Monet porajaa, että minkä takia tipaton tammikuu on just tammikuu, miksei olisi mieluummin tipaton helemikuu ku helemikuu on kaikista lyhkäsin kuukausi. No tipattomien mielekkyyrestä voiraan olla montaa mieltä, mutta mä sain tammikuun loppumetriillä semmosen ajatuksen helemikuun varalle, että jospa kerranki pistääs kauppakuitit talteen ja laskis, kuinka helevetisti menee rahaa ruokakauppahan yhyres kuus, olokoonki että tuli se lyhkäsin kuukausi valittua koejaksoksi.

Mä tein sitte oikeen viimesen päälle komian Excel-taulukon ja oon sinne ny räknänny omiin katekorioihinsa kaikki mitä ollaan kaupasta ostettu. Tällä hetkellä ku tuota mun listaa kattoo, ni kaikista eniten rahaa on uponnu lihaan, mikä sisältää siis sian ja nauran lihat, makkarat ja leikkeleet. Seuraavaksi eniten menee rahaa maitotuotteisiin ja niihin verrattaviin juttuihin, eli tommosiin soijahässäköihin, mä ku oon tämmönen laktoosivammanen ni tartten astetta vammasemmat (ja kalliimmat) ruuakki. Seuraavaksi eniten rahaa on palanu leipähän.

Onhan tua listalla paljoki semmosta, mikä ei toistu kovinkaa säännöllisesti. Niinku esimerkiks viimme viikon paskatautiepidemia lisäs tän talouren mehun kulutusta monella litralla ja samaan aikaan kiinteetä ruokaa kulu äärimmäisen vähä... Sitte Ramin synttärikekkerit teki semmosen loven lompsaan, että on ihan hyväki ettei ihan joka kuus tartte järkätä mitää pileitä. Ja nuista pileistä tuli jostaki syyystä mieleen se, että alakoholijuomia on tullu tuon rätingin mukaan osteltua hyvin harvakseltansa, mitä ny pari kaljalootaa Ramille. No, mulla on  nähkääs jemmas laivalta tuotua siideriä, ni mitä sitä kaupasta uutta kantahan ennenku vanahat on ryypätty ;)

Mulla ku on tämmönen ihimeellinen rakkaus muistiinpanoja, taulukoota ja laskelmia kohtaan, ni mun täytyy varmaan jatkaa tätä kuittien jemmaamista viä ens kuuski. Eihän tommonen laskelma ny oo mitää jos ei oo vertailumateriaalia! Samalla vois pyrkiä siihen, että ens kuun loppusumma olis tätä kuuta pienempi. Toki siitä haasteesta tekee haasteellisen se, että mun laivasiiderit ei taira kestää enää huhtikuulle asti.

Mutta kaikenkaikkiansa, kyllä sitä uskomattoman monta euroo ihiminen syöö kuukaures! Etenki, jos ei jaksa joka tuotteen kohoralla jäärä miettihin, että pitääskö kumminki ottaa jotaki halavempaa tai olla kokonaan iliman. Ruoka on kumminki parasta syömistä mitä voi olla, ni siitä ei turhia kitsastella.