Oli aamu ja postiluukusta kolahti meille iso kasa postia. Suurin osa oli onnittelukorttia, joita sukulaaset ja kaverit oli lähettäny meille vauvan syntymän johorosta.

Aika moni semmonenki oli lähettäny kortin, jotka ei ollu meille eres kovin läheisiä. Sitte taas yhyreltä pariskunnalta oli tullu kaks korttia: muija oli pistäny oman ja mies oman korttinsa :D Mä ihimettelin sitä kovin, että kas kun eivät ny samahan korttihin onnittelujansa ollu saanu mahtuhun.

Mut yks kirjekuori oli tosi omituinen. Siinä oli meirän nimet kiriotettuna punasella kuulakärkikynällä ja osotetierot oli aiva päin honkia. Osoterivillä luki ainoostaan Aurakatu, ja me ei tosiaankaa asuta Aurakadulla. Kuoren päälle oli postis tehty jotaki merkintöjä että kirje löytääs oikiaan paikkaan ja mietiin, olikahan posti kaivanu oikian osotteen meirän sukunimen perusteella, se ku ei ihan joka paikas tuu vastaan.

Huomasin, että kuoren postileima oli ruottalaanen. Kummasteltiin tätä Ramin kans, eihän meillä kummallakaa oo ketää sukulaasia Ruottis! Kuka ihime tän oikeen on lähettäny? Avattiin kuori ja siä oli sisällä pitkä kirje. Se oli kans kiriotettu punasella kynällä. Paha vaan, että käsialasta ei meinannu saara sanaakaa selevää, teksti oli ihan sekavan näköstä koukeroo eikä sieltä tunnistanu muutaku ihan yhyren sanan sieltä ja toisen täältä. Sen verran siitä tajus, että vauvasta siinä onniteltiin, mutta lähettäjän nimee ei saatu seleville. Oletetun allekiriotuksen alla luki kuitenki joku paikkakunta, Iijoki tai Yli-Ii ja mä sanoin Ramille, että tän täytyy olla joku sun äitis sukulaanen koska ei meillä ketää muitakaa sukulaasia tai tuttuja asu misää Pohojoos-Suomes.

Mä vaan jaksoon ihimetellä, että mitä järkiä on kiriottaa pitkä kirje niin ettei siitä saa selevää puolta sanaa! Vaikka ehkei se kiriottaja vaan ollu tajunnu, ettei sen käsialaa pysty lukehen muutaku  se kiriottaja itte.