Eikö ookki ristiriitaasta, että ku nykypäivänä ihimiset mieluusti paasaa yksilöllisyyren ja omien valintojen puolesta, ni sitte kuitenki ollaan heti mollaamas, ku joku toinen tekeeki eri lailla mitä itte?

Täs on ny pari päivää kohkattu erinäisten lehtien netti- ja Facebook-sivuulla aiheesta, että onko se ihan oikein, että jokku lomalle jäävät vanhemmat pitää lomiensa ajan mukulat päivähoiros sillä perusteella, että nää vanhemmat porajaa kans haluavansa lomaa. No mun henkilökohtanen mielipire tuohon on, että semmosis tapauksis ny ymmärtäs vaikka muutaman lomapäivän, jos ei oikeesti juuri koskaa muuten saa aikustenkeskistä aikaa, tai jos on aikeena hoitaa loman aikana jotaki asioota, mihinä muksut olis pahasti tiellä. Enkä meinaa mitää päiväkännejä, vaan heitetään ny esimerkiks joku remonttiprokkis. 

Mut oli keskustelunavaus mikä hyvänsä, jos se vain vähäki sivuaa lasten hoitamista tai äitiyttä, ni avaustaki mielenkiintosempaa (tai hämmästyttävämpää) on aina se niin kutsuttu keskustelu. Aina on sama juttu, ihanku joku kävis sohimas köpillä kusiaispesää: Alakaa senpäiväänen kihinä mut kusiaisten sijaan esiin marssiiki kaikki täyrelliset äitihahamot. 

Eikä siinä mitää, jos porukka kävis asioosta ihan oikiaa keskustelua, eli pohoriskelis juttua eri näkökulumista ja esittäs järkeviä perusteluja puoleen ja toiseen. Sen sijaan useimmat vaan keskittyy toristeleen, kuinka MEILLÄ hommat hoiretaan (oikein), NÄIN sen kuuluu mennä, kaikilla lusmuilla sitä lapsia onkin, MINÄMINÄMINÄ!!! 

Keskustelujen eheroton suola on, että lopulta ei pysytä enää eres aihees. Teema saa olla alun alakaen mikä hyvänsä, mut jos siä vaan on vahingoski seas mainittu sana "päivähoito", ni vänkinä kääntyy automaattisesti josain vaihees siihen, että kenenkä kuuluu käyttää päivähoitoo ja kenenkä ei, vaikka alun perin uutisotsikko olis kuulunu "Päivähoito alkaa P:llä ja loppuu O:hon." Just tua seurasin yhtä keskustelua tästä aiheesta, josa alakuperäänen kysymys oli, että mitä mieltä ootte tosta, että lapset viettää vanhempien loma-aijatki hoiros, ni johan siä on jo jokku ollu paapottamas muun muaas, että MINÄ en ymmärrä, että joku vie isommat lapset päivähoitoon, kun talouteen tulee vauva. Öö, miten se ny liitty itte aiheeseen?

Hyvät kaikkitietävät äidit! Se on ihan varmaan kaikille selevää, että te ootte taatusti oman perheenne, omien lastenne, omien elämäntilanteittenne ja tarpeittenne parhaita asiantuntijoita, mutta sori ny vaan, se ei tarkota silti sitä, että te tietääsitte samalla parhaiten myös kaikkien muitten perheitten ja äitien asiat sekä sen miten ne kuuluus hoitaa! 

Mä en siis kannata sitä, että vanhempien pitääs aiva vapaasti saada vierä muksut kesälomillaki hoitohon joka päivä. Mä vaan vaan ihimettelen sitä jeesuksen älämölöö, omien valintojen (jokka tietysti on ne ainoot oikeet) ja oman erinomasuuren alleviivausta, minkä KAIKKI äitiyskeskustelut nostattaa esiin.

No harvoinpa tietysti äitiyrestä palakitaan, kehutaan ja isketään präniköötä kaulahan, että ehkä sitte pitää kehua itte ittiänsä ja saavutuksiansa The Äitinä jos ei muukkaa sitä tee, mutta jos sä itte oot aiva perkeleellisen hyvä, ei kai se sitä tarkota että kaikki muut on perkeleellisen huonoja. Mut mikää ei lyttää äitiä yhtä kovaa ku toinen äiti. Jos vähääkää mitää keskustelupalstoja lujeskelee, ni sen huomaa hyvin äkkiä. 

Emmä ny ittekkää väitä olevani mikää mallikappales täs asias. Kyllä mäki ajattelen useinki jostaki mukulootten kans pelaamiseen liittyvästä, omista tottumuksista poikkeevasta touhusta niinki kypsästi, että "mitähän tuonki pääs liikkuu?", "pah, taas jotaki ituhippien vouhotusta", "tuohan on aiva pöllöö, miksei tuo tee tavalla X, niin mäki tein ja se autto..." ja "vittu mitä paskaa!" Mut joskus jopa muistan kattoo asioota muustaki ku omasta vinkkelistä ennenku aukasen pääni.

Ehkä mun on paree vaan lakata seuraamasta mitää äiti-lapsi-aiheisia keskusteluja ja vänkinöötä, ku ne ei ikänä herätä mitää valaistuneita ajatuksia vaan silikkaa kiukkua. Ja samalla vältytään siltä, ettei joku imaase hernettä nenän kautta perseeseen, ku en ittekkää intouru jakeleen mielipiteitäni minkää äitien virtuaalihiekkalaatikon reunalla käyryn kissatappelun yhteyres :D