Tää päivä meni ihanku olis töis ollu. Ja niinhän mä tavallaan olinki, nimittäin kaverin töis. Menin tän tulevan äitiyslomalaasen mukana Helsinkiin yhteen kokoukseen, semmoset retket ku kuuluu sen työnkuvaan aika ajoin ja olin katselu- ja kuunteluoppilaana, ihan sitä varaa jos sen sijaaseksi pääsen.

Ens viikolla taas meen tutustuun siihen varsinaiseen työpaikkaan mikä sijaittee tää Turus ja siä on kait sitte jonkumoinen haastatteluki, syynätään aiemmat työtoristukset, pärstäkerroin ja sen sellasta. Sillon varmaan seleviää aika paljo, et mitenkä käy. Kaverin kans mietittiin, et mikä täs vois viä mennä pieleen, mut ei oikeen keksitty mitää :) Voi siis olla, että meikälääsen työttömyysaika päättyy aika tarkkaan kuukauren päästä! No, äitiyslomasijaasuus ny ei kestä ku yhyren vuoren, mut täytyy olla tyytyväinen ku tänä päivänä tuntuu olevan muotia ennemmin ihimisten monottaminen ku palakkaaminen.

Heti ku Helsingistä oltiin lähärös Turkua kohore ni mun alako särkiä päätä. Kaveri veikkas, et se johtuis jännityksen laukeemisesta mut mä arvelin, et se johtu Helsingistä. Tai jos ei ihan koko kaupungista, ni ainaki entisestä poikaystävästä, joka siä asuu. Se ny on niin kuppanen imbesilli että se aiheuttaa päänsäryn ja raivotaurin jo pelekästään puhelimitse. Joo, se tosiaan soittelee ja kertoilee äärimielenkiintosia kuulumisiaan yhä erelleen, vaikkei olla oltu yhyres yli kuuteen ja puoleen vuoteen!

Tosin ny se ei oo soitellu pitkään aikaan, mut hyvin on maharollista että se joskus taas tempasee ja soittaa kertooksensa, kuinka vitun lujaa menee, miten mahtava työpaikka hällä on ja miten uskomattomasti hän tienaa! Ja kuinka paljo taas menikää rahaa viimme viikonloppuna baarireissulla ku hän rupes avokätiseksi suurine rahoineen ja rupes tarjoileen kavereille paukkuja! No, kyseinen tyyppi on siis töis josain pikkuses K-kaupas, et epäilemättä tilillä on aivan varmasti vähintään kuusnumeroinen summa ja silleen...

Voi vitun ikenet, ihanku se ei olisi jo riittäny et jätkä oli umpimulkero moukka jo sillon ku me seurusteltiin, mut et viä sen jälkeenki se jaksaa osottaa naurettavuutensa lesoomalla rahoistansa?! Olis kyllä sille hyvä eherotus, mihkä vois eres osan jättiomaisuurestaan käyttää, mut valitettavasti se on maharotonta. Muuten käskisin sen ostaa ittellensä käytöstapoja.

Yks mätä omena siis voi pilata koko sadon,  tuon erellä ylistetyn miekkosen takia mulle tuleeki Helsingistä mieleen lähinnä vain kielteisiä ajatuksia. Onneks sentään siä asuu nykyään muutama fiksuksi torettu tyyppi myös, ja seuraava ristiretki onki mennä niitä tapaamaan uutena vuotena! Jos mä siltä reissulta saan päänsäryn, ni se ei johoru seurasta, vaan jostain aivan muusta...