Vein tuos justiinsa kasan vauvakamppeita kirpparille. Johan sitä ylimäärästä tavaraa oli kertynykki vierashuoneeseen sen verta, että hyvä ku sinne mitää vieraita eres mahtu sekahan. Tai siis OLIS mahtunu, jos meillä joku joskus kävis kyläs.

Maskuun aukastiin joku aika takaperin pääasias lastentarvikkeisiin keskittyny kirppis (Kirppislandia Vilpertti) ja tua mäki ny viikon verran koitan muuntaa turhiksi jääneitä vauvakamppeita rahaksi. Olisin ottanu pöyrän pariksi viikkoo, mutta varmaan lähäretään reilun viikon päästä taas Isojoelle, ni sieltä käsin ei hirveesti käylähretä viemäs kirpparille uutta tavaraa eikä järjestellä omaa loosia, ku ihimiset käy hypistelemäs ja sekaa koko paikan alta aikayksikön.

Pistin myyntiin koon 50-56 cm vaatetta, kaikenlaista imetyskamaa, loput äitiysrettuni ja kaikenmoista muuta, mitä ei olla enää tarvittu. Luojan kiitos ei tartte enää laskee tuttipulloja tuohon "ei tarvita"-kategoriaan :D Ensisijasena tavotteena on tietysti saada edes kulut peittoon, ku myyntipaikka viikoksi kustantaa 20 € ja päälle menee viä pieni provisio kaikesta myynnistä. Vähä kaukaisempi tavote onki saada ittelle joku roponen, tulis meinaan tarpeeseen. Mut jos ny pääsis edes ylimääräsestä tavarasta erohon ettei tarttisi kokonaista huonetta tukkia tavaralla, joka on ihan rehtiä, mutta ittelle jo tarpeetonta.

Tuos ekas satsis ei tokikaa ollu kaikki myytäväksi ajateltu. Johan poijat on jättäny taaksensa jo paljo isompiaki rettuja ku vaan vastasyntyneen kokosia :D Mut mua ainaki ittee riepoo sellaset kirpparipaikat, josa niitä vaatteita on tungettu niin piukkahan pieneen tilahan, että ku yhyren meinaat kätehes ottaa, ni sata muuta levahtaa lattialle samalla. Koitan siis välttää tuota ilimiöö, jos vaikka sais paremmin jotaki kaupaksi. Mä meinaan kuitenki ottaa uuren myyntijakson joskus myöhemmin, mikäli tää viikon "pilottijakso" jollain lailla skulaa. Mut jos mä viikon päästä saan raijata kotio meleki kaikki ne roippeet, mikkä mä myyntiin raahasin, ni ehkä täytyy keksiä jotain muuta... ku en ainakaa omasta mielestäni pistäny tavaroille mitää riistohintojakaa, ni ei luulis siihen kaatuvan.

Mä oon itte (onneks?) vähä huono kirppariasiakas siinä mieles, että mä meleko harvoin löyrän mitää oikeesti mahtavaa. Ittelleni ny en todellakaa osta vaatteita kirppiksiltä, ku en meinaa löytää sopivia eres kunnon vaatekaupoista. Ja jos muksuille on ihan oikee tarve ostaa jotain tiettyä, ei siinä paikas yleensä oo aikaa kierrellä kirppareita ja toivoo, et tulispa semmonen ja semmonen ny kohoralle. Sitte oon vähä huono ostaan etukäteen jemmaan mitää "tää sopii sit joskus" -vaatteita mukuloolle.

Hankkii myös olla niin, että vauvanvaatetta viä löytää aika hyväkuntosinaki, ku vauvat ei kumminkaa kerkiä niitä kauvaa kuluttahan, mutta tommosille, jokka kävelee, rymyää ja möyrästää, ei välttämättä mitää kovin siistiä käyttövaatetta löyräkkää ku ne on jo keriitty käyttähän aiva puhki. Luulen, että ne retut, mitä Urho ei oo saanu käytettyä ihan tärviölle, on Sisun jäljiltä sitte joskus siinä mallis, ettei paljoo jää kirpparille viemistä.

Kyllä mä silti tykkään kierrellä kirppareilla. Siinä on kuitenki olemas se jännitys, jos vaikka SATTUIS löytähän halavalla jotain kivaa ja ehkä jopa tarpeellista! Rupesin tuos joku aika sitte keräileen tiettyjä kippoja (Kastehelmi ja Grapponia) ja niitten etsiskely onki tuonu kirppistelyyn ihan uutta intoo! Toki tuommosten peräs pitäs ennemminki suunnistaa antiikkiliikkeisiin, mutta siä myyjät osaa kiskoo ihan sikahintoja, kun taas joku, joka ei asiasta niin kauheesti tiä taikka välitä, saattaa kirppikselle pistää myyntiin arvokasta astiaa pilikkahintaan.

 

Kippokokoelmani alku

 
Jos sitä ennen vanhaan villiinty päästesänsä vaatekauppahan hypisteleen tekstiiliä, ni nykyään musta on ihanaa painaa tukka putkella kirpparille näpräähän vanahoja astioota :D Mä oon "päättäny" jo ties kuinka monta keräilykohoretta, mitä mä alaan haalia sitte ku oon iso, rikas ja ku mulla on kaikelle joku sopiva paikka ja lässyn lää...

Mut joo. Mun tekis mieli jo vaikka heti tänään mennä sinne Vilperttiin takasi kyselehen, että joko joku on ostanu mun pöyrästä tavaraa ja vaikkei olisi, voisin siirrellä jotaki tavaroita erestakasi uskotellen ittelleni, että nyt ne on paremmin aseteltuna ja et kohta kauppa käy ku häkä... Kai mä jo huomenna tuppaan sinne kattohon, tarttisko pöytä eres järjestellä ja jos huomaan, että mitää ei oo myyty, ni revin tukan päästä että on se ny kumma ku ei mun kamat kelepaa, vastahan ne on täs vuorokauren ollu isos hallis, josa sata muuta myy likimain samoja kamoja :P