Täs vaihees tietysti odottais, että näkis solokenansa kaikkia synnytysunia ja sen semmosia, kun tuota n. puolentoista kuukauren pääs väijyvää tapahtumaa pääsänsä pähkäälee, mutta sen sijaan viimme yönä näin ihan toisenmoisia unia.

Näin meinaan sellasta unta, että heräsin keskellä yötä ja huomasin, että Kessu oli paskantanu sängyn alle oikeen kauheen lörtsyn, joka jo kooltansa vastas jotain lehemänläjää. Rupesin sitä sitte siivoohon kiukun vimmalla ja mietiin, että perkeles ku justiin tuo kissa oli ruikulilla (kuten oikeestikki) ja että minkä takia se ny on taas. Ja justiin nuo kissat oli anoppilas hoiros ja taasko sen reissun tuliaisena tulee joku kissanpaskatauti (viimeks kissat ripuloi molemmat sen jäläkeen, kun olivat olleet anoppilas muutaman päivän, ja kissat oli viimme viikonlopun oikeestikki taas anoppilas).

Menin kattohon myös hiekkalootahan ja se oli aiva täynnä paskaa, oikeen isoja ja löysiä kasoja. Meleki koko hiekka oli vain yhtä paskakönttiä! Mä sitte keskellä yötä tympääntyneenä lapioin paskakasoja hiekkalaatikosta pois enkä ihimetelly, että kissa oli päättäny paskoo sängyn alle, sillä eihän tuohon lootaan olisi mahtunu enää paskan murenaakaa.

Sain lootan siivottua ja palasin nukkuhun. Sitte näin unta että tuli aamu ja menin tarkistaan uuresta hiekkalaatikolle, onko sinne viä ilimestyny kissankuraa. No laatikkohan oli taas aiva täynnä sontaa ja mä ihimettelin, että miten helevetis kissasta voi eres tulla näin pienes aijas näin jumalattomasti paskaa! Aloin epäillä, että anoppilas ei oo tairettu nourattaa meirän uusia kissanruokasäännöksiä, eli sitä että sitä ruokaa ei piretä tyrkyllä joka sekunti. Millä muuten kissa vois nuon paskoo, ellei siten, että se on saanu syörä syömästä päästyänsä?

No, hetki sitte sain karvaasti kokee, että tuo uni oli ihan oikee enneuni, ainaki osittain! Tuos tovi takaperin kuuntelin, että jaahas jompi kumpi katti on paskalaatikolla tonkimas, enkä miettiny asiaa sen kummemmin. Sitte jonku aijan päästä Kessu rynnii eteiseen ja ihanku minkäkin ampiaisen pistämänä järsi kinttujansa ja koitti nuolla puotansa ja lopulta se rynni ku perseeseen ammuttu karhu kiipeilytelineeseen. Aloin aavistella pahaa ja menin kodinhoitohuoneeseen kattoon, että ei kai tuo katti oikeesti oo käyny just vääntämäs kuraa.

Olin tavallaan vääräs, kyse ei ilimeisesti ollu ripulista vaan muuten vain oli käyny PASKA säkä: kissalle oli näköjään jääny perskarvoista roikkuun kunnon pötkäles ja tästä hätääntyneenä Kessu oli tietysti hieronu persettänsä pitkin kodinhoitohuoneen laattiaa ja käyny samalla reissulla vetämäs jarrutusjäljet myös pesuhuoneeseen ja saunaan, lauteitten alle luonnollisesti!

Niinku ei päivä muutenki olisi vähä vastustanu (Urho oppi viikonloppuna sanohon EI), ni siinä oli kyllä ilo ylimmillään ku sain luututa haisevaa kissanpaskaa tuvan lattioilta. Ku ei siis ne jarruraidat viä riittäny, vaan paskasia tassunjäläkiä oli tietenki sieväs jonos pesutiloista keittiön halaki olohuoneeseen asti.

Pahin tinki oli tietysti se, että kissalla roikku aina vaan persvillois kauhia paskakökkäres. Ja kaikkihan tietää, kuinka kissat rakastaa veten kans lutraamista... Äidillisin ottein vein Kessua persepyykille ja sehän suju ku valssi ikään. Taisin olla josain adrenaliinipilves, ku ei edes haitannu yhtää, vaikka kissa koitti kynsin hampain pyristellä pois epämieluisasta tilanteesta, ku ämmä loiski vettä päin persettä ja viä kaupan päälle oikeen nyhti puokarvoista irti paskaa. Paitaanki tuli komia reikä, mut eihän se mitää, ei tää ollukkaa ku about viiminen T-paita mikä mulle enää menee raskauden täs vaihees päälle.

Jotenki on vähä sellanen "haistakaa kaikki paska" -olo. Ja miksei olis, ku koko talo haisee aiva kissanpaskalle. Pitäs varmaan soittaa joku ennakkovarotuspuhelu Ramille, että sitte kun se tulee töistä, ni pitää suunsa kii eikä vain näytä hymyilevää naamaa ja kysy, mitenkä päivä on menny. Voi muuten olla, että kokeilen samaa taktiikkaa ku Kessu persepesulla, että käyn vastarintaan kynnet ja hampaat tanas. Ehkä voisin vinkata äijälle, että jos haluaa suojella itteensä vihaisilta raapasuilta ja puremilta, ni varustautukoot vaikka suklaalevyllä, ni mä voin upottaa hampaani siihen enkä äijän kurkkuun.

Mut viä vähä lisää viimme yön unista. Kissanpaskaunen jäläkeen näin viä sellasenki unen, misä mulla oli armoton kusihätä (niinku oli oikeestikki) ja ku menin vessaan, pönttö oli jonku toisen ämmän jäljiltä ihan karmees kunnos, paskarantuja oli pitkin ja poikin ja sitä rataa. Mitähän tuoki mahtaa kuvastaa? Tuleeko mun elämä olehen yhtä paskas rämpimistä muullaki lailla ku siten, että jourun hinkkaahan kissanskeidaa suunnilleen katosta asti?