Olin meleko hämmästyny, ku mulle soitettiin maanantaina ja ilimotettiin, että olin valikoitunu työhaastattelusta niin sanotusti jatkoon, eli pääsisin soveltuvuustestiin, tai mitähän kaikkia se jatko-osa ny sisältääki. Ainaki se sisälti jotaki kyselyitä ja ennakkotehtäviä, joitten täyttämiseen menee jo pelekästään monta tuntia, ja varsinaanen tulikoe on ens viikolla ku pitää mennä paikan päälle grillattavaks.

Emmä tiennykkää, että työnhakuki on nykyään tämmöstä niinku mitäki Idolssin purotuspeliä. Mua aharistaa jo ne ennakkotehtäväkki. Onneks se tehtäväpaketti on jaettu usiampaan osioon eikä niitä tartte yhteen putkeen väsätä, ku eihän mulla ny täs elämäs torellakaa oo semmosta maharollisuutta iliman että lähettäs muksut johki hoitoon, että voisin MONTA TUNTIA keskittyä YKSIN johki työnhakuasioihin - tai yhtää mihkää.

Joku vois viisastella, että täytä ne kyselyt yöllä, mut viimme päivinä on tuntunu vähä siltä, ettei eres öisin saa olla rauhas kovin kauvaa yhteen menoon. Toissayö oli ainaki semmosta konserttia et voi jeesus, ku kumpiki kersa mellasti vuorollansa. Käytettiin eileen Sisua varuulta lekuris ku olin ihan varma, että se rutaji korviansa, mutta ei niis mitää ollukkaa. Sen sijaan, ku Urho rupes viimme yönä taas porajaan just ku itte olin lähärös nukkuhun, mietiin, että ei kai me perkele näytetty sille lääkärille ihan väärän jätkän korvia. Ei nuista kans tiä. 

Jännitystä siis riittää, monellaki lailla. Eikä pelekästään hyväs mieles. Täs koitetaan ny ruveta pärvöttään jostain päästä auki tän tuvan salaisuuksia. Rami käy välis niin kierroksilla tän tupasotkun kans että se rupes kaatahan pihalta puita ni siä on sitte mukavaa sahan ja kirveen kans mellastaa pahimmat höyryt pihalle. Toinen kurja juttu on se, että isän äiti on aika lailla huonos kunnos tällä hetkellä. Onhan sillä toki jo ikää, ettei se sillai mikää yllätys ollu että jonain päivänä terveys heikkenee ihan kunnolla. Mut ikävää joka tapaukses. 

Mitä mä sanoinkaa tua aiemmin maaliskuun vittumaisuuresta? Ja tätä tän kertaastaki on viä kolomannes jäljellä...

Mut onneks täs on ny tulos viikonloppu, jolloin mukulat menee pitkästä aikaa hoitoon ja tällä kertaa koko viikonlopuksi! Me ku ei jouluna Ramin kans pahemmin lahajottu toisiamme, enkä liioin hommannu Ramille mitään synttärilahajaa viimme kuus, ni ikäänku lahajojen korvikkeeksi lähäretään viikonvaihtees tsekkaahan uus Viking Grace -paatti! Pröystäiltiin oikeen ja varattiin joku vähä kalliimpi hytti, kun tota rahanpaskaa on... Tai siis oli. Oikeesti me varattiin se kalliimpi vaihtoehto sen takia, että ne laihemmalle lompsalle sopivammat kopperot oli niin pitkälle varattu, että jos oltas sellanen aiva väkiste haluttu, ni se risteily olis tainnu käydä pikemminki ens joulun joululahajasta. 

Sitte reippaan viikon päästä onki taas pääsiäinen! Isojoelle mennään, vaikka menneitten vuosien pääsiäisfestaritunnelma onki vaihtunu lähinnä lastenjuhulien hälyhyn. 

Monenmoista orottamista piisaa.