Viikonloppu vetelee taas viimmeesiänsä, harmi kyllä. Perjantaina oli ainekset mitä parhaimpaan viikonloppuun: oli palakkapäivä, komia ilima ja aikomus lähtiä Honkajoelle mökille. Lisäks porukat oli lähärös koko viikonlopuksi johki reissaahan, niinpä ei tarttenu varata aikaa niitten kans seurusteluhun vaan kaikki liikenevä aika olis uhurattavis mökkeilylle, kalastukselle, saunomiselle, grillailulle, kylypytynnyris killumiselle sun muulle ulukona häröilylle. Mä olin kyllä ihan varma, että ku on näin täyrellinen paketti luvas, ni jotaki menee ihan varmaan pieleen heti kättelys, tyyliin tuun kipiäksi tai kävelen heti mökin pihas naulaan, lasinpalaan, kyykäärmeeseen tms. Mut onnipa oliki mun puolella eikä mökkiviikonloppua pilannu mikää - paitsi ajan loppuminen kesken.

Kalaa ei kyllä saatu yhtää, mutta vesillä ny hengaa iloksensa muutenki. Nähtiin me sentäs majavia sekä aiheutettiin ihimetystä joissain mökkiläisis ku ropsoteltiin veneellä ohitte... veikkaanpa että kyseisillä vesillä ei oo totuttu kovin vilikkaaseen veneliikenteeseen ja jos joku paatti porhaltaaki ohi, ni sehän on tietysti naapurimökin Pertsa, mutta meirän kohoralla joutu arvatenki arvuuttelehen läpi kaikki mökkinaapurienki naapurit sekä niitten jäläkikasvu, eikä varmaan sittekkää kukaa keksiny että ketähän nuo kaks hullua oli joilla oli kalavehkeet siihen malliin, että ne taisi luulla että täs joes on kalojaki.

Ku kalojen saalistus ei tuottanu tulosta, kokeiltiin myös muutamaa muuta metsästyshenkistä aktiviteettiä. Lauvantaina lähärettiin ettihin korvasieniä, tosin niitä tuli ihan yhtä hyvin ku kalaa. Sen sijaan pari geokätköö löyrettiin Lauhanvuorelta. Mökkimaastos taas testailtiin, millasia aarteita metallinpaljastimella löytyy! No, sen tietysti tietää iliman metallinpaljastinta, mitä maaperä pitää sisällänsä semmosen mökin pihamaalla, mihinä on purettu, remontattu ja nikkaroitu sitä sun tätä, sekä mihinä erellä mainittujen toimintojen aikana on taatusti nautittu talakoojuoma jos toinenki. Eli ku rautanaulojen ja pullonkorkkien kaivaminen maasta rupes vituttaan, lähärettiin vähä mökkipihan ulukopuolelle haahuileen. Tosin saalis ei siitä juuri kummentunu. Lopulta löyty pari muunkimoista esinettä: mökkitieltä löyty vanaha nappi ja mökin viereisen pellon päästä löyty joku koristeellinen soloki. Aateltiin Ramin kans, että otetaan nuo nauloja ja korkkia erikoisemmat roinat talteen ni voidaan sitte joskus saran vuoren päästä ihailla kattavaa romukokoelmaamme.

Jos ei mökin (eikä minkää muunkaa) liepeiltä löytyny korvasieniä tai kulta-aarteita, ni löytypä musiikkia! Jo toisen kerran mökkeilyhistoriamme aikana Rami löysi mökin lähistöltä maantien ojasta cd-levyn ja tottakai ne on täytyny korjata parempaan taltehen ja kuunnella, mitä (s)hittibiisejä levyt sisältää.

Se aiempi ensimmäinen cd-levylöytö sisälti jotaki karmeeta tusina-r'n'b-poppia jota kuunnelles ei kauvaa tarttenu ihimetellä, minkä takia se levy oli päätyny ojahan keskelle ei mitää.  Ja niinpä päätettiin heivata se levy sinne mistä se oli tullukki, eli auton ikkuna auki ja levy helevettiin orottaan seuraavaa onnetonta löytäjäänsä.

Tänään survoes automankkariin tätä uurempaa löytöö oltiin varmoja, että siitä erellisestä ei ainakaa voi musa huonontua, mutta kuinka vääräs oltiinkaa... Levyltä pärähti soimaan uskonnollista musaa mustalaasten laulamana!!! Kuunneltiin ihan silimät ymmyrkääsinä, että mitä helevettiä, mihinä ihimeen rinnakkaistorellisuures tämmöstä tavaraa kuunnellaan? Melekein tuli ikävä sitä erellistä cd-löytöö. Mannegospel pääsi aika äkkiä takasi sinne, mihkä aurinko ei paista. Ehkä se on uskottava - jos löytää katuojasta cd-levyn, ni sitä ei maksa vaivaa noukkia följyhyn - torennäkösesti levyn sisällös piilee vastaus siihen, minkä takia levy on kyseiseen paikkaan joutunu.

Mut se siitä ja sen kestosta. Uus viikko kolokuttelee jo ovella ja mikäs onkaa kivempaa ku palata töihin, ku joka paikka on ensinnäki hyttysten kuppaama ja lisäks joka ikistä lihasta särkee ku on soutanu / kävelly pitkin mettiä / kanniskellu metallinpaljastinta / kipannu kaksin käsin siideriä alas tosta ammottavasta montusta, joka on tuos melekeen keskellä lärviä!