Jo tua tän kuun aluus paasasin siittä, kuinka inhoon riemunkirjavia jouluvaloja ja myös vähemmän kirjavia siinä tapaukses, jos ne näyttää siltä kun ne olis kauhias kiiruus, vasemmalla kärellä, silimiä kiinni pitäen ja pöhönäs roiskastu johki puskaan / seinään / klasihin killuhun.

Mielipiteethän on tunnetusti vähä niinku puonreikä, jokasella ihimisellä on omansa. Seuraavaksi aattelinki valottaa mielipiteeni jouluvalomaailman kuvottavimmasta keksinnöstä, nimittäin valokaapelista! Eli kehottaisin kaikkia valokaapelien fanittajia, että ETTE MISÄÄ TAPAUKSES JÄTÄ SEURAAVAA TEKSTIÄ LUKEMATTA, jos vaikka saisitte vähä järkiä päähänne!!!

Mä en oo viä ikänä nähäny yhtäkää rehellisesti sanottuna hienoo kyhäelmää, mikä on joulukoristelumieles värkätty valoletkusta! Se ehkä läheltä kattoen päivänvalos näyttää ihan mukiinmenevältä, mut se on ihan tosi aiva kauhian näköstä kaukaa kattottuna pimiäs, ku pieninki kuvioon sopimaton mutka siinä letkus paistaa valovuosien päähän! Mä itte tykkään, että jouluvalot on parhaimmillaan sillon, ku ne (yksväriset) valot on silleen tasasen epätasasesti siroteltu paikkaansa, ihanku tähäret taivaalla. Siihen tähtitaivasmielikuvaan ei sillon tosiaankaa sovi mikää muovipötkö, mihinä on tasakokoset valopisteet jonos kylyki kyljes.

Yks vuosi tää Turuus oli nauruun kuoleminen lähellä, ku ajeltiin Ramin kans pitkin poikin ja nähtiin kuinka yhyren tuvan seinäs oli pitkä letka sinistä, punasta ja veheriäästä valoletkua verettynä ristiin rastiin iliman minkäämoista järkiä. Siitä olis voinu kyllä nostaa syytteen liikenneturvallisuuren vaarantamisesta tai ympäristön turmelemisesta. Tai vaik molemmista. En tiä olisko joku jotaki syytteitä nostanu, vai onko sen talon valopää omistaja saanu sittemmin lääkityksen kohorillensa, mut ei oo onneksi samanmoista valoshow'ta näkyny sillä kortteerilla.

Ollaan Ramin kans parina vuonna tavattu käyrä lähiökierroksella ja otettu kisaa, kumpi bongaa kauheimmat jouluvalot. Nuita kaapelia mahtuu kyl Top 10 -listalle varmaan 13 erimoista. Aateltiin tänään taas heittää tuommonen kierros, mut tänä vuonna keksin, että alotan lisäksi ihan uuren perinteen, nimittäin kamalimpien viritysten valokuvaamisen! Harjottelin jo eileen kuvaamalla yhyren naapuruston valosaastatehtaan. Niis kämpis asuu taatusti vieretyste jokases yks pohojalaas-isäntä, joka on nähäny naapurin jouluvalot ja halunnu välttämättä pistää omalle parvekkeelle ainaki puolta "komiammat" :P

Luin kerran jostaki ns. ohojeita blokin pitäjälle ja siä suositeltiin lisäähän juttujen höysteeksi kuvia mielenkiinnon lisäämiseksi. Niinpä aattelin laittaa tän ehtoon parhaat palat näytille heti ku vaan kerkiän! Ja epäälemättä mielenkiinto tätä blokia kohtaan pompsahtaa taivaisiin valonnopeurella !

Ja viä asiasta leikkuupuimuriin. Mä joskus vannoin, etten käyttäsi sanaa "blogi", mut kuinkas kävikää. Näinä kiireisinä aikoina vaan on mukavempi käyttää tuota viiskirjaimista sanaa 15-kirjaimisen "nettipäiväkirja"-sanan sijaan :P Vaikka muuten mua kyllä ärsyttää niin vitusti tuommoset suoraa enkusta väännetyt muotisanat, mitä ei eres yritetä sorvata yhtää suomalaasempaan muotohon.