Onneksi meillä on lisää asiantuntijoita, jotka pistää vauvojen vanhemmat ruotuhun, ennenku on kakarat aiva pilalla! http://www.iltalehti.fi/perhe/2012050515534816_pr.shtml

Että oikeen jonku sosiaalijärjestön pääjeesus, tai jeesutar, on sitä mieltä, että supermarkettiki on vauvalle ihan liikaa! Että ei meluisiin väkijoukkoihin eikä mihkää.

No ny tarttis vaan sitte tietää, misä menee liika suuren ja sopivan kokosen kaupan raja. Onko tuo keskustan saatanan pieni ja lähiseurun huonoimmalla valikoimalla varustettu K-Marketti ihan ok? Kävisin mieluummin vaikkapa Tarjoustalos kun siä on sitä tavaraa enempi, mutta se taitaa olla jo pahasti traumatisoiva paikka? Entä jos siä Tarjoustalos, Cittaris ja oikeen ihan kauppaKESKUKSIS on jo tullu pyörittyä kakaroitten kans, voiko syntyneet vahingot (jotka tietenki on ihan mittaamattoman kokoset) jotenki korjata?

Ongelmaa ei aina ratkase sekää, että pistäis vaikkapa äijän vallan käymään kaupas ku ei se välttämättä aina tiä, minkä nimisen naamasaippuan, vitturättipaketin taikka vauvanruokapurkin se sieltä tuo, vaikka kauppalista olis tuunattu haluttujen tuotteiren valokuvilla. Ja joskus se äijäki tarttee jotaki tietynmerkkistä kaljaa ja tupakkia, taikka just Tarjoustalosta jotain perkeleen ruuvia ja tilipehööriä, jota mä en sille suostu / osaa ostaa. Eli, pitäskö hankkia kaupas käymistä varte kotio lapsenvahti, jos kauppalistalla sattuu oleen SEKÄ niitä vitturättejä ETTÄ muttereita? Jos ei lapsenvahtia saa, käykö, että pukee lapselle kauppaan Peltorit päähän ja sitoo silimät huivilla? Siitähän ny ei tietenkää tuu traumoja, kuten kaupaskäymisestä muuten vain vois tulla. Vaikka jotenki sitä luulis, että ku vauva usein on niin pakattu vaatteisiin että just silimät näkyy, ja se makaa turvakaukalos kauppakärryys, ni ei sen silimiin ja korviin ihan se kauppaympäristön ääni- ja värimaisema avauru ihan samas laajuures ku aikusille. Mutta kai ny sosiaalialan ammattilaisen sanaan täytyy uskoo.

Hei aatelkaa vaikka jotain Intiaa, misä populaa on yli miljardi. Mitenkähän ne siä on tän asian huomioinu? Ku aattelis, että jos maas on miljardi asukasta, ni ei välttämättä tartte mennä eres kauppakeskukseen asti iliman, että ympärillä on vilinää ja vilskettä. Jotenki ne ihimiset siä silti tuntuu seleviävän traumoistansa huolimatta, ei kai siä muuten väkiluku tuommonen olsikkaa.

Ääh. Onko se ämmä jotenki tähän asti saanu liian vähä julukisuutta vai mikä juttu tää ny on? En mäkää ny menisi mihkää lätkäotteluun vauvan kans, ihan jo siks että siitähän olis kiekkonautinto kaukana ja tulis aika huono vastine kalliille lipulle, jos pitäs kiekkokatsomos hyssytellä parkuvaa kakaraa, ihimetellä, että misä mä tälle lämmitän peruna-porkkanasoseet ja mites ku tällä olis paskatki vaipas, onko jäähallis lastenhoitohuone josain... Mut että supermarkettiinkaa ei sopisi mennä vauvan kans, hei äläkää ny viittikö!