No niin, ny on viimmeen Maskun tupa korkattu! Ramin isyysloma ei varsinaasesti kulunu ihan siihen, mihkä se ehkä on tarkotettu, mutta saatiinpa remontti siihen malliin, että ny kelepaa tää jo asua :)

Onhan täs nyt milioona hommelia mitä pitäs teherä, vaikka välttämättömimmät on jo tehty, mut tajusin että tämmönen omakotitalo on eräänlainen ikuisuusprojekti. Aina löytyy jotaki, mitä vois korjata, muuttaa tai parannella. Tai jos olemas olevat systeemit on kerranki hyväs jamas, ni eiköhän nikkaroira tuohon joku lisähökötys viereen.

Sisustus on viä hieman askeettinen, ku muun muas sohova ja ruokapöytä tuoleineen saaraan vasta noin kuukauren päästä. Siihen asti on pärjättävä vanahoolla rohojoolla. Mä en ihan ratkennu riemusta, kun eileen tuo vanaha sohova tänne raijattiin, mutta tyhyjää parempi seki. Mut kaikeksi onneksi vanahaa sänkyä ei tänne tarttenu kiikuttaa, se perkeleen puhkinuss... meinaan siis puhkiNUKUTTU hökötys ei enää ikänä mun selekäni alla natise, vaan ny on lääniä hornata ku meillä on elämämme ensimmäänen, oma parisänky! 

Ensimmääsen omas tuvas ja omas parisängys vietetyn yön lisäksi oon ny muutamaa muutaki kokemusta rikkaampi. Eileen tuli testattua tän tuvan suihku, sekä meirän uusi telekkari. Ensimmääsen kerran osallistuin myös oman ruohikon leikkuuseen, tai no Ramihan sen leikkas mut mä näytin mistä kohtaa EI saa leikata kun tua ny kaikenmoista kukkaa, puskaa ja kukkapuskaa kasvaa. Ekan kerran käytiin tervehtimäs uutta naapuria ja ekan kerran ripustin pyykkini ULOS kuivahan, jos ei lasketa porukoitten tykönä tapahtuneita pyykin ripusteluja.

Tuosta naapuriasiasta vähä lisää, täs meirän lähillä on kaks muuta taloo. Toisen talon emäntä kävi tää jo näyttäytymäs aikaa sitte, ja tänään piipahrettiin toisen naapurin pihas ku oltiin kävelyllä. Siis ensimmäisellä, yhteisellä kävelyllä uusis kotomaisemis. Turus eherin asua tua erellises kämpäs sen yhyreksän vuotta ja vasta viimisen vuoden aikana näin, minkä näkönen mummu asu meirän seinänaapurina...

Kuten mainittinki jo, ni suihku tuli jo testatuksi. Kunpa voisinki lisätä testattujen asioitten listaan meirän saunan, ny ku meillä sellanenki on! Eileen kirosin siinä suihkusta lähties, että minkä takia me helevetin pöllöt ei saunaa lämmitetty?? No, tarkotuksena on viä vähä pesasta sitä hikikoppia ennen käyttöönottoo, se lähinnä oli se syy, ku ei eileen viä saunottu. Ei, vaikka oli lauvantai-ilta, poika nukkumas ja siideritölökki aukaastuna. Mut joku toinen kerta sitte. Ei täs ny ookkaa ku about loppuelämä aikaa!

Kohta koittaa mun ensimmäänen päivä yksinäni täs uures kodos, ku Rami palajaa töihin. Mä  tulin tää landella heti niin mökkihöperöksi, että innostuun siivoomisesta, ni mä ajattelin kulutella seuraavat päivät jynssäten tää huoneita lattiasta kattoon. Tosin se, että mä AJATTELEN siivoomista, ei viä lähimainkaa tarkota sitä, että mä oikeesti siivoisin. Ei sillä, etteikö kerranki intoo piisaisi, mutta kun tuo Urho on käänteissään välihin niin arvaamatoon, ettei paljo eheri syventyä mihkää pitkäkestosiin projektiihin. Tosiaan, jätkä oppi tua anoppilas majaalles kääntyyleen! Se kiepahtaa jo vattallensa ku tyhyjää vaan, ja hetken ähistyänsä jätkältä menee hermot kun ei pääse möngertään etehenpäin! Ja sitte täytyy mennä auttaan miestä mäjes, ja kiepsauttaa jätkä takasi selällensä - ja kun selekäs käännät, on kohta taas poika naamallansa ja huutaa pää punasena.

Mutta siis... Meenpä tästä nukkuhun ja valamistaurun vastaanottaan ensimmääsen viikon omas tuvas. Ja ensimmääsen KESÄN. Tästä se uus elämä alakaa - taas!