Mä jätin joulusiivot tekemätä sen varalta, että tänään luvattiin maailmanloppua tulevaksi. No ei oo maailmanloppua viä näkyny, vaikka kämppä kyllä näyttää siltä, että tää olis joku ydinsota tapahtunu hetki sitte. 

No joo, mehän ollaan taas lähärös jo tänään enste anoppilahan pariksi päivää ja pyhäehtoona karavaani köröttää Isojoelle jouluttelehen. Sen takia ei täs kämpäs oo tehty mitää joulutoimia ku ei tää kerta jouluna kukaa meinaa ollakkaa, jos ei nurkis räksyttäviä villakoiria lasketa. 

Vituttaa jo valamiiksi taas se kaikki kamppeitten pakkaamisen määrä, mikä on edes viä tänään. Talavella pitää muutenki huomioira vittumaiset keliolosuhteet ja ottaa vaatetta mukahan ihan simona ja sitte ku reisu kestää vuodenvaihteen paremmalle puolelle, ni ei riitä mikää ihan pikkunen vaatenyssykkä. Sitte viä ku ei oo taas viikkohon saanu nukkua ainuttakaa ehejää yötä ni joulumieltä ja yhtää mitää etuliite-mieltä saa hakia suurennuslasin kans tästä sikolätistä. 

Eileen me paketoitiin joululahajat. Uskoisin, että useimmis perheis hameväki hoitaa tuon lahajojen kietasun käärepaperiihin, mutta meillä mä oon niin auttamattomasti käsi ja tumpelo tuos paketoinnis, että Rami saa ihan suosista hoitaa sen homman. Mä yritin paketoira yhtä aika pientä juttua, ja se meni heti kättelys aiva perseelleen. Niinpä mä keskityin vaan koristeleen valamiit paketit lahajanarulla, joskaa ei niistä naruustakaa hääviä kiehkuroota syntyny. Ja niihin naruihin ilimesty jotain solomujaki aiva tyhyjästä, mä sanoonki Ramille että onkahan tää ny joku vinkki, että verä ämmä ittes hirteen... On se kovaa ku joulupaketitki alakaa vittuileen! Rami puolestaan puhisi, että jatkos hommataan lahajooksi pelekästään neliskanttisia juttuja, koska kaikki vähääkää epämääräsen muotoset kamat näytti paketoituuna entistäki epämääräsemmiltä! 

Josain Näin annat onnistuneen joululahjan -vinkkikokoelmas oli semmonenki kohta, että ku satsaa kauniiseen paketointiin, se kertoo lahajan saajalle, että arvostat häntä. No anteeks ny kaikki, kekkä meiltä mitää lahajoja saa: jos meiltä tulee lahaja tylysästi avoimes lahajapussis taikka jos käärepaperi näyttää valamiiksi viiteen kertaan käytetyltä ja siltä, että käyttökertojen välis se on toiminu kissojen ja kakaroitten leikkikaluna, ni toivoosin, että keskittyisitte kuitenki ennemmin lahajan sisältöön ku lahajan päällyseen. 

Hoh hoijaa. Kai pakkaaminenki edistyis vauhrikkaammin kun pakkais vaan eikä naputtelisi tylysää läppää nettiin. Mut semmoset parista eri pitusesta pätkästä koostetut, noin 5-tuntiset yöunet jotenki vähä rajottaa tota aikaansaavuutta. Sitte Sisu järjesti viä vähä ylimääräästä hauskuutta, ku mä otin sen yöllä märäjähän mun viereen ja hetken päästä huomasin, että jippii, nyt Sisun kusivaippa falskaa. Et on vähä viä petivaatteitten vaihtoo ja pyykkäämistä sekä patjan kuurausta tälle päivälle kaiken muun pask... siis pakkaamisen lisäksi. 

Viäkö kerkiää esittää toiveita joulupukille? Tilaisin joululahajaksi pari pussillista kunnon unta ja lisäks joku ilimanen, eres kertaluontonen lapsenvahtipalaveluki olis ihan jees. Tai jos lapsenvahtipalavelu on liika hankalasti järjestettävis, ni siivouspalaveluki käy, vaikkei se ny ihan samaa asiaa ajakkaa. Työ- tai opiskelupaikkaki toki kelepais. Jaa liika vaativia toiveita vai? No tuo ne villasukat sitte saatana.