Eikös se niin ollu että tätä pääsiäistä ereltävää viikkoo tavataan kutsua piinaviikoksi, noin niinku Jeesuksen näkökulumasta? No mut unohretaan ny Jeesus niinku tähänki asti ja tarkastellaan asiaa meikälääsen vinkkelistä.

Pääsiäinenhän on jo pitkään ollu mulle yks vuoden tärkeimmistä juhulista, ku matkataan Isojoelle ja rymytään siä kera kaverien. Parin päivän perästä nuo perinteiset pääsiääskinkerit taas alakaa, ja sillä mä tätä viikkoo piinaviikoksi menin kutsuhun ku on yhtä tuskaa orottaa että menis ny viä pari päivää ni sais taas kaivattua vaihtelua tähän eloon arkiseen!

Joskus vanhoina hyvinä aikoina piinaviikkoo osuvampi nimitys oli sellanen mihinä tuo eka kirjiain oli korvattu v-kirijaammella, mutta ny ku itte kullaki rupiaa olehen tuommosia alta pesäpallomailan mittaasia seuralaasia fölijys ni rymyjuhulat on vaihtunu lähinnä lasten mehuhetkiin. Tänä vuonna viä sentäs uskaltaa lasketella suustansa sitä pääsiääsjuhulallisuuksiimme kuuluvaa, asiallista ja sivistynyttä pissakakkapierupillu-huumoria, kun mukulat torennäkösesti ei ihan viä toista papukaijan lailla aiva kaikkia mitä ne aikusten suusta kuulee, mutta varmaan ens vuonna täytyy muistaa sensuroida ettei mee jäläkikasvu totaalisen pilalle. Vaikka johan ainaki meirän poijan pilaantuminen on jo valamiiksi hyväs vauhris, kun tämä tosiaan hokee sitä pierua ("pi") ja siitä luonnollisesti seuraava opittu sana oli "kakka".

Mutta viä takasi tähän piinaviikon piinaavaan tunnelmaan. Täs pääsiäistä orotelles hupenee myös viimeset päivät, jolloin mun ikänumeroki viä alakaa kakkosella. Tuskanhiki oikeen nousee ottalle ku ajattelee, että kun itte oli pieni, kuinka helevetin VANHA joku kolomekymmentävuotias oli!!! Laakista tulee niinku 10 vuotta lisää ikään, ku viä viikon verran voin kehasta olevani parikymppinen, mutta yhtäkkiä oonki kolomekymppinen. Voi vittu.

Pitääskähän pistää sekä Turun että Suupohjan Sanomiin ilimotus, että "en juhli (ainakaa paljoo), olen matkoilla". Toki siinä pääsiäisjuhulinnan tiimellykses tulee varmaan jonkulaiset synttärijuhulamuorollisuuretki hoirettua samalla, mutta synttärien jäläkeen karkaan Ramin kans yhyren yön hotellilomalle Ähtäriin, käyrään matkalla tyylikkäästi Keskisen Vesan shoppailuparatiisis ostelemas kaikenmoisia luksustuotteita ja sitte käyrään eläintarhas morjestamas toisia elukoita, pul(l)ikoiraan hotellin kylypyläs, nautitaan ravintelin antimista ja koska kaikki tämä tapahtuu iliman poijan läsnäoloo, saaraan myös seuraavana aamuna nukkua niin pitkälle ku sielä sietää

Niin että tämä loppukuu on yhtä juhulaa vaan, kippis sille!