Kylä ny on juhulittu ku vajaan kaharen viikon sisään osu niin pääsiäänen, mun kolomikymppiset ku vappuki! Juhulien sisältöö mä jo tua aiemmis kiriotuksis kuvaalinki joten en viitti samaa sepustusta tähän enää rustata, koska kemut meni suurinpiirtein ennakko-orotusten mukaan. Eli pääsiääsenä painopiste oli juominkien sijaan enimmäkseen syömingeis, ja varsinki Kinder-yllärimunien tuhoomises kunnostauruttiin ku niitä oli 96 kappaletta mukana. Lauvantaina ku haettiin kaupasta täyrennystä, ni oli tarkotus ostaa sieltä viä 4 lisää että oltas saatu sata täyteen, mutta kaupasta oli Kinderit kaikki eikä porukka jaksanu neljän munan tähäre kiertää kaikkia Isojoen kauppoja (3 kpl). No jäipähän tavoteltavaa ens vuodeksi.

Lauvantaina käväästiin myös Isojoen eherottomasti parhaas baaris, joka myös samalla on tunnetusti kylän ainua baari, eli siinä valos se parhaimman menomestan titteli on heleposti ansaittu. Ja kun me sieltä palailtiin tukikohtaan, ni lapseni huomaavaisesti muistutti, että son suuri synti äiti-ihimisen lähtiä viihteelle, ku suunnilleen samalla hetkellä ku vyöryttiin kyliltä tupihin, ni poika oli alottanu kauhian huutokonsertin ja äiti oli sitä vasta justiin ehtiny alottaa vaimentahan. Niinpä jäi yöunet yhyreltä jos toiselta vähä vajaamittasiksi ku enste aikamme kuunneltuamme bändin soittoo baarilla saatiin viä kotona nauttia yhyren miehen sooloesityksestä hyvän aikaa.

Mutta kaikenkaikkiaan meno oli oikeinki lepposaa, vaikka osa vieraista oliki hiukka häjynpuoloosia:

Allekiriottaneen jäläkikasvu röhönöttää kuvan vasemmas lairas

 

Pyhänä ihimeteltiin, että mitä kumman punaasia tattia porukootten nurtsille oikeen kasvaa jo tähän aikaan vuodesta!

Kuvas Urho on lähteny ulos tyttöystävänsä kans

 

Pääsiääsfestareiden ohojelmistoon kuulu myös mun kolomikymppisten viettäminen, joten leivottiin täytekaakkua ja pantiin sumppi pihiseen... Sain lahajaksi muun muas seleviytymispakkauksen, jonka turvin pystyn ottaan turvallisesti vastaan ikääntymisen haasteet.

Seleviytymispaketti oli käärästy tyylikkääseen Viking Linen kangaskassiin, ja ensimmääsenä kassista silimille hyökkäs ET-lehti. Kahavivieraitten ja kakarootten kiusaamista varte tuli kanelikorppuja ja Fazerin parhaita, ja oman hengen epätoivosiin raikastusyrityksiin tuli monenmoista pastillia sekä nimenomaan tekareitten pesuhun suunniteltu hammasharja. Seksielämän piristykseksi tuli mitä pornahtavimmat alushousut, jotka toimii siis niin, että jos mä nuihin pukeurun, ni mies lähtee taatusti muualle hakehen piristystä seksielämäänsä. Syrämmen pamppailuun oli pikkupullo likööriä ja pari kertakäyttöhöylää oli varattu viiksien poistamista varte. Nykyaikana on fiksua säästää vettä ja korvata pesulla käyminen peittämällä hien yms. katku dödöillä ja sen semmosella, ja niinpä lahajapaketti sisälsi hajusteboksin, tietenki Puma Lover -nimisen! Tosin se Puma-teksti näytti ehkä pikkusen kotikutoselta siinä paketin kyljes, mutta ehkä mulla on sen verta jo ikänäköö että se vaan näytti siltä. Ja tosinainen tarttee tietysti Tenapaketin selevitäksensä jännittävistä tilanteista, mutta enste tarttis niitä jännittäviä tilanteita vaan tulla jostaki... pitää varmaan ruveta käymään bingos tai jotain!?

Juhulallisuuret sai jatkoo sitte viä vappuna, ku suunnistin äijän kans Ähtäriin ja porukoitten vappuhuvitukseksi jäi Urhon vahtiminen! Porukoilta saatu synttärilahjaraha pistettiin haiseen Tuurin kyläkaupas, sijotin muun muas uuteen nahkatakkiin, Sinkkuelämää-DVD-boksiin, muksun vaatteisiin ja kaikennäköseen muuhun äärettömän tarpeelliseen! Rami sitte viä lahajo mua helavyöllä sekä asiaankuuluvalla puukkosetillä.

Vappujuhulinta muuten ei sisältäny mitää suurempaa rellestystä, tosin täs on ny jo muutenki vietetty viimiset neljä vappua muulla tavalla ku konttaamalla pitkin Turkua rapaset haalarit ja juomatahrojen kirijavoima ylyppärilakki yllä, joten rauhallinen meininki ruuasta, juomista, maisemista ja luonnosta sekä ennen kaikkee kaharenkeskisestä ajasta nautiskellen sopi mulle enemmän ku hyvin.

No, ny on taas karu arki alakanu. Tänään palattiin kotio Ee-Peen kiertueelta ja jos yleensä porataan, kuinka joka vuosi talavi yllättää autoilijat, ni ny sen yllätyksen järjesti kevät, ku tienposkilla kukoisti valakovuokot ja koivut puskee jo lehtee täyttä häkää. Koitan täs teeskennellä jotaki kevätpössährystä ja yritän huomisesta alakaen tarttua haravan varteen (huonon sään sattues ikkunalastan varsi toimii korvikkeena). Ku tuommosen oman pihan kerta piti saada, ni täytyy koittaa jaksaa sitä joskus käydä vähä kynsimäski, vaikka tietäsin mä monta mukavampaaki tapaa kuluttaa vähääsiä vapaa-ajan rippeitäni ku haravoiminen ja klasien pesu.