Vauvan kans on täs ny seleviyrytty kotona viikon verran ja kovin on opettavaista aikaa ollu. Etukäteen toki oli aavistettavis, et vauva a) syöö,  b) nukkuu, c) kusee ja paskoo sekä d) huutaa, mut se misä järjestykses ja millä hetkellä mikäki erellä mainituista asioista tapahtuu, onki varsinaista lottoomista.

Pääasias homma etenee semmosena syklinä, otetaan lähtökohoraksi ny vaikka tuo nukkuminen. Nukkumisen keskeyttää tavallisesti huutaminen, jonka saa lakkaahan syömällä, ja useimmiten syömisen päälle tulee taas uni. Mut entäpä tuo pissakakkahommeli sitte? Mun havaintojen perusteella paska väännetään 10 min sisällä siitä, ku on saatu puhuras vaippa päälle. Eritoten syömisen aikaan on loistava hetki vääntää kunnon pörisevä, kostee pieru, sikäli ku yleensä vaihran vaipan ennen syöttöö. Kuseminen puolestaan tapahtuu silloin, kun vaippa on vaihron yhteyres just otettu pois, ja sille kaarelle moni keihäänheittäjä olis kateellinen. On meinaan uskomaton matka mihkä asti puolen metrin mittanen natiaanen saa kusen lentähän! Nimimerkillä "Tapeetit vaihtoon 2010".

Sitte niksi kaikille vauvallisille (tosin tää on aika helposti oivallettavis iliman, että mä sitä erikseen kerron): jos haluatte saara HETI vauvanne jakamattoman huomion, kannattaa kaivaa jotain lämmintä ruokaa kehiin. Myös kupillinen teetä tai kahavia toimii. Nimittäin muksu herää just sillä sekunnilla uniltansa kauhian rääkynän säestyksellä, kun saa perseen mukavasti penkkiin ja höyryävän kuumat safkat / juomat siihen nokkansa etehen. Hiukka samaan tapaan toimii myös se, jos suunnittelee kattovansa telekkarista jonku tietyn ohojelman. Ja KYLLÄ, siis jo pelekkä suunnittelu riittää, ei tartte oikeesti eres ehtiä alottaa ko. ohojelman kattomista.

Muuten täs menee kyllä ihan mukavasti... kaiketi? Vaikia tietysti sanoo, ku ei oo mihkä verrata. Enkä kelepuuta täs vertailukohoraksi elämää ennen vauvaa, sillä ei vauvallisesta ja vauvattomasta elämästä voi puhua rinnakkain samas lausees, tai eres samalla viikolla! Meinaan siis, että jos olis aiempaa kokemusta muksujen kans olemisesta, vois kai helepommin sanoo onko tän kans ny ollu vittumaista vai iisipiisiä, mut kun ei tää ny miltää ylivoimasen kauhialtakaa oo tuntunu, ni kaipa täs kallistuu enempi tonne iisipiisi-osastolle :)

Onhan toki omat hetkensä, ku pääsee kirosana jos toinenki, mitä ei varmaan oo vaikia uskoo jos mun kielenkäyttööni yhtää tuntee... Mut emmä suinkaa eres kuvitellu, että joka sekunti vauvan syntymän jäläkeen olis yhtä onnee ja auringonpaistetta.

Me ollaan jo kaks yökyläilyreissua heitetty anoppilaan ja käyty pari kertaa autoilemas kauppaan, neuvolaan jne. Tän viikon prokkis olis testailla ulukoilua lastenvaunujen kera sekä kokeilla kestovaippoja. Loppuviikosta mun täytyy testata, mitenkä mä maharan pysyä kasas ku Ramin isyysloma lähenee loppuansa...