Hyvä jos on erellisistä Buzzador-kampanjoista selevinny ni pukkas uutta, ja tällä kertaa aihe liippas likeltä mun huveistani suurinta, eli syömistä. Sain siis testattavaksi Knorrin Fond du Chef –fondeja, makuina liha, kana, kasvis ja kala.

1320827435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Liha-, kana-, kasvis- ja kalafondipaketit. Muis on sisältöö 8 kpl, paitsi kalas 4 kpl.

Ennen tätä kampanjaa olin lähinnä miettiny, että mikä piru se semmonen FONDI on, jo pelekkä sanaki kuulostaa aiva tyhymältä. Vähä niinku BLONDI, muttei sinne päinkää. Eli lienee sanomattaki selevää, etten ollu tuotetta ikänä kokeillu enkä olis varmaan intoutunu kokeileenkaa iliman tätä kampanjaa.

Kampanjas oli ideana luonnollisesti valamistaa ruokia käyttäen nuita fondia, ja lisäks myös kutsua joku / jotkut syömähän niitä ruokia. Mun mielestä kyllä tuo kampanjaidea oli vähä hassu sikäli, että mistä ne ruokavieraat voi tietää, mistä se mun ruokien maku lopulta on peräsin, siitä fondista vai jostaki muusta. Mut kyllä mä ny parit ruokatarjoilut onnistuin järjestään ja jakelin myös fondeja muutamille ihan kotona testattaviksi ni saavatpahan verrata, miltä omat keitokset maistuu fondilla ja iliman.

No, en oo viä tätä kiriottaes saanu montaakaa kaverien kommenttia, ni jaarittelenpa täs omista testauksistani. Mä oon käyttäny nuita fondia lähinnä liemikuutioiren korvikkeina, ja oikeestaan oli kysees fondi ku fondi, ni ihan hyvin nuo on tehtävänsä täyttäny. Joskaa en ny oo mitää aiva radikaalia eroo huomannu liemikuutioiren makuun verrattuna. Pari kertaa ku tein jotaki soppaa, totesin vain käyttäneeni sitä fondia turhan nuukasti, ku olin kattilalliseen tunkenu vaan yhyren kappaleen siinä ku valamistettu soppamäärä olis eherottomasti vaatinu kaks, jotta sen fondin maku olis jotenki tullu selevemmin esille.

Olin huomaavinani, että fondista tuli vähä ruokaan ku ruokaan ehkä inan mausteisempaa makua mitä liemikuutiosta, mutta se mausteisuus oli aistittavis lähinnä sellasena kevyenä häivähryksenä. Se oli sikäli outo ilimiö meirän taloures, misä on mausteita totuttu annosteleen ruokiin lähinnä lapiolla ja jollekki termille ”hyppysellinen” on suunnilleen naureskeltu. Tosin, nykyään ku ruuanvalamistukses täytyy huomioira myös tuo pikkuheppu, ni sikäli vähä vähempimausteiset pöperöt on myös tullu tutuiksi eikä voi siis sanoo, että ruoka olis ollu jotenki kelevotonta poijalle sen takia, että siihen on tommosta fondia tungettu.

Buzzadorin Facebook-ryhymän sivuilla moni on kommentoinu, että fondeista tulis liikaa suolasuutta ruokiin, mutta en mä vaan oo huomannu semmosta… paremminki päinvastoin, joka sapuskaan on saanu omalle lautaselle ripsottaa suolaa. Ehkä oma kita on vaan niin paatunu, että siinä misä joku saa mun tekemästä ruuasta likimain myrkytysoireet ni mä ja Rami vaan laitetaan suolaa lisää :D

Mä en oo mikää kovin monipuolinen ruuanlaittofakiiri, ja sitte ku tuo poika ei oo mikää monipuolinen syömäri, ni aika usein tulee tekastua hyvinki perinteisiä ruokia, kuten keittoja, makaroonilootaa, kiusauksia ja jotaki aika tavanomasia kastikkeita. Niinpä testasin fondeja mm. seuraaviin sössöihin: kala-, liha- ja nakkisoppa, jauheliha- ja sianlihasoosi, kermainen kala- sekä kanakastike, kanaviillokki, makaroonilaatikko ja lisäks pistin kerran kasvisfondin keitinveteen ku keitin riisiä. Tota keitinveten maustamista en harrasta normaalisti, ni sen takia tuon sorttinen fonditesti jäi kertaluontoseksi. Varsinki, ku en mä mitää erikoista riisin maustumista eres huomannu, vaikka ne oliki fondiliemes kiehunu. Yks kaveri tosin oli testannu ihan samaa ja kehu tykänneensä. No ehkä siinä taas paljastu mun makuhermojen epäherkkyys.

Yleisesti voin sanoo, että mikää ruoka ei suinkaa menny pilalle siitä, että olisin sen fondilla menny maustaan! Mut toisaalta, mitää aiva häikääseviä makuelämyksiä en päässy kokehen myöskää. Täytyy ny taas pitää makunystyrät virees, ku palailee nuitten fondien loppumisen jäläkeen koittahan, että miltäs nuo perus liemikuutioin höystetyt sapuskat taas maistukaa, onko täs ny jotaki eroo vai ei.

Voi silti olla, että joskus vois vaihtelun vuoksi nuita fondia ostaakki. Vaikka onhan ne perkeleesti kalliimpia ku liemikuutiot. Eikä mulla toisaalta oo mitää natriumglutamaatin pelekoo persiis ni ei mulla oo sen puolesta mitää tarvetta alakaa saarnaahan, että liemikuutiot on saatanasta. Mut saas nähärä, ihan positiivinen mielikuva kumminki jäi nuosta fondeista, että miksipä ei. Mutta tosiaan tuon hinnan puolesta ne ei kyllä varmaankaa tuu meillä syrjäyttään liemikuutioita täyrellisesti. Maun olis tarttenu olla kuitenki aika paljo huikasevampi, että suostusin vaihtaan nuihin pysyvästi! Mut sikäli voi tuotetta suositella, etenki jos ny pitää liemikuutioita turhan keinotekoosina lisäainemössöinä.

Että semmosta. Ja jos muuten Buzzador-touhu kiinnostaa, ni TÄSTÄ voit tutustua aiheeseen ja liittyä vaikka mukaan ittekki.