Maailma ei oo erellisen(kää) kiriotuksen jäläkeen muuksi muuttunu, eli ei mulla mitää varsinaasta asiaa eikä varsinkaa järkevää kiriotettavaa oo, mutta jos ny aikansa kuluuksi jotaki keksis. Niin, tarkotan tietysti omaa ajankulua, en mä ny kuvitellukkaa että joku muu näitä kiriotuksia vois minää käypänä ajanvietteenä pitää!

Tein täs yks päivä tosi hyöryllisen tuntusen homman ja pesin ikkunat pihan puolelta! Muuten lasit oliki tuos jo tullu pestyä, tosin sain muutaman lasin pestä toisikertahan ku kakarat ja kissat oli ne jo noin vartti pesusta keriinny lääppihin täyteen nenän ja käpäläin jäläkiä. Kannatti vaan lykätä klasinpesu siihen ajankohtaan ku ilimas leijuu enempi siitepölyä ku happiatomia. Vähä ku ruikki pesuainetta ikkunaan ja hiero sen sienellä leviäksi ni huomas pesevänsä ikkunoota siitepölypuurolla. Eli voin kertoo, että pesutulos oli aika lailla plusmiinus nolla, mutta ainaki voin sanoo, että JOO, tottakai mä oon tänäki keväänä pessy ikkunat!

Urholla kesäloma on jo aiva ovella. Se on pois päivähoirosta kesä- ja heinäkuun ja katotaan ny sitte, mitä elokuus tapahtuu, riippuen siis siitä pääsenkö mihkää kouluun. Työllistymistä ny en pirä kovin torennäkösenä vaihtoehtona, enkä toisaalta menis vannoon opiskelupaikan saannin puolestakaa, mutta katotaan. Joka tapaukses tuohon nykyseen päiväkotiin Urho ei enää mee takasi, koska huomisesta alakaen koko päiväkoti lakkaa olemasta :( Olishan se ny ollukki aiva liika siistiä, että tää peräkylällä olis eres joku palavelu toiminu ihan lähellä kotia. 

Sisu vähitellen kartuttaa sanavarastoonsa. Eileen Rami täräytti aidon ja oikeen V-sanan ilimoille ja vaikka se kuulu lopulta suht vaimeesti viereiseen huoneeseen, misä mä olin Sisun kans, ni johan sitä pikkuäijä rupes hokehen, että tittu, tittu. Niin että jos Urho yritti opetella sanaa "pieru" aikalailla puhemiehen uransa alakupuolella, ni Sisu pistää paremmaksi ja aloottaa kunnon kirosanoolla. Voi tätä äidin ylypeyttä!

Ja mitäs tän perheen isoimmalle poijalle kuuluu? Huomenna selekiää, tuleeko sille työmaalta lomautusta. Tähän saumaan se ei olisi eres ihan paha juttu, ku kaikenmoista raksailtavaa ja fiksailtavaa on enemmän ku laki sallii ja täs oon jo vähä etukäteen märehtinykki, että onko ens kesäs eres mitää hohtoo, jos äijä paahtaa enste päivät töis ja sitte illat nikkaroimas ja mun homma oliski sitte olla aamusta iltaan muksujen kans. 

Entäs mä itte? No jos mä katton jotenki mainittemisen arvoseksi asiaksi niinki merkittävän tapahtuman ku ikkunanpesun ni siitä voi varmaan päätellä, että tapahtumarintamalla on ollu suht rauhallista... Mut koska huomenna on perjantai ja mukavasti viikonloppua pukkaa, aattelin repästä vähä ja mennä... LÄÄKÄRIIN. Viikko sitte rupes tulehen vähä kurkku kipiäksi, jostain syystä kuitenki se ei viä perjantain ja lauvantain välillä äityny niin pahaksi etteikö olisi lauvantain Kiikuri-esitykses kyenny laulahan kuoron riveis, mutta kun siitä keikan jäläkeen suuntas vähä rimpsalle ni pyhänä huomas, että kurkun perältä irtos lähinnä vanahan variksen raakkunaa - mikä ny sinänsä tietysti sopi tän raakkujan ulukomuotohon. 

No, ei siinä mitää, kansantanssi- ja musa on tunnetusti vaarallisia lajia, mutta en mä ihan arvannu, että vaikutus olis näin pitkäaikaanen. Kaamee yskä, räkä lentää ja ääni on aina vaan karoksis ja aattelin, että ehkä vois olla hyvä näin viikonlopun erellä käyrä josaki lekurilla näytillä. Ei muuten, ehkä reissu on ihan turha ja käskevät vaan naukkailla yskänlääkettä, mut ihan varmaa on se, että jos EN käy lääkäris ennen viikonloppua, ni viimeistään sunnuntaina keuhkot on ku valakias ja yskin jotaki veriklimppiä pitkin seiniä ja saan lähtiä Turkuun asti tohtoroitavaksi. 

Et tämmöstä, voi ny haukotus ja perse! Ens viikolla pitäski taas käyrä hakkaamas päätänsä kivehen AMK:n pääsykoetilaisuures. Onneks se hauskuus ei maksa mitää, sillä makselin tuos just vähä laskuja ja huomasin, että kattos perkelettä, neljän viikon rahat riittiki vaan puoltoista viikkoo! Ja mä hullu viä koitan ryhtyä opiskelijaksi tällä varallisuusasteella, huh huh!