Voi herrajjee, tästä se ny alakaa! Mullon kolomenkympin kriisi! Mun mies nimittäin täyttää kolomekymmentä 9.2.! Onhan se ny ihan eri asia että on naimisis kakskypäsen ku kolomikymppisen äijän kans?

Eileen alako armotoon juhulinta, Ramin syntymäpäivä ku sattuu ikävästi keskelle viikkoo, eli maanantaille, ni on paree juhulia sen kummallaki puolen olevina viikonloppuina. Alotettiin siis juhulimalla Ramin porukoitten kans, keiteltiin kahavit ja otettiin vähä kaljaa ja turistiin mukavia.

Mä oikeen leivoinki, ku kerranki on aihetta. Tein enste kinkkupiirakan ja sitte muffinssia. Kattoon viikolla reseptikiriasta muffinssiohojeen ja ostin kaupasta kaikenmoista leipomakamaa, voita, vehenäjauhoo ja sen sellasta. No ku rupesin sitä taikinaa tekehen, olin suurinpiirtein kaatamas vehenäjauhoja jo kuluhoon ku huomasin, että reseptin mukaan taikinaan ei tarvittu venehäjauhon rippuakaa, vaan sen sijaan perunajauhoo. Voi vittu, turhaan ostin sitte neki vehenäjauhot. Vai ostinko sittekkää - meinaan seuraavaksi täyty tarkistaa, onko kaapis perunajauhoja tuotuna. Joku iankaikkisen vanaha paketti löyty ja ne sai luvan kelevata.

Sitte alako taikinan vatkaus. Enste piti mössätä rasva ja sokeri, eikä mikää tavissokeri vaan tomusokeri. Ja mitä tapahtuu, ku iskee sähkövatkaammen tomusokerikasahan? Tomusokeri tietysti pölähtää taivaan tuuliin ja leipoja muuttuu kameleontiksi, joka vaihtaa väriä mustasta valakoseen silimänräpäystä nopeemmin. Entä mitä tapahtuu, ku mättää taikinaan perunajauhot ja pistää taas vatkaimmen käymään? Sitte on ilima jo niin sakiana kaikenmoista valakosta putua että hyvä ku henki kulukee.

Sen lisäks, että suurin osa taikinan jauhomaisista ainesosista haihtu hevon kuusehen, lisäilin siihen kaikenmoisia juttuja mistä reseptis ei ollu minkäämoista mainintaa. Sitruunankuoren rämmäleet korvasin sitruunamehulla ja sitte lisäsin myös mantelirouhetta ja pakastevattuja. Lopputulos oli aika mielenkiintosen värinen, mut kuinka ollakkaa, lopulta makuki osottautu ihan miellyttäväksi! Mitä tästä opimme: miksi teherä mitää benji-hyppyjä tai muuta paskaa, ku leipominen voi olla yhtä jännittävää!

Juhulat jatkuu ens lauvantaina, ku Ramin porukat lähtee reissun päälle ja me vallotetaan niiren kämppä ja ollaan kutsuttu muutama kaveri sinne pilettään. Häistä ylijääneet viinat pääsee hyöty(?)käyttöön ku saaraan juottaa niitä kavereille - taas.