Viimme viikonloppuna raahasin valtavan pers... siis perheeni Isojoelle. Kissat kylläki oltiin viety Ramin porukoille viettään vähä laatuaikaa iliman lapsenhoitovelevotteita, aateltiin että parasta kokeilla tuota maakuntamatkailua enste vaan tuon kersan kans ja koitetaan sitte pääsiäisenä vasta, miten matka sujuu kun koko kirppusirkus sovitetaan samaan autoon.

Oli se vaan helevetin hyvä, että tuli auto vaihrettua tuommoseen farmarimalliseen! Vaikka joku pikkubussi olis ollu sikäli viä parempi, että olis kaiken tavaran ja matkustajien lisäksi autos ollu tilaa viä hengitysilimalle. No, mut täytyy pelata niillä kortiilla mikkä on jaettu ja silleen.

Uskomaton on tosiaan se roinan määrä, mikä pitää varata messiin vaan yhyren puolen metrin mittaasen ihimisentaimen tähäre! Erilaatusia pussia, kassia ja nyssyköötä meillä oli joku viis, kuus kappaletta ja näin oliki auton takaloosteri kattoon asti täynnä tavaraa ku lastenvaunut vei tilasta jo vähintäänki puolet. Vauvalle oli vaatetta mukana aika kattava kokoelma, koska kokemus on osottanu että vaatetusta saattaa joutua vaihtaan tuhansia kertoja päiväs jos sattuu joku kusi/paska/ykävahinko. Ja tästä johtuen oli myös varattu ittelle vähä ylimäärääsiä rettuja, ku yleensä nuo "tulvavahingot" hankkii levittäytyä myös muuallekki ku vaan vauvan kuteisiin...

Pois on totisesti ne ajat, ku saatto viiren minuutin varotusaijalla ampasta matkaan jonnekki ja selevitä reissusta kunnialla lävitte. Ny täytyy alottaa retkivalamistelut suunnilleen kuukauren etukäteen ja aiheeseen liittyen joutuu kyhäähän useita tavara- ja ostoslistoja jne. Viikonlopun reissua varte mä sain väsätä vissiin neljä muistilappua: kahares lapus oli lista pakattavista ja muista muistettavista asioista ja sitte oli kaks eri ostoslistaa, toinen meno- ja toinen paluumatkaa varte. Hyvä ettei tarttenu viä erikseen muistilappua, johon olis tullu lista muistettavista muistilapuista.

Muttaku hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ni loppujen lopuksi meirän Isojoenreissu meni oikein hyvin. Poika nukku autos mennen tullen suht siivosti, mitä ny heräs jokusen kerran ruokaileen kauhian huuron säestyksellä mut ei kai sitä muuten tietäisi, että toinen on näläkänen, jos ei siitä pitääsi vähä meteliä (tosin pienemmälläki volumella asia menis jakeluhun) :)

Sukulaasvierailuja tehtiin X määrä ja voi perse sitä kahavipullan määrää mitä sai lapata naamariinsa. Lauvantaina en tainnu syörä yhtää mitää rehtiä, vaan maha pysy täytenä ku aamusta iltaan veti teetä, limpparia, pitsanpaloja, piirakkaa, pullaa ja keksiä. Ei ihime, että sunnuntaina meinas olla vähä ällöttävä olo. Mut onneks vaan meinas, ni jakso viä kertaalleen kahavitella senki päivän aikana :P

Viikonlopun tähtihetki oli kuitenki meirän poijan ensitreffit! Kaveripariskunta ku tekasi tyttövauvan, meillä oli lasketuis ajois eroo vaan kaks päivää, ja lopulta lasten ikäeroksi muorostu 10 päivää meirän jannun hyväksi. Kaverit tuli meillä käymäs lauvantaiehtoona ja muuten homma olis varmaan ollu rakkautta ensisilimäyksellä, jos meirän jätkänpätkä olis tajunnu niitä silimiänsä eres vähä raottaa :D Mut onhan se toki hyvä, ettei eretä asiois liika nopiaa vaan täs on meleki kuukausi aikaa miettiä seuraavaa siirtoo, joka siis on tapahtuva pääsiääsenä, perinteitä kunnioittaen ku mennään taas Isojoelle sillon ja serkut puolisoineen tulee sinne kans. Häjyilyjuomien nautinta saattaa kyllä olla hieman rajottunutta sattuneesta syystä, mutta kai sitä voi koittaa välillä häjyillä juomatakki. Tai sitte saa nuo miehenpuolikkaat nauttia naistensakki osuuret, meillä ainaki Rami tuohon tottuki mun raskausaikana, heh heh...

Mut joo, olokkarista sitterin kätköistä alakaa kuulua sen verran käninää, joka on kaiketi tulukittavis jotakuinki näin: "Hei äiti lopeta se netis luuhaminen TAAS hetkeks ja tuu antahan mulle RUOKAA!!!"