Sen lisäksi, että tua meirän puutarhas elelee kaks puutarhatonttua, siä viihtyy monenmoista muutaki. Tai no mitä mä niitten viihtymisestä tiän, mutta jollaki lailla tua kasvaa kituuttaa kumminki.

Aiemmin pähkäälin, mikähän tuo yks puu on, mikä on omenapuitten sekahan soluttautunu. No tän tuvan entinen asukki kävääsi täs alakuviikosta ja siltä asiaa kysääsin, ni mun pettymykseksi se kerto, että kovin se puu joka vuosi kukkii mutta ikänä siihen ei mitää herelmää ilimesty. Pöh. Eli se puu on sitte vaan Kukkapuu.

Kukkapuun lisäksi on epälukusa määrä erimoisia kukkapuskia! Niitä on istuteltu kyllä aiva pitkin poikin, mihinä vaan on ollu puskan mentävä reikä, ni siihen on puska taatusti mäntätty! Ja viis siitä, onko ollu sitä puskan mentävää reikääkää, ei muutaku puskaa sinne ja puskaa tänne, puskien alle voi tuupata toisen puskan ja niin erelleen. Syreenitki on kätevästi istutettu kuusen alle, siähän ne onki just kukkeimmillaan! Mulle ei oo monenkaa pensaan henkilöllisyys viä(kää) selevinny, eikä varmaan seleviäkkää viä siinäkää kohtaa kun niihin kukat ilimestyy, enhän mä tuommosista puutarhakukista mitää tajua. Ruusu on ehkä ainua, minkä mä tunnistan iliman kukkiaki (siinä on ne piikit), mut loput mä luokittelen tyyliin "tuo on se misä on ne punaset pienet kukat, ja tuohon taas tulee semmosta keltasta kukkaa, ja tuo on se minkä kukat haisee kamalalle"... Ai niin, nuosta ruusuusta viä, talon entinen emäntä on tainnu olla oikeen ruusufriikki, tää on meinaan ruusupuskan alakua varmaan enemmän mitä muita puskia yhteensä!

Sen lisäksi, että tänne on silimänlumeeksi tupattu piha piukkaan pensaita, täältä löytyy myös jotaki hyöryllisiä kasveja! Omenapuut tuliki jo mainittua ja yks pieni puunkränkky saattas olla kirsikka. Siinä oli pari kukkaaki, että jos hyvin käy, kesällä saaraan omasta puutarhasta syörä kirsikat mieheen! Mansikkamaaki löytyy, ja löytyys oikeen hyvinki jos vaan kerkiääs ja viittis kaivaa sen esiin rikkaruohojen kätkööstä. Ja mihkä vaan pääs käännät, ni varmaan näkyy ainaki yks vattupuska. Pihan laitamat puskee villivattua ja parihin paikkahan näkyys istutetun jotain puutarhalaatua - ja ne on kivasti levittäytyny pitkin nurmikoota. Sitte tua tienposkes on valtava mettämansikkakasvusto, ja tää tupa on kaikenkaikkiansa niin mettäs, että mustikanvarpuihin törmää jo meleki ovella! Raparperiäki löytyy mansikkamaan päästä jumalatoon pehko ja sitte vähän matkan pääs sitä on vähä pienempinä kasvustoina rivis. Sanoonki Ramille, että kyllä kuusiaita on mulle tuttu juttu, mut enpä oo ikänä raparperiaitaan viä törmänny. Sitte tietysti löytyy jokusia perus viinimarjapuskia sekä karviaasia.

Huh. Jos vaan puolekki nuosta erellä luetelluusta, syötäviä juttuja tuottavista rehuusta elikkä puista tekee satoo, ni mä oon löytäny paratiisin. Naapuri kehuu, että puolukkaa täältä ei saa, mutta perkele en olis vaan tarttenukkaa!