Viimme yönä meirän Simppa taas oli niin oma ittensä, että aattelin purkaa tuntojani siitä elukasta tänne nettiin, jos se vaikka auttas sen verta etten mä joku kerta kietase sen häntää (ja kaulaa) solomuhun :P

Toki nuo molemmat katit osaa olla ärsyttäviä, mutta Simpalla se on jonain vakioasetuksena päällä jatkuvasti. Vai miten on maharollista, että joskus se kissa ylittää ärsytyskynnyksen jo pelekästään ilimestymällä näkökenttään?

Viimme yönä siis heräsin ja kävin hyyskäs. Sitte just ku olin nukahtamaisillani, poika rääkäsi jotain huoneesansa ja jäin kuunteleen, että herääkö se oikeesti vai oliko se vain jotaki unimöhinää. Olin taas nukahtaa, kunnes eteisestä rupes kuuluhun jotain ihime kopinaa. Menin kattohon ja äänen lähäre jäi epäseleväksi, mutta syyllinen luikki matalana karkuhun ja en ollu yhtää yllättyny, että se oli Simppa. Palasin sänkyhyn ja olin taas nukahtaa, kun se sama kopse alako taas! Ovenreijästä näky vaan kilometrin pitkä häntä, mutta sillä samalla sekunnilla ku nousin sängystä (eikä kissa taatusti eres nähäny mua), häntä omistajineen livahti taas karkuhun. Tajusin, että Simppa oli ollu jäystämäs Urhon leluharjaa ja se oli sitte kopissu lattiaa vaste. Eikä siis puhettakaa, että Simppa olis tullu yllätetyksi ihanan järsittävän vierestä vaan se perkele tiesi niin varmaan tekevänsä jotain vähemmän sallittua, koska se tajus luimia matkoihinsa ennenku se eres näki mun tulevan paikalle ku myrskyn merkki!

Simpalla on siis ärsyttävä tapa järsiä just jotain harjaksia, pahvia, narunpätkiä ja kaikkee ihime roskaa ja lisäks se nuolee mielellään kaikkee, mikä vähänki haiskahtaa liimalle. Eli teipit, vitturätit, valokuvat, tarrat ja tommoset ei saa jäärä Simpan ulottuville tai kohta katti on lipomas ja parhaas tapaukses syömäs kaiken, misä vain vähäki on liimamaista pintaa tarjolla. Lisäks tuo nuolee jotain kalusteitten reunalistoja, ja voi vittu et siihen raapivaan nuolemisäänehen on raivostuttavaa kerätä keskellä yötä!!!

Osaa Simppa tietysti olla söpöki, mutta miten se söpöillesäänki osaa olla ärsyttävä? Kun Kessu tuppaa sylihin pyytähän rapsutuksia, se yleensä leipoo hetken tassuillansa ja sitte jää paikallensa makaahan rauhas vastaanottaan silitykset. Simppa sen sijaan änkee sylihin ja jää siihen kieriin ja möyriin rauhattomana ja jos sitä silittelee päästä, se kieputtaa sitä klopoonsa niin ettei peräs meinaa pysyä! Ja sitä silittävää kättä on tietenki pakko päästä nuolehen ja näykkihin, ja paras tietysti olis jos sais viä persereikänsä tuupattua suoraan silittäjän naamahan kii samalla. Niin, ja jos Simppaa koittaa silittää sillon ku se ei sitä itte älyä pyytää, ni tämä vaan limboilee käden alta pois niinku mikäki silakka.

Lisäks millää ylimääräsellä viisaurella ei Simppaa oo paiskattu. Jos ny ei Kessukaa aina oo ihan välkyimmästä päästä, ni Simppa pesee Kessun mennen tullen tyhymyyres, samalla tapaa ku Simpalla on suunnaton hinku olla pesemäs Kessun persettä :D Simppa tekee useimmat asiat ihan vaan sen takia kun se näkee Kessunki jotain tekevän. Esimerkiks Simppa on kans tikkana paikalla kun se näkee Kessun kerjäävän herkkupaloja, mutta kun Simpalle annat jonku makupalan ni se ei taatusti kelepaa, tai sitte Simppa on niin ihimeissään että mistäs tämmönen makupala tähän ny tupsahti, että Kessu kerkiää syörä Simpanki herkut pois. Ja kerran ku tulin pihalta tupahan, kissat tuli jonos nuuskihin: Kessua kiinnosti mun housunpultut ja Simppaki oli siinä että jaahas, ilimeisesti päivän sana on haistelu ku Kessuki näköjään haistelee. Mut sen sijaan, että Simppa olis kans nuuhkinu mun kinttuja, se päättiki haistaa Kessun persettä! Ja onpa Simppa joskus hypänny päin vastapestyä ikkunaa kuvitellen pääsevänsä siitä pihalle, koska se oli hetki sitte nähäny sen ikkunan olevan oikeesti avattuna sitä ikkunanpesua varte. Eikä siinä viä mitää, mutta ikkunaan hypättyänsä ei menny ku pieni hetki ni tää valopää teki saman uuresta!

No, jos kissa ny on vähä hölömönsorttinen, se on yleensä lähinnä huvittavaa, mutta sellanen vittumaisuus saa joskus mut raivon partaalle! Kyllä Kessuki siis osaa olla välis rasittava, mutta yleensä se saa jo pelekällä olemuksellansa kaikki pikku virheensä anteeksi. Simpalla sen sijaan perusilimeenä on jo sellanen alta kulumain kyräilevä virne, että se näyttää syylliseltä ja pirulliselta silloonki, kun se ei oo eres mitää teheny :D

Simpan puolustukseksi on kuitenki sanottava, että onhan se (ainaki mun mielestä) äärimmäisen kaunis olento ja sutjakas kunnos, toisin ku Kessu. Mut Kessuhan on just se, joka ne Simpanki makupalat syöö... Ja sitte automatkoolla Simppa on yleensä rauhas ja hilijaa kuljetusboksis siinä ku Kessu välis päästää sellasen moukinan, että kuolleekki herää. Tosin Simppa pistää kovemmin kampoihin aina, kun sinne kuljetusboksiin kissoja ollaan tuuppaamas... Simpalla on myös maharottoman kova keheruuääni, eikä yleensä tarvita suuria ponnistuksia sen keheruumasiinan käynnistykseen :)

Eikä kissat sitäpaitsi olis kissoja ja niin (v)ihastuttavia, jos ne olis jotain isäntäväen tahtoo myötääleviä tossuja ja perseennuolijoota! Paitsi no, Simppahan on perseennuolija ihan sanan varsinaases merkitykses, mutta niin kauvan kun se keskittyy vaan Kessun hanurin pyykkäämiseen, ni pitäkööt hupinsa :D