Vähitellen alakaa loman ensimmäänen etappi olehen läpikäytynä. Tultiin lauvantaiaamuna junalla Ouluun ja jatkettiin autolla matkaa Ramin sukulaisihin. Ny rupiaa olehen sukulaaset nähty ja olisin ihan valamis siirtyhyn etiäppäin, vai pitäskö sanoo ylähäppäin.

 

Tää on ny ollu usiampana vuonna jo jonkumoinen perinne teherä Ramin porukoitten kans visiitti tänne Hyttyslandiaan, joskus ollaan oltu oikeen kokonainen viikko matkas ja aika on kulunu lähinnä tissutelles ja paskaa jauhaes. Mikä tietysti käy pitemmän päälle jopa aika tylysäksi… varsinki jos samaa touhua kestää koko ikisen viikon. No, tää kyläälyei oo eikä tuu kestään viikkoo, mistä mä oon pelekästään onnellinen. Meinaan ku tälleen maha pystys on vähä hiljasempaa ton tissuttelun kans, ni ei saa eres siitä revittyä huumoria, ja silläpä ei ihan täyrellä höngällä jaksa osallistua tuohon paskanjauhantapuoleenkaa.

 

Ja sitte nuo saatanan hyttyset. Taas täytyy vedota ”siunattuun” tilaan, eli ku ei viitti allerkialääkkeitä popsia niinku leipää ni täytyy jotenki koittaa pärjätä nuille perkeleen verenimijöille. Mut mites se sitte tehdään? Voihan sitä vaikka marinoira ittensä OFF:illa niin että hyttysten lisäks pysyy myös kanssaihimiset loitolla. Oon aikamoisia OFF-kylypyjä ottanukki muuten paitsi tänään, ku saatiin aamulla kaikki hieltä ja hyttysaineilta lemuavat retut pyykättyä, ni en viittiny enää tänään hajustaa yhtäkää vaatetta, ni saa huomenna jatkaa matkaa maharollisimman puhtain vaatevarastoin, ku ei tiä koska seuraavan kerran täs on tilaisuus pyykätä kuteitansa.

 

Sisätilois olis varmaan muuten kohtuullisen vähä itikoita, muttaku jostain perkeleen syystä uluko-ovia piretään tää seliun auki pihalle, ni ovella killuvasta hyttysoviverhosta huolimatta tupa kuhisee iniseviä pikkuperkeleitä. Emmä tiä, ei kai nuo vanhat jäärät mistää ötököistä mitää piittaa, ne ku on kumminki kokovartalopuudutukses aamusta iltaan mut mä en halua enää yhtää mitää epämiellyttävän tuntusia ja näkösiä länttejä tähän kroppaan, ku muutenki on paikka paikoin epämiellyttän tuntunen ja näkönen olo! Mut ei täs mitää, huomenna matka jatkuu Lappia kohti ja siitäkös se lysti vasta alakaa! Mut voipahan halutessaan murjottaa sisällä yhyres Ramin kans, tää ku saa murjottaa vaan yksinään ku kaikki muut istuksii pihalla hyttysistä huolimatta.

 

Ja mitä tulee epämiellyttävän tuntuseen ja näköseen oloon, ni tää olles oon varmaan lihonnu tuhat ja yks kiloo. Onhan se toki hienoo, et ruokahuolto pelaa iliman että tarttee itte olla häsäämäs köökin puolella mut ku joka sapuskaan on lutrattu kilokaupalla voita, suolaa, kermaa, rasvaa… just kaikkee mitkä on oikeen toivelistan huipulla, ku yritän epätoivosesti vältellä liiallisia raskauskiloja. Enkä mä ny todellakaa kehtaa mennä anopille mussuttaan, kyllähän sen ruuat hyviä on (tottahan kaikki ny maistuu sitä mehevämmälle mitä enempi siihen on tällätty rasvaa ja suolaa) mut mua vaan aharistaa niin perkeleesti ku on vähä niinku pakko syörä ruokia, jotka itte valamistaisin ziljoona kertaa köykäsemmistä värkiistä. Enhän mä tommosesta normaalisti välittääsi hevon paskaakaa, ainahan normaalisti mä lomilla mässään ja imen siideriä ku porsas mut tää on ny vähä eri tilanne… haluaisin eres jollaki lailla pitää hallinnas tätä kroppaa, joka kumminki ihan kohta muutenki tursuaa ja pursuaa joka suuntaan niinku pullataikina.

 

Mut ettei menisi ihan urputtamiseksi, ni kerrotaan välihin jotaki mukavaaki. Ollaan käyty vähä ajelemas siä sun tää, niin geokätköjen ku kalapaikkojenki peräs sekä ihan muuten vaan. Eileen kävästiin Oulus hiukka shoppailemas. Ostin uusia alkkareita ettei matkalla loppusi puhtaat kesken ihan heti, ja ostin myös uuret rintsikat koska tua erellisen kappaleen lopus mainittu hallitsematon tursuilu on jo hyvällä aluulla… Ramihan se on tietty onnessaan ku tissit on entistäki isommat möykyt, mut ei täs kohta enää tiä mihkä nää oikeen pistäis. Tarttee vissiin ostaa kaupasta joku rantapallo, halakasta se kahteen osahan ja askarrella niistä uuret liivit. Olis se tietysti kätevä materiaalivalinta, ei ainakaa tulisi maito läpi ja sotkisi vaatteita? Mut sen sijaan, et olisin viä sitä rantapalloo hommannu, ostin Oulun torilta taatusti kesän KUUMIMMAN asusteen: nimittäin villapipon! Se se oli niin kuuminta hottia, ettei sitä uskalla päähänsä pistää ennenku talavella. Vaikka taitaa olla myöhästä, eikähän tää pää oo jo muutenki paleltunu ;)

 

Mut joo, huomenna matka jatkuu ja sitte ei tartte tuijottaa ku oman äijän lärviä puolentoista viikkoo! Mitä tästä oon oppinu – sukulaasvierailut on vähä ku viinakset: niitten kans pärjää ku nauttii niistä vaan sopivan kokosina annoksina, ja kunhan se nauttiminen ei kestä viikkotolokulla… mut aivan iliman en sentäs haluaasi olla, kyllähän ne aina sillon tällöin on omiansa tuomahan väriä vapaa-aikahan :D (tosin mun vapaa-aikaa ei viinaksilla värjätä viä ihan hetkeen.)