Orotukset korkialla mentiin eileen sinne Lemuhun kattohon sitä yhtää tupaa, mikä vaikutti ilimotuksen perusteella aika kivalta paikalta. No, ku ajettiin tuvan pihaan ni rupesin tajuahan, minkä takia myynti-ilimotukses ei ollu juuri kuvia talon pihamaalta... Siä pihalla orotti mielenkiintonen romuhelevetti, oli autonraatoo, vanhoja korinkoneita, ties mitä muinaisia maataloustyökalujen jäänteitä, laudanpätkiä ja vaikka mitä muuta paskaa.

Sitte ku päästiin tuvan ovelle, selekis seki minkä tähäre myynti-ilimotukses ei ollu kuvaa talon etupuolelta, vaan päärystä. Tuvan puutarhaa ei nähtävästi ollu hoirettu ensimmäisen maailmansoran jäläkeen sitte ensinkää, vaan ovipielis kasvo korkiaa koivupuskaa ja pitkin nurtsia karanneitten kukkapenkkien seas kasvo ohorakkeet ja vattupuskat sulas sovus. No, ei kai sitä joura pihatöitä tekehen jos mieluummin käyttää aikansa siihen, että täyttää tonttinsa metalliromulla.

Mä ymmärrän taloista just sen verran, että osaan sanoo miellyttääkö se mun silimää vai ei, niinpä en sen paremmin osaa ottaa kantaa esimerkiks semmosiin juttuihin että onko talos jokku rakenteelliset hommelit kunnos taikka onko joku kylyppäri fiksusti kyhätty jne. Rami sentäs tajuaa jotaki tommosten juttujen päälle, ainaki enemmän ku mä, ja kun se näki ton eilesen tuvan pannuhuoneen ni se suurinpiirtein katto turvallisemmaks poistua taka-alalle, ku joku kätevä tee-se-itse-mies oli vissiin pykänny niin mahtavan lämmityskeskuksen että sillä olis voinu joku päivä yhtä hyvin vaikka ampua ittensä kuuhun.

Pitääköhän viä erikseen mainita, että ei aateltu teherä tarjousta tuosta talosta???

Eihän sitä tietenkää sopisi liikaa tuijottaa nykysten asukkairen romppeisiin, kyllähän ne tiemmä viee ne mukanansa häipyessään, mut ku sitä perkeleen saastaa oli joka paikka täynnänsä ni mä en ainakaa usko sekuntiakaa, että ne kollaa läpi joka ikisen pihapuskan (mitä muuten riitti) ja poimii mukaansa sieltä joka ainuan miinan.

Ja mitä tulee puutarhaan, ni ei saisi senkää kuntoon kiinnittää huomioo liikaa, sillä kyllähän ny puutarhaa on heleppo muokata. Mut täs tilantees on vähä pakko miettiä sitäki, että mihinä välis sitä puutarhasavottaa ehtis toteuttaa, ku ens kesänä kaikki aika hupenee muksun hyysäämiseen? Ei muuten, jos seleviäiski puutarharemontista kohtuullisen vähin ponnistuksin, mutta tua oli semmonen viidakko että siinä menis ikä ja terveys ennenku siitä sais siistin. Asunnnonvälittäjä hehkutti, että tonttiin kuuluvasta mettästä saa ainaki kymmenen vuoden polttopuut, ja mun teki mieli lisätä siihen litaniaan että joo ja kun ton puutarhan risupuskikon raivaa ni siitä saa viä lämmitysmatskua toiseksiki vuosikymmeneksi, tai oikeestaan ikusiksi ajoiksi koska se pannuhuone on semmonen pommi että eihän sinne uskalla eres mennä lähelle, niin että mihkä sitä puuta kuluis kun ei sitä rohkene mennä sinne polttahan.

Plääh. Voiko olla näin hankalaa löytää kohtuulliseen hintaan KIVAA taloo? Ärsyttää, ku joillakuilla on semmonen asenne, että "mitäs valitat, kyllähän rahalla saa ja hevosella pääsee. Ja jos ei rahaa oo ni kyllä sitä pankista saa". Joo niin saa mutta ketä kiinnostaa ottaa niin perkeleenmoinen asuntolaina että sen kans on viä lapsenlapsekki kuses? Tai sitte toinen on, et "mitä te siä Turus kärvistelette, muuttakaa pois sieltä ni johan rupee löytyyn kohtuuhintasia kämppiä". Niin just, miksipäs ei tietysti näinki. Muutetaan vaan johki kuolevaan käpykylään työttömiksi, ni ihan sama mitä kämppä maksaa ku ei kuitenkaa pysty sitä maksahan ku ei mitää tienaakkaa!

Mulla on täs työn alla yks projekti, nimittäin koitan uskotella ittelleni että eiköhän me tua saatanan pienes kerrostaloluukus pärjäillä mukulanki kans. Lohoruttaurun ajatuksella, että eipä ainakaa oo murhetta pihatöistä tai remontista. Projekti alakaa onneksi vähitellen tehoohon, alan kohta uskoo oikeesti että kyllä tästä viä hyvä tulee, vaikka tilaa on niin vähä ettei uskalla eres sisätilois pierasta ettei huonekalut kaatuile. Arvostus tätä nykyystä rotanloukkoo kohtaan kummasti nousee sitä mukaa mitä enempi näkee tuommosia eilisenkaltasia sikahintasia paskalääviä :D