Jostain ihimiskunta on saanu päähänsä, että kun tulee kevät, kuuluu pestä ikkunat. Tähän asti en oo tuota ajatusta vaivautunu sen kummemmin kyseenalaistaan, vaan oon kiltisti, tai korkeintaan vaan vähääsen jäkätyksen saattelemana hoitanu keväisen klasienpesun niinku muukki. Kuulemma sama operaatio pitäs teherä myös syksyysin, mutta siitä mä oon yleensä laistanu, koska syksyllä tulee muutenki niin pimiää, ettei ikkunasta kuitenkaa mitää näje oli se sitte puhuras taikka läpeensä paskanen.

Sarepäivän "iloksi" pesin tänään ikkunat tuvasta käsin ja jos huomenna on komia päivä kuten säätierotus lupaa, koitan saada pestyä myös nuo ulukopinnat. Nuo ikkunootten sisä- ja ulukolasien väliset pinnat saa mun puolesta olla pesemättä, vastahan ne kaks vuotta sitte pestiin ku tänne muutettin ja mä en jumalauta rupia niitä välikköjä jatkuvasti jynssäähän, ellei sinne ny jostain syystä kerry niin paljoo paskaa että se alakaa häiritä.

Vaikken oo siis suorittanu tänkeväisestä klasinpesu-urakasta ku vasta puolet, tein siinä pestesäni suorastaan NiksiPirkka-tasosia oivalluksia! Eli koittakaa pysyä tuolillanne, täältä PESEE!

Ensinnäki, ikkunanpesuaine on siitä metkaa lientä, että kun se meinaa loppua, sitä pesuainepulloo ei misää nimes kannata suihkia aiva tyhyjäksi, vaan ennen litkun loppumista sitä voi laimentaa vetellä! Joo, siitä vaan rohkeesti pienen pesuainelirun päälle vettä ja pullo täyteen, ei tunnu misää! Ja saman voi huoletta toistaa kun tää laimennoski käy vähiin. Meinaan oon teheny semmosen havainnon, että ikkunanpesun lopputulos ei kuitenkaa merkittävästi eroo tilanteesta ennen pesun alottamista, ja lopputulokseen ei mitenkää vaikuta käytetyn pesuaineen väkevyys vaan koko homma on tuhoon tuomittu, niin että yhtä hyvin voit vaikka samantien unohtaa koko pesuaineen kaupan hyllyhyn. Ajatelkaa mikä rahansäästö!

Sitte sitä moneen kertaan lantrattua ikkunanpesuainetta voi vaikka lopulta käyttää homeopaattisena lääkeaineena, keksit vain jonku taurin ittelles ja nautiskelet sitä pesuainetta, joka käytännös on monen lääräämisen jäläkeen pelekkää vettä ja kas näin, teho (ja koostumus) on sama ku kalliilla homeopaattisilla valamisteilla! Taas säästy pitkä penni!

Ja sen lisäks, että ikkunanpesuaineitten kans pystyy säästähän merkittäviä rahasummia, koko homman voi kääntää suorastaan tienaamisen puolelle, ku myyt (vähän käytetyt) ikkunanpesuvehkeet pois eniten tarjoovalle ja luovut koko helevetin hommasta.

Musta ainaki tuntuu, että mä voisin viettää muutaman välivuoden ikkunanpesusta, en meinaan ny äkkiä keksi muuta hommaa, josa niin jumalattomalla hikoilulla ja nyhräämisellä saa aikaan yhtä lyhytaikasen hyöryn. Mä en ymmärrä, mitä nykyaijan kärpäsekki syöö, kun tuntuu että niitten paska ei lähäre ikkunoosta eres yrinpommilla. Ja kyse ei oo vain mistää pesuaineen liiallisesta jatkamisesta, ku ei ne irtoo eres sillä laimentamattomalla versiolla. Eli tästä lähtien mä oon erilainen nuori ja uskallan kyseenalaistaa jokakeväisen ikkunanpesuhullutuksen!