Käylährin Partapapan plokis ja siä killu tämmönen haaste sekä yleinen kehotus tarttua haasteeseen. Joku kiriotusvimma ku sattuu olehen päällänsä ja Sisuki kiltisti puuhaa omiansa jonku Kipporvaren jääpalamuotin kans ja käy kissain kiipimäpuus välis kaahimas ni mikä ettei. 
 

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
 - Yllättyykö joku jos mä sanon, että työ- tai eres opiskelupaikasta? Enempi kyllä tuosta ensimmääsestä ni sais vähä rahaaki joskus. Mut onhan sitä monenmoista muutaki, suurempaa ja pienempää haavetta. Ehkä ne tietysti vois tällätä nippuun sanomalla vähä ympäripyöriästi, että haaveilen eräänlaisesta totaalisesta elämänmuutoksesta - sopiihan tuo työpaikkahaavekki oikiastansa siihen samahan. 

2. Millainen oli vuosi 2012?
- No tua niin... Jos ny olisin oikeen veemäisellä päällä ni sanoosin varmaan että täynnä sitä ittiänsä, jos ei muuten ni vauvanvaippojen määrällä mitattuna. Jotenki musta tuntuu etten mä muista paljookaa viimme vuodesta, ehkä johtuen siitä ettei silloon eres tapahtunu kauhiasti mitää erikoisen säväyttävää. Täytyy tarkistaa vissiin tapahtumat tästä plokista, siinähän sitä vinkkiä lukijoollekki joita mun viimme vuosi / vuodet kiinnostaa!

3. Oletko aamu- vai iltaihminen?
- Herää vastakysymys, että oonko mä ihiminen ylipäätään..? Oonko mä vaan mun mukulootten puolielollinen lisäosa? No mut vastaus varsinaiseen kysymykseen (ja oikeestaan nuihin vastakysymyksiinki samalla) on, että oon tavallaan molempia. Mä ihan mieluusti nousen ylähä aijoos vaikka väsyttääs, kun musta aina tuntuu että päivä menee hukkaan jos nukkuu liika kauvan. Vaikka harvoin sitä nykyään olis eres mahkuja nukkua ku korkeintaan johki puol kahareksaan... Ja sitte taas ehtoisin vois valavoo vaikka kuinka myöhälle, vaikka olis väsynykki. 

4. Minne haluaisit matkustaa nyt?
- Ai nyvvai? Ai mää vai? Mä en niinkää kaipaa mihkää kaukomaille tai ulukomaille muutenkaa. Ja ku tua saaristomökillä en oo pariin vuoteen käyny, ni sinne olis kiva lähtiä muttei ny aiva viä näin keskellä talavia. Kesämmällä sitte.

5. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi jos voisit?
- Tätä ajatusta mä oon usein pyöritelly pääsäni ku usein tuntuu, että olis sittekki pitäny opiskella jotain aiva muuta. Mut sepäs se oliski mielenkiintosta, mitä mun elämä olis tänään jos en olisi opiskellu kemiaa, jos en olis tutustunu sitä kautta mun nykysiin kavereihin ja niitten kautta Ramiin? Et jos oikeesti olis maharollista muuttaa joku juttu menneisyyrestä, ehkä tuo opiskelualan vaihto vaikuttas liikaa muuhunki ku työtilanteeseen! Mut jos ei nuota kerrannaisvaikutuksia tarttisi huomioira, ni ehkä sitte. Mut äläkää kysykö, minkä alan mä olisin valinnu mieluummin...

6. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?
- Omatekemä pitsa on varmaan parasta. Nykyään me käytetään pitsapohojina Fazerin ruisrieskoja, ai saatana et tulee hyvää ja vähällä vaivalla! Rieskan päälle ketsuppia, jauhelihaa, hiukan chilitonnikalaa, katkarapuja, tomaattisiivuja ja emmentaalijuustoo ni huhuhuhuhhuhhuh.

7. Miten haluaisit viettää eläkepäivät?
- Kai tarttis joku työki saada ettei tarttisi eläkeaikaansa viettää aiva köyhäillen. Kai sitä sit vaikka mökkeilis maharollisimman palijo ja piipertelis jotaki puutarhajuttuja. Sitte kai pitäs aikojen saatos teherä niinku äiti, joka alako isältä kärttää lapsenlapsia ja isähän meni ja lupas, että joo kulta, kyllä me hankitaan lapsenlapsia. No äh. Tällä hetkellä koko eläkehommeli on aika kaukaanen ajatus, eläkeikäki on varmaan nostettu johki sataanseittemäänkymppiin siihen mennes ku nää ajatukset alakaa olla vähääkää ajankohtasia.

8. Elämäsi eläin?
- Haha, no mitäs veikkaatte? :D No tietenki kissa ja toinenki kissa. 

9. Sielunmaisemasi?
- Joku sumunen järvenselekä ehtootuimaan laiturin nokasta kattottuna. Kesäaikaan, mutta iliman hyttysiä. 

10. Tärkein esine kotonasi?
- Voi vitalis tämmösiä kysymyksiä. Mikää esine yksistänsä ei oo niin kaikenkattava, että pelekästään sen varas pärjäis, ja sitte taas tosi monta tavaraa on yhtä tärkeitä, mutta vaan eri käyttötarkotuksiin. Joku varmaan sanois, että "mä en sit kyl pärjäis ilman kännykkää", mutta mä taas voisin sanoo siihen, että kyllä mun tulis varmaan poru jos multa otettas pois puhelin, mutta isompi poru mahtais tulla jos joku veis multa pyykkikoneen. Tai vessanpöntön. 

11. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?
- Koitan kääntää tilanteen enämpi ensinnä mainitun suuntaseksi...

Laitetaan kans haaste etiäppäin samallai, se ottaa joka tahtoo. Ja voi ihan tuohon kommenttikenttäänki laittaa, jos ei omahan plokihinsa viitti tai jos ei semmosta ookkaa. Mut jos joku tän tästä ottaa omaksensa, vois ainaki mainita kommenttipuolella, enhän mä muuten tiä teirän vastauksia käyrä kattomas :)

Ja tuos viä kysymykset, kopsattu suoraan Partapapan plokista ja siinä asus ne voi tuosta raapasta mukaansa. 

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
2. Millainen oli vuosi 2012?
3. Oletko aamu- vai iltaihminen?
4. Minne haluaisit matkustaa nyt?
5. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi jos voisit?
6. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?
7. Miten haluaisit viettää eläkepäivät?
8. Elämäsi eläin?
9. Sielunmaisemasi?
10. Tärkein esine kotonasi?
11. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?