Tänään käynnistyy Sisun 1-vuotisfestarit ja huomisen festaripäivän teemana on 95-vuotias Suomi. Mä aattelin, että laitetaan ny jotaki oikeen tosi isänmaallista evästä huomiselle, ja aattelin väsätä Tuntemattoman sotilaan kyytipoijaksi karjala(takaisi)npaistia ja ehtoopalaksi lämmitän karjala(takaisi)npiirakoota. Ehtoolla, jos/kun pienimmät festarivieraat on menny maate, nautitaan vähä glögiä ja sitä vois pikkusen tehostaa kunnon perinteisellä Koskenkorvalla. Jos ei tuota Kossua jo olsi kaapis valamiina, olisin hankkinu lekan Sisu-viinaa. (Urho-kaljaa on tarjolla sitte Urhon synttärien jatkoolla, mikäli sellaasia piretään.)

Sitte rupesin miettihin, että mitä mä väsääsin jäläkkäriksi, taikka jos jokku Linnan juhula -kakkukahavit heittääs huiviinsa illansuus. Keskusteltiin Ramin kans asiasta:

R: "Tee mokkapaloja, eikö niitä oo aika helppo tehdä?"
A: "En mä mitää mokkakikkelipaloja pistä mun kiihkoisänmaalliselle ruokalistalle!"

Hetken hiljaisuus.

A: "Ooksä ikänä syöny mutakakkua, onko se sun mielestä hyvää? Jos tekis semmosen?"
R: "Jaa mutakuonokakkua vai?"

Eli huomenna ei synny mutakakkuakaa, mutta mitä sitte syntyy, se jää nähtäväksi. Toin kaupasta eileen kaikenmoista värkkiä ja ehkä mä viä jonku reseptinki tempasen jostain. Kaapis orottaa ainaki leivontasuklaata ja sitruunarahkaa. Ehkä mä teen jotain, joka on sisältä tummaa ja päältä valakosta, ettei menisi aiva rotusorron puolelle nuo mun kokkaalut :D