Kaikenmoisia boonus- ja plussakortteja ku aikansa haalii, ni saa kaikenmoisia lehtiä ilimestyyn postiluukustansa. Ja yleensä näitten lehtien kylykiääsinä tulee ripakopallinen ruokareseptejä, jotka on viä usein ihan erillisis vihkosis näitten varsinaasten lehtien välis.

No, kieli pitkällä tulee ne ruokaleherekki plarattua ja useimmis leheris onki ainaki yks ohoje, minkä takia jemmaan ohojeleheren taltehen ja päätän kiriottaa sen haluamani ohojeen joku päivä tietokoneelle ylähä, siä ku mulla on pieni reseptikokoelma. Se "joku päivä" vaan koittaa ihan perkeleen harvoin.

No, tänään kuitenki tuli kohoralle se "joku päivä". Otin reseptikeon kauniiseen käteen ja rupesin selaahan, että mitäs täältä pitikää kiriottaa ylähä... ja lehtiä selailtuani huomasin, että suurimmasta osasta en millää keksiny, minkä ohojeen takia olin moisen leheren säästäny!

Helevetin kätevää - säästyin melekoselta kiriottamisen vaivalta, ku tuuppasin enste reseptit vaipuun unholaan sen sijaan, että olsin ne heti kiriottanu koneelle! Jos kerta reseptit ei oo kovin mieliinpainuvia, ni olisinkahan eres ikänä semmosten mukaan ruvennu mitää kokkaileenkaa? Vaikka ku asiaa oikeen aattelee, ni vaan murto-osa muistiin kiriotetuistakaa on päässy testattavaksi... 

Eli jos haluaa olla täs asias oikeen laiska, ni ei eres aukase mitää kauppaketjujen ruokaohojevihkosia vaan heittää ne vittuun samantien ja pitäytyy vaan niis ruuis mitkä varmuurella osaa valamistaa ulukomuistista.