Ku on rumana syntyny, ei voi vissiin orottaa muuksi muuttuvansakkaa. Justiin ku eherin riemuita kivan näkösestä tukasta, ni naama päätti muuttua taas rupikonnan puoksi! Perkele, mä jo yhyren naamarasvan toimitin sinne mistä se oli tullukki, ku tajusin että siitä saan naaman täyteen näppylää mutta ny on taas sama laulu, mut eri esittäjä! Liekö sitte joku naamatökötti vai "se aika kuukauresta", mut kamala tämä naama joka tapaukses on, meinaan siis kamalempi viä mitä normaalipäivinä!

Pitäskö toivoo niinku äiti toivo vähä sen jäläkeen ku mä olin syntyny: "Tuo on niin ruma, että olispa se ollu eres poika!" Eikä täs ny taira hartaimmakkaa toiveet auttaa, ja jos mä tästä ny poijaksi muuttuusin ni mehän oltaas sitte Ramin kans homoja! No eipä tarttis ainakaa syyttää menkkoja siitä ku naama kukkii.

Jos täs on menkkojen takia muutenki olo niinku täyteen aharetulla säkkituolilla, ja lisäks on naama ku herpestä sairastavan norsun vittu, ni mikä tästä enää puuttuu ni olo olis täyrellinen? No flunssa tietysti. Mut ei se mitää - seki nimittäin löytyy! Kurkku on kipiä ja räkä lentää, mut ei tietenkää oo kuumetta rahtuakaa ni ei kehtaa eres töistä olla pois.

Tästä ei siis voi enää juhulamieli muutaku parantua, ja mieliala paranee varmaan yhtä nopiaa mitä flunssa, menkat ja naamakuppa lähtee. Mulle ku on aina nuo kristilliset juhulapyhät ollu kauhian tärkeitä, olis niin kiva olla täysis ruumiin ja sielun voimis, ku matkataan Etelä-Pohojammaalle, tavataan ystäviä ja sukulaasia, laitellaan hyviä ruokia, mässytetään suklaata, lämmitetään saunaa ja... juoraan viinaa, perkele!!!

Kolome päivää töitä ja sitte olis neljä päivää vapaata. Kolome päivää aikaa parantua... lähtis ny eres tää flunssa, menkat ny hoituu siististi täs muun elämisen ohes ja lärvin suhteen voi kai heittää jo toivonsa, olis ehkä pitäny ymmärtää teherä se jo kauvan sitte, meinaan ku ei kuvittele liikoja ni ei tartte pettyä! Mutta eipä täs onneksi olla pääsiäiseksi mihkää missikisoihin menoskaa, vaikka juhulan teemaan sopiski hyvin joku "parhaat NAAMAT palkitaan" -tyyppinen juttu :D