Olin - taas vaihteeks - porukoitten tykönä. Oli varhainen aamu ja kävelin etuovesta pihalle ku olin menos tien varteen orottaan linja-autoo. Olin menos käymäs johki kouluun. Mietin, että minkähän takia mä meen johki kouluun, mähän oon kouluni jo käyny? Sitte tajusin, et tää taitaaki olla taas näitä unia, mihinä palaan koulunpenkille.

Mietin, että olinkahan mä ny menos lukioon vai yläasteelle. Ei muuten, muttaku jos olin menos lukioon, mun piti jäärä orottaan linja-autoo meirän talon puolelle tietä (tosielämäs kylläki asia oli toiste päin). Jäin siis meirän tienpäähän seisoon ja orottaan.

Silimäilin tien toisella puolella olevaa taloo. Se oli äitin äitin vanaha kotopaikka, ja minäki olin asunu siä muutamat elämäni ensimmääsistä kuukausista porukoitten kans. Ihimettelin, että minkä tähäre sen vanahan mörskän seinään oli pistetty joku kyltti, mihinä luki ihanku jotaki aukioloaikoja. Sitte huomasin myös, että talon katolle oli pistetty iso kyltti, mihinä luki jotaki sen suuntasta ku Veskun lomat.

Yhtäkkiä siinä mun ympärillä palloili kaikenmoista muutaki porukkaa ja kuulin joltaki, että siihen naapuritalohon oli perustettu joku maatilamatkailuyritys. Talos oli viä vähä aikaa sitte asunu joku toiselta paikkakunnalta muuttanu perhe ja mä kysyyn, että mihkä ne ihimiset oli joutunu. Ne oli kuulemma muuttanu kirkonkylälle.

Mä olin porukoitten naapuriin pystytetystä puljusta innoissani! Mahtaiskohan sen paikan omistajat kiinnostua, jos mä menisin sinne ja kertoisin erimoisia juttuja sen talon historiasta, ku mä sentäs olin viettäny siä lapsuures tosi paljo aikaa silloon ku mamma ja pappa viä asu siä? Sitte kuulin viä, että sen talon yhteyteen oli tulos myös pieni baari ja siitäkös mä vasta riemastuunki - mikäpä olis hienompaa ku kävellä vaan tien yli kaljalle ku on viikonloppuna porukoilla käymäs!

Mä koitin kysellä, että kukahan se "Vesku" oikeen oli, mut kukaa ei oikeen antanu selekiää vastausta. Musta tuntu, että ihimiset halus pitää sen tieron salas ainaki siihen asti, että paikka saatiin avatuksi. Mä palasin tupahan ja koitin netistä ettiä tietoo salaperäsestä Veskusta ja sen maatilamatkailufirmasta, mutten löytäny mitää. Mietin, että tuskinpa sille firmalle on viä keriitty eres perustaa omia nettisivuja, ku paikkaa oltiin vasta alotettu pystyttää.