Viimme vuonna oltiin niin kovia jätkiä että uskallettiin rikkoo 6-vuotinen juhannusperinne viettämällä jussi vuokramökillä sen sijaan, että oltaas jälleen kerran könytty Nauvoon telttaileen. Mut tänä vuonna oltiin Ramin kans niin hurjia, että vaihrettiin niin miljöötä ku seuralaisiaki, ja suunnattiin juhannukseksi Isojoelle! Siinä kaveriporukas, misä ollaan yleensä oltu, on tapahtunu viime aikoina sen verran perhekeskeistymistä (voi vittu mikä sana) että aateltiin vaihteeksi lähtiä haisteleen Isojoen kesätuulia.

Ei toisaalta ollu kyllä suuren suurta juhannusjuhulan tuntua ilimas, tunnelma oli lähinnä ku oltas oltu menos ihan muuten vaan viikonloppua viettähän Isojoelle. Aiempina vuosina ku on kaverien kans suunniteltu juhannuskekkereitä jo meleki keväästä alakaen ja orotettu niitä ku kuuta nousevaa, ni moinen kotkotus puuttu tältä vuorelta vallan. Ny ei ollu oikeen mitää suunnitelmia, aateltiin että katotaan minkämoinen on keli ja mietitään vasta sitte. Ja tottakai luvas oli saretta ja kylymää, ni valamiiksi oli semmonen kutina persees, että eipä tästä juhannuksesta ainakaa mitää ulukoilun kulta-aikaa taira tulla.

Torstaina Isojoen kaiffarit meni RMJ:hin ja mä menin Ramin kans mökille. Sieltä ny ei paljoo jääny lapsenlapsille kerrottavaa, ei eres kalaa saatu. Tai no mitä mä taas kerron kalavaleita, saihan Rami pienen hauen ja mä vetäsin ongella pienen lahanan! Mä oon aika vakuuttunu siitä, että tua Karvianjoes on kalaa vaan äärimmäisen vähä, ja neki onnettomat on jotaki kääpiölajikkeita.

Perjantaita ja lauvantaita vietettiin ikäänku kotibiletunnelmis. Ulukona oli kylymää mutta sateista, niinpä sisätilois juhulinta oli pop. Ja mikäs siinä oli olles, ku kumminki sai grillata katto pään päällä ja saunahanki pääsi halutesansa! Mut kaiken kaikkiaan meno oli suht rauhallista, ku Isojoen kovimmat rällästäjät oli lähteny merta eremmäs kalahan. Tosin epäiltiin niittenki pileitten vauhrikkuutta, ku muutamat tyypit oli kumminki festareilta käsin joutanu Facebookkiin tilittään olojansa, ja sitte  jampat oli kilivan käyny kommentoimas toistensa tilastatuksia, siitäki huolimatta että olivat samoilla juhulilla :D

Sunnuntaina keli päätti muuttua komiaksi ja kirosin, että vittuako sen auringon ny täs vaihees tartti ryömiä esiin, olis vaan tullu kaks päivää aikasemmin! Tää oli taas jotain sääsäätäjän vittuilua, just ku tartti lähtiä körötteleen Turkua kohore ni laitetaanpa semmonen keli kehiin, että saaraan oikeen hikihanat auki ja ottakyrvän pituus maksimoitua.

Toisaalta, semmosta keliä ei oo olemaskaa mikä sais pinnan yhtä kiriälle ku MAANANTAI! Aamulla oli ihan uskomaton väsy kunnollisista yöunista huolimatta ja vaikka aurinkoinen sää oli erelleen vallalla, ei se jaksanu piristää niin rahtuakaa.

Ennen luulin, että maanantaivitutus johtuu lähinnä vanhenemisesta, eli siitä ku ei enää krapulasta seleviä yhyres päiväs. Mut tänään en voi oikeen syyttää krapulaa koska mun lauvantaiehtoon pääasiallinen juoma oli vissy ja kuvittelisin nukkuneeniki riittävästi, ku enste normaalien yöunien päälle nukuin Turkuun mennes autos jonku aikaa, sitte illalla otin puolen tunnin tirsat joilta herättyäni kävin pesemäs naamani jatkaakseni nukkumista aamuun asti... Eli nymmä oon vakuuttunu, että vika ei ookkaa omas viikonloppukäyttäytymises, vaan maanantai ittessään on mätä päivä vaikka sen mitenkä koittas kohorata. Voin lohoruttautua ainoostaan miettimällä, kuinka tympiä olo mulla vois ollakkaa jos olisin lauvantaina vetässy oikeen kunnon lärvit :D