Johan täs on aika vieriny niin, että äitiyslomaki pääsi loppuhun. Kaikki kyselee: "Meetkö jo takasi töihin, vai jäätkö hoitovapaalle?" Eli automaattioletus on, että ihanku mulla olis työpaikka, mihkä voisin palata.

Juu ei, vaan eileen alako taas tää iki-ihana työkkäris ravaaminen. Onneks sentäs "saan" nykysin käyrä Raision työkkäris enkä Turun. Tua Raision putiikis kun ei oo ihan sellanen jonotusmeininki, että kun vähä ennen kipsan aukeemista tuut paikalle ni ovella on porukkaa ku pipoo, niin että täytyy aiva hieraasta silimiänsä ja varmistaa, että en kai mä vaan saatana oo mihkää Stockmannin Hulluille päiville eksyny!

Aiemmista kerroista viisastuneena otin eileen mukaani kaikki maharolliset ja maharottomatki toristukset, päätökset ja muut kupongit erellisenki elämän ajalta, ettei taas tarttisi joittenki puuttuvien paperien takia laukata ympäri lääniä, eikä varsinkaa rampata työkkäris milioonaa kertaa. Tällä kertaa onnistuin sikäli, että mitää lappusia ei jääny uupuhun, mutta kun eileen työkkäris oli taas niin ihanaa, ni päätin mennä tänään heti sinne uurestaan!

Mun täyty siis tänään käyrä siä laatimas joku työnhakusuunnitelma, ja oli taas harvinaasen tyhyjänaikaanen reissu se. En tajua, miksei sitä olisi samantien voinu hoitaa sen eilisen käynnin ohes. No, täytyy kai työkkärin tyyppien juoksuttaa siä asiakkaitansa tuon tuosta, etteivät vaan jäisi itte työttömiksi. Tuskin ne itte haluaa siihen samaan pompotteluun osallisiksi, kun ne varmaan siä pompottelijoitten roolis tietää, mitä paskaa se on.

Toivottavasti ny ei ihan heti tarttisi sinne kipittää takasi, kun musta tuntuu, että joka kerta kun työkkäris asioi, siä joku vaivihkaa länttää mulle ottaan leiman LUUSERI, ja kerta kerran jäläkeen se lukee siinä aina vaan suuremmalla fontilla. Mut saa nähärä, kai ne keksii mun pään menoksi jotaki tosi kehittävää työelämävalamennusta, joka alakaa heti ens viikolla, ja joka kestää tuomiopäivähän asti eikä sen jäläkeen oo puhettakaa, että silti sais mitää oikiaa työtä kyseisestä puljusta. Mut sehän on pääasia, että saaraan tilastot näyttähän paremmilta.

Vittu joo. Kyllä taas sieppaa koko touhu. Kaikki on paskaa paitsi kusi. Mikähän ihime mut sai kuvitteleen, että kemia se vaan on alojen kunkku, ja kummä sitä opiskelen ja valamistun yliopistosta, ni johan piisaa työpaikkoja niin ettei tiä minkä niistä valittis! Pah. Romukoppaan joutaa tuommoset harhakuvitelmat. Ja niinpä täs onki ny pää ja takki aika tyhyjänä, kun on saanu tajuta, että kymmenen vuotta täs on sätkitty ihan vikasuunnas ja taas saan esittää ittelleni saman kysymyksen ku joskus kakarana, että mikähän minusta tulee isona?

Mä niin vannoin, ku vihiroon sain takuttua opinnot tappihin, että sitä päivää ei tuu että mä viä johki koulunpenkille palaisin, mutta ei kai siinä muukaa auta, jos ei omalta alalta löyry työtä. Tai mikä vitun oma ala, tää oo omalta tuntunu enää pitkään aikaan. Vähä sama juttu ku kielitaidonki kans, ruostuuhan se jos ei sitä käytä. Tarttis vaan keksiä, että mikä täs ny sitte kiinnostas, ja mitä vois opiskella josaki tää Turun tietämillä, ja jos vaihteeksi valittis semmosen alan, joka työllistääs muitaki ku työkkärin virkailijoota.