Pääsin pienen aijan sisään kolomeen Buzzador-kampanjaan ja täs olis niistä ny viimeesin. Eli piti testata Valion Onni-sarjan tuotteita. Postis tuli lahajakortti S-ryhymän kauppoihin ja sillä piti sitte hakia kaupasta testimateriaalia, maistattaa niitä mukulalla ja lopuuksi rustata reportaasia plokihin. 

Mä en nuota velliä ruvennu koittahan ku kattoin koekaniinin olevan jo vähä yli-ikäänen vellien kans lutraamiseen. Jotaki velliä me kyllä testailtiin silloon ku Sisu oli pienempi, mutta kun oli sitä tuttipullon hylykimistä ni en oikeen osaa sanoo, mitä mieltä Sisu mahto velliistä olla ku se tuttipullo oli kuitenki se, mikä siinä touhus eniten aiheutti poruutesta. 

Sen sijaan mä ostin kaupasta yhyren purkin joka puurolaatua: Viljaisa puolukka, Neljän viljan puuro, Omena-kaura, Vadelma-Kaura sekä Vadelma-Mustikka.

puurot123-normal.jpg

puurot45-normal.jpg

Aattelin siis lähtiä liikkeelle varovaa yhyrellä purkilla per laatu, koska Sisu on tunnetusti ollu kans aika kriittinen puuroja kohtaan. Ollaan me näitä Onni-puurojaki jotaki makuja koitettu ennemminki eikä ne silloonkaa herättäny innostusta. Mähän jo enste aattelin, että mun on turha osallistua tähän koko kampanjaan, mutta mietiin, että jos pääsen mukahan, tulis ainaki pitkästä aikaa koitettua, jos mielipire puuroo kohtaan olis muuttunu, taikka eres vähä lieventyny!

Enste koitettiin Neljän viljan puuroo huoneenlämpösenä. Pistettiin puuron päälle jotaki marjasosetta ja vahtasinki monttu auki, että mikä ny on ku Sisu syöö!

4vilja1-normal.jpg

4vilja2-normal.jpg

Ilimekkää ei ollu eres kovin paha! No, ilo ei kestäny kuitenkaa lautasellista vaan muutamien lusikallisten jäläkeen Sisu meni lakkoon ja vaikka koitettiin vaihtaa tarjoomuksia, oli ilimeisesti luottamus kokenu niin kovan kolauksen, ettei meinannu mikää kelevata. Myöhemmin koitettiin viä samaa tuotetta lämmitettynä (ja soseen kans), mutta ei kelevannu senkää vertaa mitä enste. 

Toisella kertaa koitettiin Vadelmapuuroo. Jos multa kysytään, ni se oli kyllä kohtuullisen ällöttävän näköstä sössöö: 

IMG_9474-normal.jpg

Eli lähinnä tommosta heikosti punertavaa harmaata liisterimökää. Mä pistin Onni-tötsän pöytähän tarkotuksena räpsiä joku kuva ruokailutuokiosta, mutta Sisu rupes varuulta poraahan jo puuropurkin nähtyänsä ja riuhto kiukkuusena kaulurin kaulasta ja olis varmaan heittäytyny maahan räyhäähän, ellei olsi istunu syöttötoolis. 

vadelma-normal.jpg

Okei, eli ei vadelmapuuroo enää. 

Sitte pirettiin muutama puuroton päivä, ettei ihan joka päivä menisi aamu- ja iltapalan syöminen vaan tappeluksi. 

Seuraavana testiin pääsi Omena-Kaura-puuro. Koitin taas aluuksi huoneenlämpösenä. Se oli kans semmosta kittanaa, etten mä kyllä yhtää ihimetelly, jos ei muksua kiinnosta imaasta semmosta tatimaa suuhunsa. Eikä Sisua kiinnostanukkaa. Hämäykseks mä annoin sen leikkiä kuvausrekvisiitaks jätetyllä puuropurtilolla, josa oli viä yli puolet puurosta sisällä, ja kuvaa varmaan koostumusta, kun ei se puuro tullu sieltä purkista pihalle vaikka Sisu sitä riepotti väärinpäin ja puserteli minkä kerkes! Mä sohin jätkää lusikalla suuta kohti, porua ei sentäs tullu mutta kita pysy tiukkana viivana.

