Ei oo ny ollu mitää ihan hirviää kiriotus- tai mitää muutakaa intoo, mutta täytyy kai ny jotaki koittaa tänne rääpiä ettei luultasi kuolleeksi, vaikka onhan seki tietysti totta, ettei täs ny mistää "elämästä" oo voinu viimme aikoona puhua. Tuntuu, että siinä ku normaaliilla ihimisillä viikos on seittemän päivää, ni mun viikos on vaan kaharenmoisia päiviä: aina on joko maanantai taikka maanantain aatto. 

Päätin ny kuitenki ainaasen rutajamisen sijaan pistää tähän ylähä muutamia hajanaasia asioota jokka on ilahruttanu tai huvittanu mua tänään:

  • Oltiin koko porukka pihalla aamusta. Harrastettiin oikeen välineurheilua, ku Rami kisko Urhoo rattikelekalla, mä istutin Sisun pulukkahan ja sitte viä Urho testaili suksia ja Sisu testas auton lumiharjaa (myös hampaillansa). Lopuuksi Urho pakkas suksisauvat pulukan kyyttihin ja kisko pulukkaa peräsänsä pitkin pihaa ja samoin varustein sitte käytiin viä naapurin traktoria ihimettelemäs. Samalla nähtiin naapurin emäntä ja vaihrettiin pari sanaa. Vau, ihimiskontakti!
  • Urho puuhasteli huoneesansa Sisun kans. Menin kattohon mitä jätkät sitä touhaa. Urho oli pistäny Muumipeikkonsa (2 kpl) laattialle rivihin ja toimitti, että "Urho vaihtaa poijille vaipat".
  • Leivoin aamupuoles suklaakaakkua ku Rami täytti eileen vuosia enkä eileen keriinny leipoo ku oli muuta puolipakollista ohojelmaa. Kaakku oli hyvää ja sitä oli enemmän ku riittävästi!
  • Urho autto mua em. kaakun koristelus ripottamalla kaakun päälle nomparellia. Ne oli semmosia nuppineulan nupin kokosia ja aika hyvän makusia. Me Urhon kans syötiin niitä koristepimpuloota kilipaa niin että hyvä ku niitä yleensä piisas siihen kakkuunki.
  • Käytiin parilla kirpparilla ja tein taas pari pientä "löytöö". Kirpparilla on aina kiva käyrä, vaikkei eres ostaasi mitää. Viimme aikoona on tullu haalittua Urholle rettuja ja joskus harvoon onnistun löytähän semmosia kippoja, mitä keräälen. Koitan myös keksiä koko aika jotain uutta keräilykohoretta, ku nuo tän hetkiset "kokoelmat" alakaa olla jo aika hyvällä mallilla.
  • Ehtoolla sain puristettua Sisusta irti aika makosat naurut hammaspesun jäläkeen, ku keksin pirskauttaa hammasharjasta vettä Sisun naamalle. Tai no olikahan se sitte vettä vai Sisun omaa kuolaa... No pääasia että se pirskauttelu oli hauskaa! Täyty oikeen käyrä pari kertaa kastamas harja hanan alla, että piisas pirskauteltavaa.

Näillä eväin on siis selätetty tää maanantain aatto ja kohta nähärään, mitä se varsinainen kaikkien maanantairen äiti tuo tullesansa. Torennäkösesti ei yhtää mitää, mutta ainahan sitä tietysti orottaa lottovoittoo/ihimettä/kutsua työhaastatteluun tai jotaki muuta yhtä torennäköstä.