Kaikille varmaan on tuttu ilimiö, ku joku julukasee jonku maharottoman hyvän hittipiisin ja se pilataan soittamalla sitä joka radiokanavalla tuhannen kertaa päiväs niin että muutamas päiväs menee hohto koko kappaleesta.

Mun mielestä täs ilimastonmuutoshehkutukses on käyny vähä samallai - ilimastonmuutosta ku ollaan vetämäs hiasta joka kääntees ku joku menee päin vittua. Oli kylymä tai kuuma, kuivaa tai kostiaa, tai jos tänä vuonna ei tullukkaa yhtä hyvin puolukkaa ku sillon vuonna perse ennen ajanlaskun alakua taikka ku aamupuuro palo pohojaan ni sehän on ilimastonmuutoksen vika kaikki tyynni.

Viimme talavena ilimasto oli kertalaakista muuttunu aiva kauhiaksi, ku Suomes oli niin kovin leuto talavi! Tai itse asias Lapis oli ihan normaalia, mutta eikse ny riitä, että ku puhutaan Suomesta ni tarkotetaan pääkaupunkiseutua? Tänä vuonna ei onneksi oo tarttenu kuunnella ilimastonmuutoksesta ihan niin paljoo ku on ollu vaihteeksi ihan perus lumitalavi koko maas.

Jumalauta, kesät ja talavet ON erilaisia iliman että siihen täytyy mitää ilimaston lämpenemistä sotkia! Emmä ny toki kiistä, etteikö ilimastonmuutos olisi oikiasti ajankohtanen juttu, mutta kyllästyttää ku sitä tyrkytetään selitykseksi joka räntäkuuroon mitä maan päälle sataa. Eli on tismalleen sama juttu ku sen radios puhkiluukutetun lempivirren kans - ei sitä jaksa enää kuunnella.

Suomalaaset on kusi sukas kierrättämäs jotain nuppineuloja niin että se nuppi pannaan muoviroskiin ja loput metallinkeräykseen samaan aikaan ku suures mailmas ammutaan paskaa taivaalle sen minkä keriitään. Niin että motivoiru täs sitte osallistuun mailmanpelastamistalakoisiin? Ei se kierrättämisen ja lajittelun sun muun ekoilun vaiva hukkahan mee tietenkää, kyllähän ny jokasella pitäs eres sen verran järkiä olla ettei yritä turhan päite tärvätä luontoo mihinä elää.

Viimme kiriotukses kerkesin meuhkaahan kevään tulemisen puolesta. Ny tua ei kovin keväiseltä näytä ku on pari päivää putkeen pössöttäny lunta. Niin saatana - misä se ilimastonmuutos ny lymyylee kun sitä tarvittaas tänne Turkuun hönkäseen nuo lumet sulaksi?!