Koitin viä antaa Sisun ittensäkki sörkkiä puuroo lusikalla, aattelin että jos se omatoimisuuren innosta lykkäis lusikan suuhunsa mutta mitä viä, katteli ja ihimetteli vain, että mitä tämä on ku ei lusikastakaa irtoo: 

omenakaura-normal.jpg

No, onnistuin kuitenki vähä kusettaan kakaraa ja hain kaapista jonku jogurtti-vilja-herelmä-purkkisössön, mikä yleensä on Sisulle kelevannu. Johan rupes suu aukeehen ja vaivihkaa mä otin noin joka toiseen lusikalliseen myös nokareen sitä puuroo jogurttimömmön lisäks ja ihimetys oli suuri, ku Sisu söi eikä piitannu mitää pikku puurolisästä. Mut voitte olla varmoja, etten mä tuotakaa puuroo tuu ostahan, ku ei vaan piisaa intoo ruveta kikkaileen. Ei se puuro ny mitää korvaamatonta ravintoo oo, kysykää vaikka isoveli Urholta!

Seuraavaksi koitettiin Vadelma-Mustikkaa. Sisu osotti rohkeutensa ja maisto pienen lusikan kärjellisen: 

musvad1-normal.jpg

Mutta sen jäläkeen alako taas jo tutuksi käyny totaalikieltäytyminen. 

musvad2-normal.jpg

Koitin vähän jukurtillaki taas hämätä, pari lusikallista meni mutta sitte lakkas jukurttiki kelepaamasta ja kattoin parhaaksi piilottaa ruokapöyrästä kaikki puuroon viittaavakki asiat, että saatas poiks syömään eres jotaki ennen maate menoo. 

Viimenen koitos oli Viljaisa puolukka. Mä itte sitä pikkuusen maistoon ens alakuun ja aattelin, että tää ehkä vois kelevatakki, maku muistutti jonku verran semmosia kaurapohojasia marja/herelmävalamisteita, mitä Sisu aina toisinaan vetelee välipalaksi ihan mieluusti. Toki puuro oli koostumukseltansa paljo kittanampaa. 

No eihän siitä maistamisesta meinannu tulla taaskaa mitää, ku poika rupes taas riehuun jo kohta puuropurkin nähtyänsä. Enste lenti ruokalappu hittoon ja sitte meinas poika taas omatoimisesti poistua pöyrän äärestäki. 

puolukka-normal.jpg

Puolivahingos sain hivutettua yhyren lusikallisen Sisun suuhun ja olin toiveikas, että jos se vaikka hoksaiski, että täähän on ihan jees. No kissanvillat, naama meni aiva väärähän ja kauhian kakistelun kans se puuronokares tuli niellyksi. Ei auttanu ku tilata taas jukurttia pöytähän. Ja taas jonku lusikallisen puuroo ujutin jukurtin kätköis, mutta rähäjäämiseksihän seki meni. Koitin viä tarjota Urhollekki maistiaisia puurosta, mutta se(ki) kieltäyty jyrkästi. 

Ei siis oo meirän jätkistä puuron perähän kumpikaa, haaskua tuli sen minkä kerkes. Viirestä ostetusta purkista tuskin yhyren purkillisen verran tuli syöryksi. Mut ei sillä, ei tuottees varmaan sinällään mitää vikaa oo, Sisu ei vaan yleisesti tykkää syörä puuroo ni ei sille sitte paljo mitää mahara. Mut tulipahan testattua!


Ja jos viä jollekki on aiva ennenkuulumatonta, että mikä on Buzzador, ni TÄSTÄ voi käydä tutustumas ja liittymäs, jos kiinnostaa joskus päästä testaahan erimoisia tuotteita ilimatteeks!