Viikonlopunvietosta Isojoella maininnan ansaitsee kyllä lauvantaiehtoona suoritettu baarikierros naapurikäpykylien Merikarvian ja Kristiinankaupungin markiille!

Oltiin liikentees seittemän hengen ja kaharen auton voimin. Rami toimi mun hovikuskina, mä ku sain kuskailla sitä perjantaina ni vaihrettiin lauvantaiksi osat toisinpäin. Päätettiin mennä enste Merikarvialle yhteen pubihin ja ku sinne päästiin, saatiin vain huomata että kyseinen mesta oli kiinni. No, kai Merikarvialta luulis löytyvän jonku toisen kuppilan, misä vois käyrä ottamas yhyret?

No löytyhän toki. Kasitien varres sijaittee semmonen luksusluokan yökerho ku Lady Pub, josa ei ennen meidän käyntiä varmaan oltu viä ikänä nähty yhtäkää, joka olis eres etäsesti muistuttanu leidiä! Ensin täyty ratsata ko. luolan kusiputka ja heti alako hyvin. Toises hyyssinkopis ei toiminu valo ja toisesta mönki ulos joku jo Nooan arkin kyhäämisen aikoihin aivot pellolle ryypänny eukko. Sääliksi kävi kaveria, joka meni sen jäljiltä vessahan. Ämmä ku oli evästäny sitä ystävällisesti tähän tapaan: "Siä muute haisee sitte paska. Tai no itse asias siä pöntös on vähä mun paskaa. Katsos kun laiva lähtee, ni vana jää!"

Sitte ku Rami meni ostahan tuopin kaljaa, myyjä kysy: "Onko sulla ikää?" Rami vaan vastas että "on", johon myyjä totes, että "joo no hyvä sitte!" Eli näin sitä papereita kysellään :D Tuo episodi oli tietysti mukava siinä mieles, että kyllä se Ramin vaimon näkökulmasta ainaki kuulostaa hyvälle että eres joku erehtyy luulehen tulevana talavena 30 täyttävää miestä alaikäseksi! Mut toivottavasti sitä sitte itte näyttäs saman ikäseltä, ettei saisi mitää lapsenraiskaajan mainetta.

Räkälän tuotevalikoima kans oli vertaansa vailla. Kuivasta omenasiideristä siä oli tuskin eres kuultu, ja jahka ensin oli jotaki juoksupoikaa juoksutettu erestakasi, mulle tarjottiin päärynäsiideriä ku omenaa ei ollu. Tulin kumminki siihen tulokseen, että turvallisinta on valita pullo Karhua. Meinaan kaveri otti pullon Koffia ja myyjä taivasteli, että tämäpäs harvinaista että joku pyytää Koffia! Ja kyllä sen pullon päällä semmonen pölykerros oliki ja parasta ennen -päiväystäkää ei ollu ku vajaa viikko jäljellä, et ei ollu vaikia uskoo ettei Koffia oltu siä myyty sitte Venäjän vallan ajan jäläkeen. Niinpä aattelin, että siideri tuskin on sen suositumpi myyntiartikkeli, joten turvauruin semmoseen tuotteeseen josa olis vähä suurempi vaihtuvuus, ihan oman terveyren tähäre ;)

Kietastiin juomat pikavauhtia huiviin että päästiin äkkiä sieltä rutukäpylästä helevettiin ja päätettiin suunnata kasitietä Kristiinaan päin Mettälän baarille. Perillä meinas ruveta yhyreltä jos toiselta alahuuli väpättään, kun myyjä ilimotti ettei se myy enää kaljaa ku sulukemisaika oli kaharenkymmenen minuutin päästä. Hah hah, olis myyjä vaan nähäny kuinka nopiaa hävis erellises menomestas pullo kaljaa naamaan ni olis vakuuttunu siitä, että me oltas kyllä keriitty pariskymmenes minuutis vetähän yhyret eikä olisi tullu eres kiirus :D

Baarittoman baarikierroksen (ja sitä yhtä mä en kehtaa baariksi kutsua) jäläkeen suunnistettiin takasi Isojoelle, ja osa porukkaa meniki sitte tuttuun ja turvalliseen Lauhanporttiin. Niinpä, miksi lähtiä merta eremmä kalahan?