Ei oo ihimeitä tapahtunu täs joulun erellä, ellei sitä lasketa mikä tapahtu pari tuhatta vuotta sitte, ja senki saa uskoo ken haluaa...

Täm'on ollu tätä tavanomasta joulupuurtamista, siivot on tehty, kuusi on kärrätty tupahan ja verhottu koristuksilla ja kaupasta on kannettu tonnitolokulla ruokatavaraa sekä muuta jouluun kuuluvaa roinaa. Eileen meni meleki koko kiesuksen päivä ku Ramin kans seikkailtiin kaupoolla. Enste mun piti leikkiä kaksoisakenttia: isälle piti käyrä kattomas lahaja äitin puolesta, ja sitte viä äitille lahaja isän puolesta! Onneksi oli sentäs selevää, mitä piti ettiä, se ny oliski ollu ku olisivat jättäny viä lahajojen ideoinninki mulle, niinku velipoika tekee ku porukoille pitää jotaki lahajoja kehitellä. Vaikka kauppareissus meniki ikä ja hyvä ettei terveyski, ni saatiin onneksi kaikki tarvittava haalittua kasahan ja ittemme ja kamamme ehejinä kotio, ku keliki oli mikä oli.

Eli ilimaston lämpenemisen puolesta meuhkaajat saa taas hetkeksi tukkia läpensä, ku pakkasta on riittäny ja lunta samaten, eileenki sitä pössötti taivaalta likemmä parikytä senttiä ja näköjään paraikaa tulee viä vähä lisää.

Ja kun ei ulukoilima oo oikeen vetäny puoleensa, ni sitäki paremmin (?) oon viihtyny sisällä. Joulusiivot alettiin jo viimme viikolla hyvis ajoin, jopa niin hyvis että ensinnä siivotut huoneet on jo ehtiny paskastua sen verta ettei ne näytä enää yhtää siltä että ne olis tän kuun kulues keriitty siivoohon! Onneks täs on tän ja huomisen päivän aikana sen verran paljo häärättävä ruokien kimpus, että ehkei äiti kerkiä keksihin, että jotaki huoneita olis syytä viä vähä siistiä uuresta.

Plääh. Olis ny vaan jo (eres) huominen. Mieluiten ehtoo, ni sais keskittyä oleelliseen, eli syömiseen ja lahajapakettien aukomiseen. Vaikka ei niis lahajoiskaa ny taira mitää ihimeitä olla, ku meleki kaikkien pakettien sisällön tiän jo etukäteen, ja lisäksi pakettien määräkää ei oo mikää päätä huimaava. Ramin kans ei ostettu toisillemme varsinaasesti lahajoja ollenkaa, ostettiin vaan pari kirjaa mikkä kaivetaan kaapista esiin vasta huomenna ja pitkin syksyä ollaan osteltu ittellemme ja toisillemme ties mitä turhanpäivästä sälää sillä livulla, että "tää on ny sitte ikäänku joululahajaksi, mä ostin tän nyt ku ei kerta varsinaisia lahjoja osteta"... Tuolla perusteella mä esim. tilasin kaverin Partylite-kutsuilta ittelleni jotain hävyttömän kalliita killuttimia ja Rami puolestansa osti Nintendo Wii -pelivehkeeseen ratin, että olis mukavempi pelata rallipeliä. Ja tietysti piti sitte ostaa myös se rallipeli, misä sitä rattia käytetään.

Eli joulun erinomasuus se vaan vähenee vuosi vuodelta, mut kuten aiemmin pähkäälin, jos se lähtis siitä tän vuoden perästä uuteen nousuun, ku saaraan joukkoihin yks, joka ottaa kaiken jouluhösselin aiva tosisansa :D