilimäkurssin, että ne osais eres joka toiseen lootaan pistää sen lopputulosta kuvaavan värin sen väriseksi, mitä siitä OIKEESTI tulee!

No joo joo, värjäsin justiinsa tukkani. Päätin vaihtaa jo kulahtaneen mustan värin tilalle tumman violettia ja lunastin tietenki sen färisen paketin kaupasta. Lopputuloksena on vispipuuron värinen tukanjuuri ja loput hiuksista onki sitte jotain liilalla entisöityä mustaa. Tukka ny on viä litomärkä eli lopulliseen tukanväriin en pysty ottaan viä kantaa, mutta kyllä mä niinku tummempaa lopputulosta orotin ja toivoin, ettei tää tee-se-itse-värjäys näyttäsi ihan NÄIN paljoo tee-se-itse-värjäykseltä...

Positiivista oli tällä kertaa se, ettei tänkertanen väri ollu sellasta suttaavaa paskaa kun se musta. Sen jäljiltä ku oli tukanrajasta vähintään parin sentin kaistale siniharmaan kirjava monta päivää värjäyksen jälkeen. Ja pesuhuoneen kaakeliista ja suihkuverhon uusista sävyistä ny ei kehtaa eres puhua. Tällä kertaa siis sain värin pysyhyn toivotulla alueella, vaikka Rami koittiki eherotella, että mitä jos vetästäs samalla värillä toisenki pään haivenet :D

Kerran mun kävi niin, että ku ostin pitkästä aikaa kestovärin ni sitte piti palautella mieleen, että mitenkäs näitten kaikkien purnukoitten kans kuulukaa toimia... ku oli väripötköö, hoitoainetuubia ja jotaki kehittävää nestettäki viä. Aiemmin olin käytelly kaikenmoisia sävytteitä, misä yleensä riitti että paketista löyty tasan yks mönjä ja sen kun levitti pörröönsä ni s'oli siinä. Mutta ny täyty siis sekottaa värituubin sisälmys kehitysvammanesteeseen ja ei muutaku tuumasta toimeen... Heleppoo ku heinänteko, mietin ja samalla ruuttasin hoitoaineet sinne litkupulloon. Enkä tietenkää ehtiny pyllistää ennenku paska oli jo housuus. Ei sitte auttanu ku tyhjätä se värituubi samaan koktailiin ja toivoo, että lopputuloksen kans kehtais viä joskus poistua kylyppäristä! Lopulta värjäys onnistu kuitenki, vaikka hoidin homman vähä soveltaen. Sen jäläkeen oon kyllä vähä tarkemmin kattonu, mikä putkilo sisältää mitäki tahmaa. Mutta olisin ollu jo etukäteen viisaampi, jos värjäystä olis opetettu jo koulus ;)

Mua olis toisaalta varmaan yläasteella rieponu, jos siä olis ollu oikeesti joku tukanvärjäyskurssi. Äiti ku ei antanu mun yläasteella eres värjätä tukkaani! Mulla oli kyllä kaikenmoisia visioita, ne vaihteli varmaan viikottain. Milloin halusin sinisen ja milloin violetin pään. Mut en saanu muutaku olla oma luonnollinen itteni ja kuunnella kyllästymiseen asti blondivitsiä.

Lukios sitte viimein repäsin ja penkkareita varte värjäsin tukan oranssiksi. Sen jäläkeen tuliki värjäys-vaalennus-värjäys-vaalennus-vaihe jota kesti muutaman vuoren ja sitte olin taas vaaliana jonku aikaa, kunnes päätin pitkästä aikaa värjätä tukkaa ja oikeen kampaajalla. Ensin tukka muuttu vaaleen punaseksi, sitte kerta kerran jäläkeen tummemmaksi ja tänä keväänä sitte päädyin viimein mustaan asti. Siitä ku ei enää tummemaksi pääse, ni koitin sitte palautella päähän vähä vähemmän jyrkkää väriä ja sain vispipuuron värisen juurikasvun.

Ny tarttis sitte päättää, minkä värisenä meinaan mennä naimisiin. Sen lisäks pitäs päättää myös se, että haluanko jännitystä elämään ja värjään pääni itte vai pitäskö ostaa parturin tuolista ittellensä mielenrauhaa? Blondiksi en meinaa heittäytyä häitä enkä varmaan mitää muutakaa varte ja mitää punasta väriä en halua sinisen häämekon kaveriksi. Sitte taas jokku perus ruskeet värit taas on niin tylsiä ku olla ja voi, kyllä väripaketista täytyy saara sellasia värejä mitä ei värjäämättömis hiuksis näe ;) Eli tää eresmenny sinimusta tai joku violetti on aika vahvoilla, mutta tällä hetkellä tilanne on sinimusta 1 - vispipuuro 0.