Täs on jo hyvän aikaa ollu semmonen fiilis, että meirän pikkuruises kaksios kaatuu kohta seinät päälle ja ainut ovi, minkä avaamalla ei saa kauhiaa roinaryöppyä niskaansa, on uluko-ovi. Eli oman läävän ostaminen on täs ny ollu mieles koko alakuvuoren ja pikkuhiliaa rupiaa tuntuhun sille, että pitäs teherä jo muutaki ku vaan syynäillä netistä, minkämoista mökkeröö on tyrkyllä.

Ja ettei homma olisi liika heleppoo, ni vaatimukset on sääretty kohorillensa! Meinaan ei olla aateltu kupata koko ikäämme mihinää kerrostalolokeros, vaan ihan omakotitalo olis haaveis, eikä ihan mikä tahansa röttelö kelepaa.

Ensinnäki, niin talos ku tontiski tulee olla tarpeeksi tilaa! Huoneita pitää olla tarpeeksi monta, mä ainaki haluan että sais kertalaakista semmosen torpan mihinä on tilaa loppuelämän tarpeisiin, ja jos loppuelämää sattuu vaikka sulostuttaan (?) pari kakaraa, ni täytyy huomioira se jo ennakolta. Tontin täytyy olla suuri sen takia, että pysyypähän naapurit loitommalla. Mun mielestä se ei oo mitää oikiaa omakotiasumista, ku johki perkeleen peltoon väkerretään talot kylyki kylykeen kii! Emmä ainakaa halua, että naapuri voi halutessaan tarkastaa oman köökkinsä klasista, että mitähän ohojelmaa meillä tänään katotaan telekkarista. Toki mä myös haluan pistää tontille kasvaan jotaki herelmäpuita ja muitaki rehuja, ni olis se kiva et mun kasvimaatilikun ympärille jäis vähä muutaki tilaa.

Niin mieluusti ku mä muuttasin johki mettäpuskaan, ni kämppä ei saisi sijaita liika kaukana Turusta. Siä ny on ainaki Ramilla työpaikka ja on paljo maharollista, että mullekki sieltä jotaki irtoo, ku ei näitä kemian alan mestoja ihan joka käpykyläs kasva. Niinpä olis kohtuullista, ettei työmatkoihin tarttisi kuluttaa aikaa enempää ku korkeintaan puoli tuntia per sivu. Puoles tunnis pääsee jo ihan hyvän siivun vaikka motaria pitki, mut jos tupa on johonaki hornan kolos mihkä ei pääse ku viidakkoveitti tanas, ni ei sinne sovi ihan hirveen montaa kilsaa olla matkaa.

Lisäks kämpän olis oltava semmoses kunnos, ettei sitä tarttisi ihan maan tasalle purkaa ja pystyttää uuresta ennenku se on asumakeleponen. Tottahan sitä varmaan aina haluaa teherä jotain pintaremonttia jos ostaa valamiin talon, mut emmä halua mitää läpimätää paskaa jota pitää ensin korjailla viis vuotta ennenku sitä kehtaa taloksi kutsua. Ihan mieluusti siitä maksaa vähä, että saa valamista kertalaakista.

No, ei luulisi tietty että nuo olis mitää ihan kohtuuttomia vaatimuksia, mutta sitte tulee se perusvaatimus, mikä ei oikeestaan sovikkaa enää yhteen nuitten muitten kans: kämppä ei meinaan sais maksaa aiva tolokuttomasti! Mut siltä se ny pahasti näyttää, että alta kaharensaran tonnin ei saa eres paskahuussia. Seki tietty olis parempi ku tarjolla olevat alle 200000e kämpät, paskahuussis olis ainaki enemmän tilaa ja vähemmän paskaa.

Netistä ollaan tosiaan kytätty kämppätarjontaa eikä siä ny kovin hääviä oo ollu. Yhtä kämppää kytättiin kieli pitkällä, se vaan oli vähä turhan kallis, mut aateltiin että olis voinu pyytää ainaki esittelyn ja käyrä vähä lähempää kurkkimas, olisko se yhtä kiinnostava mitä myynti-ilimotus antaa ymmärtää. Rami koitti sinne jo soittaa viimme viikolla mut ei se saanu sitä välittäjää kii. No, aateltiin että se yrittää tänään uuresta, mut kuinka ollakkaa, eipä näkyny sitä kämppää enää eileen myytävien joukos :( Rupes niin perkeleesti sieppaahan, taas ihan tavanomasta meikälääsen tuuria että just ku ehtii oikeesti innostua ni vituiks menee.

Mut ei sitä niin vaan heleposti innostu tän hetken tarjokkaista. Tuos yllä ku luettelin ne eherottomat vaatimukset, ni niitten lisäksi on tietysti ripakopallinen lisätoiveita. Eli mun unelma olis, että talo sijaittis semmoses paikas että olis likellä kallioo ja mettää. Vesistöö en ees uskalla toivoo, se ny olis jo ihan liian hienoo toteutuaksensa! Mä oon myös aina halunnu että asuisin kakskerroksises talos. Äiti kyllä pelottelee, että se on siivoomisen kannalta hankala, mutta mä ny siivoon niin vähä muutenki et tuskin se mitää haittais :D Ja sitä paitsi, jos mulla vaan yhtää on ylimäärästä pätäkkää isona ni mä aion eres sillon tällöin sijottaa siivouspalaveluun, niin paljo mä sitä hommaa vihaan että kyllä mä voin siitä maksaa jos joku vaan suinki sen mun puolesta tekis!

Sitte se on hassua, mitenkä jotku paikat jo pelekän nimen perusteella kuulostaa paremmalle ku toiset. Kyllä esim. Rusko, Kaarina tai Aura kuulostaa helevetisti hienommalta ku vaiks Raisio, Masku tai Lieto. Tai joku Lemu, voi jeesus. Ja vaikkei paikannimestä välittäsi, ni myytävien kämppien kuvat kans vaikuttaa paljo siihen, millanen mielikuva kämpästä syntyy. Toisis on ihan asiallisia valokuvia, mutta semmoset kuvat ei oo erityisen myyviä, misä on pääosas joko sen hetkisten asukkairen huonekalut taikka lattioilla jne levällään olevat roinat.

Kattoo ny sitte jos joskus valakenis se päivä ku pääsee ihan oikiasti hieroon kauppoja jostain tönöstä... Mulla on vaan semmonen asenne asunto-, auto- ja vakuutusmyyjiä sekä pankkivirkailijoita kohtaan, että ne kusettaa joka tapaukses ja vetää vaan kotio päin 6 - 0, ni mistä sitä voi tietää milloin onnistuu sen kusetuksen minimoimaan? Pah. Vituttaa jo valamiiksi koko touhu, vaikkei tämä ny oo viä tän pitemmällä.