Perjantaina Rami otti ja lähti (ja sitte varmaan taas otti), nimittäin Houtskäriin kaverinsa kans noutahan sitä venettä, joka levis sillon ku jätkät oli kalareissulla. Samalla sällit tietenki käytti tilaisuuren hyväksi lusmuilla saaristos koko viikonlopun. Mun osuureksi jäi siis kal(j)alesken pesti ja vasta tänään tuos ehtoopäivästä saan äijäni takasi, ja toivottavasti yhtenä palana.

Jotkut tekee niin, että ku kumppani kerranki läksii hiiteen koko viikonlopuksi, ni sitte se kotiojäävä osapuoli pistää ranttaliksi ja lähtee vaikka vetähän kunnon perskännit. Mulla oli ny viikonloppuna vähä sama juttu, tosin en kaatanu kurkusta alaha viinaa vaan hernekeittoo. Se on yks niitä harvoja ruokia mitä Rami ei voi sietää ni tottakai täyty heti pistää hernarit tulille ku äijä selekänsä käänti!

Viimme lauvantaina tuli tosiaan resinfioitua kroppa huolellisesti etanolilla ja sunnuntaina viä huuhtasin appelssiinimehulla kuona-aineet pois mahasta, ni ei kroppa ollu viikos ehtiny niin paljoo saastua että olis taas täytyny vetää uutta de(nso)tox-kuuria. Oltiin sitte kaason kans päätetty harjottaa toisenmoisia kärentaitoja, ku pullon huulille nostoo. Värjäiltiin itte villalankaa ja valamistettiin saippuaa. Lisäks muhun iski kauhia kutomisvillitys perjantaina ku yhyres leheres oli pari heleppoo ohojetta ja tää onki sitte kutimet viuhunu mitä ny oon sitte kotona keriinny olehen... lauvantainaki ku meni 10 ja puoli tuntia siä kaverilla ku esikäsiteltiin ja värjättiin kaks lankasatsia ja värkkäiltiin kolomia erimoista saippuaa.

Ny harmittaa etten omista ku yhyren käsiparin. Tarttisin tällä haavaa toisenki, ku mulla on tuos ny kakski kurinta kesken! Ja oikiastaan kolomaski käsipari olis tarpeen, sen kolomannen avulla vois vaikka surffata samalla tää netis ku muut käret kutoo. Täs oonki käsien puuttees kattellu jos jonkumoista ohojelmaa telekkarista kutomisen lomas ja aattelin pistää jonku leffan pyöriin taas kunhan saan tän kiriotettua. Muutenhan en juuri leffojen kattelua pirä minää, mut käsitöiren ohes on ihan mukava vilikuilla välis, mitä teeveeruurus tapahtuu :)

Jos olisin oikeen innokas pilikunnussija ni munhan pitäs puhua neulomisesta eikä kutomisesta. Kutominen ku vissiin tarkottaa sitä ku kangaspuilla ryskytetään mattoo. Mut mä oon pienestä asti puhunu kutomisesta neulomisen sijaan ni se termi on aika lujas, sano muut mitä sano! Ja mun käsity neulomisesta on taas se, mitä teherään neulalla ja langalla :D Eli neulalla neulotaan ja kutimilla kurotaan, eikö se ny oo aika loogistaki niin?

Eileen päätin, että mä en enää ikänä haali ittelleni semmosia harrastuksia, misä ei voi omia tietoja tai taitoja kohentaa. Eli mitää typerää jumppaa ei sallita, vaan esimerkiks musiikki, tanssi, käsityöt, tietokirjat, valokuvaus ja luonnon antimien hyöryntäminen on semmosia mihkä mä haluan keskittyä - ja nuohan onki justiin niitä mitä mä muutenki enemmän tai vähemmän oon täs harrastellu :D

Ny toivon hartaasti, että tää käsityöinnostus kestäis, ettei tarttisi muutaman päivän jäläkeen nakata kutimia seinään ja kiukutella, ku ei oo mitää tekemistä.