Kissat sai taas hengata usiamman päivän Isojoen rauhas joulun aikaan ja mä ihan orotin, että katit olis välittömästi kuusenkoristeiren ja joulukukkien kimpus. Jostain ihimeen syystä ne päättiki olla siivosti eikä repostellu kuusta eikä kukkia juuri yhtää! Huom, en sanonu YHTÄÄ, vaan juuri yhtää... Maanantaina kissat oli selekeesti hoksannu, että tänään lähäretään takasi Turkuun, ne järkkäs aamutuimaan läksiäispippalot. Kuusenpalloja pyöri lattialla, yks joulutähti oli kumos, matot oli rutattu ja erinäisiä esineitä löyty raareltuina mitä omituisimmista paikoista. Siinä sitä istuskeltiin kiltisti kattelemas luonto-ohojelmia ikkunasta, kun isäntäväki ryömi makkarista aamupalalle samalla ihimetellen, että mikä pyörremyrsky tää kämpäs on pyyhältäny.

Köökin ikkunasta siis avautu non-stop luontokanava kissoille. Isä laitto siihen oikeen jakkaran alle että kissat ylettyy näkehen, mitä kuvaruurus pyörii :) Tosin jakkaralta yleensä löytää Kessun, ja Simppa tuijottaa vieres seinää kukkapöyrältä. Kai se on seurannu Kessun touhuja ja torennu, että täs kuuluu olla ikkunan ääres toljottamas, vaikkei mitää näkisikkää :P

Kanavan parasta antia on tietenki lintulauran tapahtumat. Siä oliki joulun aikaan erityisen vilikasta, pitkin päivää siinä hyöri jos jonkumoista tinttiä ja kissat kävi niitä kyttäämäs hännät viuhuen. Maanantaiaamuna oli sitte kunnon toimintaseikkailua ohojelmistos, kun lintulauran alla pyöri kaks rottaa! Sitte seuraavaks kuvaan hiiviskeli kaks äijää (isä ja Rami) puiset kepit käsis ja kohta rotat koki väkivaltasen kuoleman. Johan sitä oltiinki joulunpyhät ihimetelty, että mitähän eläviä meirän välikatolla oikeen mellastaa.

Eileen sitte vaihtuki luontotelekkarin tuijotus kerrostaloelämään ku tultiin takasi Turkuun. Mut eipä nää meirän karvajoosepit oo moksiskaa maisemanvaihroksesta, kaikki käy kunhan autosta pääsee pois... Simppaki menee heti ensimmääsenä keittiöhön kattoon, olisko siä ruoka valamiina ja vilikuilee sitte pettyneenä emäntää ja isäntää, että on se ny kumma että vaikka ollaan oltu viikko pari liesus ni kotona ei kukaa oo ollu pistämäs ruokaa valamiiksi siksi ku tullaan kotio!