Matka on jatkunu turistirysästä toiseen, eli saavuttiin tänään Saariselältä Kuusamoon. Ei sentään majotuttu Rukan liepeille mihkää varsinaisen matkailuhelevetin esikartanoon, vaan sijotuttiin näppärästi tän cityn keskustaan, eli täs on ny koettu monenmoista, enste majailtiin semmoses kodinomaises paikas, sitte ihan hirvees turistikyläs, seuraavaks mökkiolosuhteis, ja välis taas turistikohtees (joka tosin ei ollu yhtä järkky ku Levi) ja ny ollaan ihan kaupunkilomalla. Telttamajotus tästä taitaa enää puuttua, mutta se me varmaan skipataan ihan suosiolla, eihän meillä oo eres telttaa mukana!

Täs on ny koluttu muutamia geokätköjä, nautittu ravintoloitten antimia ja eileen oltiin hierojalla ja kylypyläs. Mulla on ollu semmonen harhakäsitys hieronnasta, että sen on tarkotus helepottaa jos on paikat jumis mut eilinen käsittely sai ainaki mut vyötäröstä ylähäppäin niin saatanan kipiäksi ettei tosikaa! Ja sen lisäks jo ennen Saariselälle saapumista hankin ittelleni myös alaraajoihin tuskatiloja ku kavuttiin Karhunpesäkivelle ja sinne piti kaahia semmoset jotakuinki sataviiskymmentätuhatta porrasaskelmaa. Eli jos ei tää kroppa oo notkeurella ennenkää loistanu, ni nymmä vasta oonki tavallisen epäfleksiipeli.

Lapinreissuhan ei olsi mitää jos sieltä ei raahaisi tuliaasiksi eres yhtä puukkoo, niinpä varuiksi ollaan ostettu niitä viis! Tosin pari niistä päätyy tuomisiksi muille ku ittellemme, mut onhan seki jo ihan kunnoitettavaa et ittellemme ollaan haalittu kolome erilaatuusta teräasetta, ihanku niitä ny ei muutenki jo kotoo löytyysi sen seittemää sorttia. Rami enste osti ittellensä yhyren puukon ja kun se sen sai maksuhun, se viä huomas kassalla toisen ja sitä se voivootteli, että kuinka s'oli hieno ja että sehän olis pitäny ostaa, ja kun Rami aikansa poras ni mä käskin sen ostaa sen toisenki pois jos se kerta siihen niin rakastu. Ja tottahan se hieno puukko oliki, ja helevetin kallis, niin että mä sanoonki että sillä ei sitte puukotella muuta pyhisin.

Maininnan ansaittee myös yks toinen matkamuisto, minkä Rami hommas ittellensä Rukalta. Mä en tähän asti oo tykänny Muumeista sitte ensinkää, johtuu varmaan ainaki osittain siitä että mä en ehkä oo niitten ötököitten parhainta kohderyhmää mut muutenki ne on jotenki tympeitä otuksia, semmosia helevetin hitaita yli-imeliä möykkyjä, oikeen ällöpyllyjä. Niinpä meirän huushollista ei mitää Muumisälää löyry, ja oon päättäny että jos ja kun meillä on mukuloita joskus, ni koitan kasvattaa ne sen verta säkis ettei ne vaan innostuisi mistää Muumeista ja varuulta vois viä kieltää sukulaasia jne ostelemasta meirän maharolliselle jäläkikasvulle Muumisaastaa lahajaksi. Tänään kumminki mä löysin yhyrestä tuliaiskrääsäputiikista niin upeen Muumi-aiheisen pairan, että se oli kyllä paras Muumi-kuva ikänä: siinä Muumipappa ja Haisuli kyhyjötti mettän keskellä keittämäs pontikkaa!!! :D Mä nauraa käkätin siä kaupas niin että muut asiakkaat varmaan mietti että tuolla on vissiin jääny tän aamun, tai ehkä jopa tän kuukauren lääkkeet ottamatta, ja ku Rami näki sen pairan ni sen ei kauvaa tarttenu miettiä ku ostopäätös oli tehty :)

Että semmosia tuomisia. Kuusamosta on muuten mainittava se hyvä juttu, että tää saa ravintolasta muutaki ku poroo / lohta / muikkua. Kyllä nuitaki siis löytyy, mut löytyypä muutaki vähä vähemmällä kaivamisella mitä Saariselältä ja Leviltä. Sen sijaan Kuusamos poroo meinaa saara auton nokkapellille tämän tästä, vähä väliä on 1 - 100 poroo tien poskes vaanimas, että koska se auto tulee ni vois loikata keskelle tietä. Pakko vaan olla varovainen, epäälenpä että porukat tykkäis hiukka huonoo jos poimis täältä matkahan auton keulakoristeeksi poron ruhon.