No ni, nysse on alakanu! Meinaan muuttaminen! Viimme viikon torstaina saatiin avaimmet Maskun tupaamme ja samantien pistettiin ranttaliksi. Porukatki tuli Turkuun auttaan muuttosähellyksen käynnistämises ja ny on sekä lähtöruutu että maali kaaoksen vallas!

Talo vaatii aivan enste vähä pintaremonttia: tapetointia, maalaamista, uusia listoja ja sen sellasta. Samaan aikaan alotettiin jo viemään joitaki tavaroita tästä Turun läävästä sinne Maskuun ja alotettiin tietenki tärkeimmistä: uuteen kotiin on jo siirretty muun muas ripakopallinen koriste-esineitä, juhulavaatteita, taulut seiniltä, erilaisten alakoholijuomien nauttimiseen tarkotettuja laseja ynnä muuta.

No joo, ideahan on tietenki se, että kun me kuitenki viä jourutaan tää Turus majaileen jonku aikaa, ni ei täältä viittisi vierä ensimmääsenä pois sellasta tavaraa mitä päivittäises elämises eniten tarvitaan. Ja ku kaikki roipe täältä kuitenki vierään pois, ni sama kai se vaikka alottas rojun roudaamisen, vaikkei määränpääs viä ookkaa mitää järkevää paikkaa kaikelle, etenkää just jollekki koristetavaralle.

Mut kun kamat joutuu täs vaihees vaan hätäsesti tuuppaahan johki kaappiihin, ni siten piretään huoli, ettei vaan pääse tekemisen puute iskehen. Meinaan sitte, ku on kaikki tarvittavat huonekalut ja kalusteet viimein hankittuna, saa kaikki kamat järjestellä uuresta lopullisiin paikkoihinsa!

Epäilen toki vähä, mahtaako tua tekemisen puute iskiä ihan helepolla siltikää, vaikka sais heti vaan pistellä kaikki esineet paikkoihinsa niinku palapelin palaset. Onhan siä viä pihamaatki räjäytettävänä, tosin mä luulen että tälle vuodelle on ihan tarpeeksi räjäyttämistä nuis sisätilois ja pihan muokkaus jää suosista ens vuotehen. Siä täytyy joka tapaukses orottaa jonku aikaa, ennenku eres näkee mitä rehuja sieltä maasta oikeen plopsahtaa esiin, ku täs vaihees vuotta nurtsit ja kukkapenkit on vaan piukas erellisvuotisia, ruskeiksi kuivahtaneita käkkyröitä mistä ei oikeen pysty päätteleen, minkähän lajin erustaja mikäki risutikku on joskus ollu.

Mut joo, vappu siis vierähti hyvin epävappumaiseen tapaan, meinaan muutto- ja remonttihommis. Niin ja täytyhän siinä myös ohes vähä muksuaki hoivailla. Onneksi se käyttäyty suht mallikkaasti, eli söi ja nukku kohtuullisen kiltisti eikä turhia rähäjänny, vaikka siltiki tuntu että vähä väliä poika parahti huutahan näläkäänsä ja piti keskeyttää hommansa syöttöpuuhien ajaksi. Tai sitte aika vaan kulu niin nopiaa, että poijan ruokapaussit tuntu yllättävän ihan uskomattomaan tahtiin. No onneks oli porukat auttamas, jos Ramin kans vaan kaharen oltas oltu häärimäs ni suurin aikaansaannos olis luultavasti ollu joku aviokriisi :D

Saas nähärä, kuinka tästä homma etenee. Mä koitan päivisin pakkailla jotain kamaa sen minkä Urhon hoitamiselta ja pakollisilta kotitöiltä (netis roikkuminen ON pakollinen kotityö!) kerkiän ja ehtoisin pitäs vissiin vierä niitä pakattuja kamoja Maskun suuntaan ja samalla reissulla jos sais vähä nikkaroitua ja kamoja järjesteltyä ni hyvä olis. Ja kaipa joskus saaraan muutamia käsipareja värvätyksi auttahan, jos ei muuhun ni eres Urhoo vahtiin.

Huh. Mä oon ollu jo tänään tosi ahkera ton pakkaamisen kans! Keräsin jääkaapin ovesta magneetit muovirasiaan ja hypistelin kännykkälaturia, mikä oli tarkotus vierä Maskuun jo eileen, muttei muistettu. Ehkä mä meen ny jatkaan, ku Urhoki on sopivasti päikkäreillä. Jos vaikka avais jonku kaapin ja kattois, että tuon ja tuonki VOIS pakata...