Sain haasteen Vauvakilot veks -blogin kiriottajalta. Siinä haastaja on enste itte vastannu saamiinsa 11 kysymykseen ja sitte pistäny haasteen eteenpäin keksimällä uuret 11 kysymystä. Pitemmittä puheitta siirryn vastaileen kysymyksiin.

1. Jos saisit matkustaa minne tahansa, minne menisit?


Oon ajatellu, että Islannis ja Australias olis varmaan hieno käydä. Ja vaikka Japanis.

2. Minne et matkustaisi mistään hinnasta?

Jätän täs ny laskuista pois paikat, mikkä ei oo mitää varsinaisia matkakohteita niinku vaikka joku Afganistan. Mut jos olis tilanne, että sais teherä yhyren matkan ja kohteen sais valita ihan vapaasti, ni en todellakaa käyttäsi sitä tilaisuutta menemällä johki tusinarysähän, misä pärjää suomen kielellä joka kaupas ja ravintelis ja misä olis esiintymäs joku saatanan Danny kuitenki.


3. Mikä on paras huone kotonasi?

Olohuone on varmaan tän kämpän viihdekeskus, tää on telekkari, rokkivehkeet, tietokone ja varmaan pääosa Urhon leluista, joten olokkaris tää kööri taitaa viettää enimmän osan ajastansa ja muis huoneis käyrään lähinnä silloon, ku niihin on jotain varsinaasta asiaa.

4. Jos sinun pitäisi jättää ruokavaliostasi pois joko liha (sekä nauta, possu, kana ja kala) tai hiilarit niin kumpi se olisi?

Kyllä taitais tulla poru molemmis vaihtoeherois, jos muutos pitäs teherä pysyvästi loppuelämäksi. Tonne hiilariosastolle ku sijottuus kumminki kaikki herkutki. Ja toisaalta jos ajattelee muunmoista ruokaa ku herkkuja, vihannesten jäystäminen on sen verta vituttavaa, että tulis sitä läskinpalaaki ikävä... Eli, jos kyse olis jostain elinikäsestä muutoksesta, ni ehkä täytyis pitkin hampain unohtaa hiilarit, taikka mä varmaan rupeisin mättään jotain pullaa näläkääni.


5. Paras tv-ohjelma?

Mä aika vähä nykyään seuraan mitää ohojelmia, ehkä jotku C.S.I:t saa viipyyn ruudun ääres pisimpään.

6. Mitä nimeä et missään tapauksessa antaisi lapsellesi? Kerro tytön ja pojan nimi...

Tähän on pirullisen vaikia vastata suoraan, ettei vain tulisi loukattua ketää. Eli sanotaan tälleen kierrellen, että en rupeis nimeehen lasta millää keksimällä keksityllä nimellä vain siitä ilosta, että haluan olla omaperänen, enkä myöskää antasi mitää älyttömän pröystäilevää nimihirviöö, josa on kauhee vierasperäästen kirijaimmien sekamelska. Toisaalta en antasi nimee, mikä on josain Top 10 -suosituimpien nimien listalla. Ja sitte jotku menneitten vuosien megasuosikit, Jarit ja Sarit ja sen semmoset, olis kans poissuliettuja.


7. Mikä on omistamistasi kodinkoneista mieluisin?

Jaa-a??? Jos aattelee siltä kantilta, mikä on tärkein, ni varmaan joku jääkaappi (no yllätys!), mutta jos taas miettii, mistä on eniten hupia, ni varmaan tietokone (yllätys tämäkin...) :D


8. Ja minkä kodinkoneen haluaisit hankkia?

Emmä tiedä, vois laulaa niinku Leevi & the Leavings että "on meillä stereot, televisio, mikroaaltouuni ja videonauhuri..." Niin että kaikenmoista tarpeellista ja vähemmänki tarpeellista jo on. Ehkä kuivausrumpu vois josain vaihees olla jees juttu, mutta on sitä ilimanki selevitty ihan hyvin.


9. Kaupunki vai maaseutu?

Se valinta on jo tehty, eli maaseutu! Vain, jos joku elämäntilanteen muutos sitä vaatis, voisin muuttaa takasi johki kerrostaloloukkoon.


10. Kahvi vai tee? 

Tee. Kahvi maistuu kamalalta ja saa hengityksen haiseen sitäki pahemmalta.


11. Mitä tekisit, jos saisit kuulla että maailma tuhoutuu (aivan varmasti) viikon kuluttua?


Tää on aika paha kysymys, ku jo asian ajatteleminenki saa melekeen pillahtaan itkuun. Ehkä mä soittelisin tutut läpi ja hyvästelisin, sitte kasvotusten haluaisin tavata lähimmät ystävät ja sukulaiset, en tekisi yhtään mitään vittumaista kuten kotitöitä enempää ku on tarpeen, söisin vain herkullisia juttuja ja tekisin maharollisiman paljo kivoja asioita lasten kans. Vaikka luultavampaa olis, että mä vaan lamaantuisin, itkisin enkä pystyis tekeen yhtään mitään. Hyi kauhee mikä ajatusleikki!

Sitte mun kai kuuluis laittaa tää haaste erelleen eteenpäin, mutta ku mä sen verta vähä seurailen toisten plokia, plus että tää sama haaste on jo menny about kaikille mitä mä vähäki seuraan, ni tairan jättää tän asian hautuun. Jos joku ny tän luettuansa haluaas ottaa haasteeseen osaa, ni lainakkoot vaikka näitä mun saamia kysymyksiä tästä ;)


Ja asiasta toiseen, ku eileen mainittin jännittäväni, saako Urho päiväkodista vesirokkoo, ni jännitys "palakittiin" ja eileen jätkä puhkes kukkaan. Hoitopaikkaan ei oo asiaa ku aikasintaan ens viikon tiistaina ja Sisu varmaan käy saman taurin läpi muutaman viikon päästä! Hurraa!