Viikonloppu vierähti Houtskäris ja se oli taas hyvin tavanomanen mökkiviikonvaihre, josta ei oo mitää kummempaa kerrottavaa. Mut siitä huolimatta kerron siitä ja aattelin luetella, mitä kaikkia tulikaa reissulla bongattua.

Heti perjantaina bongattiin Nauvon ja Korppoon väliseltä lautalta mulukku lauttakuski, joka jätti meirät ainuana autona lautan ulukopuolelle kun ei vaan viittiny pyytää lautalla jo olevia autoja hiukka tiivistään. Tästä hyvästä ei sitte eheritty Korppoos siihen lauttaan mihkä meinattiin, vaan täyty orottaa seuraavaa. Ei muuten, muttaku Korppoosta lauttamatka Houtskäriin kestää puolen tuntia ja niitä lauttoja kulukee kutakuinki yks tunnis, ni olis se tavallaan mukavaaki ehtiä maharollisimman aikaseen lauttaan.

Heti mökille päästyämme riennettiin vesille, tarkotuksena bongailla kaloja. Ei kylläkää saatu kontaktia muutaku kahteen surkian kokoseen haukeen. No säästyttiin ainaki kalan perkuulta. Ehtoopimiällä bongattiin viä yks elosalama.

Lauvantaiaamuna keli oli mitä hienoin, ei tuullu juuri yhtää ja aurinko paisto, vaikka oli uhkailtu ihan toisenmoisella kelillä. Aamun ensibongaus tapahtu ulukohyyskällä. Kurottelin paskapaperirullapakettia hyyskän nurkasta ja kun sain paketin vetästyä esiin, huomasin että joku hiirulainen oli käyny sen sisustamas. Oli viä varmuureksi pyhkiny puonsa melekeen joka rullahan. Pari rullaa sieltä sai sentäs pelastetuksi, ni saatiin Ramin kans myös viimeisteltyä toimituksemme. Sillä aikaa ku Rami oli omaa asiaansa toimittamas, siimahännän perkele luikki paskahuussin alta karkuhun. Mahto vituttaa, enste tullaan tuhoohon sen kämppä ja sitte viä paskannetaan päälle oikeen joukkuees.

Suurin orotuksin paineltiin sienimettälle mut pelekät orotukset ei täyttäny sienikoppaa. Kyseinen bongailureissu tuotti yllättävän laihan saaliin, mutta sai siitä ny ruuan höysteeksi jokusen suppilovahveron. Sunnuntaina käytiin paris muus mettäs jatkamas sienenmettästystä ja lopulta saatiin sen verran kasahan, että keherataan tänään vierä saalis Ramin kaverille, niinku Rami jo perjantaina oli tälle luvannu, vaikka mä toppuuttelin vieres että älä ny viä lupaa kovin suuria ennenku ollaan sienimettää nähtykkää ;)

Lauvantaina bongattiin sitte sellanenki ihimeotus ihan siittä mökin liepeiltä ku hylje! Oltiin kalastamas ja mä kattoin, että mikähän helevetin möykyrä tua vetes lilluu, ja että ei tuos kohtaa mitää kariakaa kyllä oo ollu! No tämä tummanharmaa mölli sitte sukelti ja plumpsahti vähän päästä takasi pintahan ja näytti meille kuononsa, ni sitte torettiin että hylje mikä hylje. Ramin porukat ei ollu siitä havainnosta yhtää innoissaan, ne kun tapaa pitää mökillä ollesansa kalaverkkoja eikä hylkeet oo oikein kivoja "verkkovieraita".

Tähän asti oon luullu että semmonen luontokappales ku ahaven olis ihan yleisestikki tavattis vähä joka vesiltä, mutta onkohan se sitte harvinaistunu jotenki ku ei onnistuttu bongaahan ku kolome kappaletta kyseistä elukkaa! No ny on sitte se laji entistäki harvinaisempi, ku me otettiin luulot pois niiltä kolomeltaki yksilöltä mikkä kiinni saatiin. Tänään mä valamistan niille ruisjauhopalttoon päälle ja pääsevät sitte jatkahan uintia paistinpannulle voisulan sekahan!

Lauvantain ja sunnuntain välisenä yönä sitte alako tulla semmosta keliä mitä oli luvattuki, eli alako tuulla, sataa ja jopa ihan ukkostaa! Salamat präiskötteli josain kaukana, mutta kyllähän niitten väläkkynä pimiäs näkyy vaikka kuinka kauvas. Heräsin yhyren mais yöllä ku Rami nousi ylähä ja kävi kusella ja sitte tajusin, että ukkostaa. Mun olis kans ollu kusihätä, mutta sopii arvata, uskalsinko lähtiä yksin pihalle keskellä yötä ukkosella! Raminkaa huumorintaju ei olisi tainnu oikein kestää, jos mä olisin pyynny sitä mun kans pihalle justiin kun se itte oli päässy sieltä takasi vällyjen alle.

Matkalla bongattiin vetenelävien lisäksi myös merikotka sekä kaks minkinpenikkaa! Tai no rantavetestä ne minkitki nousi maan kamaralle, että taitaa olla vähä häilyvä käsite tuo vetenelävä toisin paikoin. Matkan jäläkeen käytiin enste Ramin porukoilla kattomas, näkyiskö siä kenties kissoja ja kuinka ollakkaa, kaks hyvinsyönyttä yksilöö löyty! Keräiltiin ne mukaamme ja sen jäläkeen käytiin viä saalistamas Kotipizzasta ittellemme lätyt ehtoopalaksi.